Şimdi Ara

Bilgisayarım Aniden Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim toshiba satellite i5 işlemci bir laptopım var ve oyun oynarken ya da video izlerken ya da bazen kafasına estiğinde çat diye kapatıyor bilgisayarı ve fişten çekmeyince de açılmıyor fişten çekip takmak gerekiyor bataryasız kullanıyorum öyle zorlayıcı bir şey de yapmıyorum bilgisayara yani aylardır sebebini bulamadım. Geçenlerde format attım biraz düzelmişti günde 1 kez falan oluyordu şimdi yine aynısını olmaya başladı 7-8 kez kapanıyor günde bilen birisi var mı acaba ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Herhangi birşey yapmazken de kapandığı oluyor mu? Pilsiz kullandığından, arada elektrikte dalgalanma olduğunda kapanıyor olabilir.

    Bilgisayarı bağladığın priz topraklı mı? Eğer topraklı değilse ve bilmediğin bir yerde kaçak varsa o yüzden kapanıyor olabilir.

    Bilgisayarın ısınma durumu nasıl? Aşırı ısınmadan dolayı kapanabilir. Bilgisayarını alalı bir senden fazla olduysa, devamlı kullanıyorsan, kirlenme dolayısıyla yeterince soğutma yapmıyor olabilir. Eğer açılır açılmaz değil de, bir süre kullandıktan sonra kapanıyorsa, en muhtemel sebep ısınmadır. Altına ekstra fan koyman da, eğer laptopun kendi fanında sıkıntı var ya da kirlenme varsa, kar etmez, başıma geldi.

    Bilgisayarının adaptöründe herhangi bir sıkıntı var mı (yırtılmış kablo, eğilmiş konnektör gibi)?

    Şimdilik aklıma gelen olası ihtimaller bunlar, vereceğin cevaba göre daha isabetli cevaplar alabilirsin.

    İyi günler.




  • Elektrik bağlantılarını gözden geçirebilirsiniz veya ısınma sorunu varsa buna öncelikle dikkat etmelisiniz.
  • Herhangi bir şey yapmazken pek kapanmıyor yani video izlerken internette dolaşırken yani bilgisayarı yormayacak şeylerde pek kapanmıyor ama bir oyun açtığım zaman fan çıldırıyor baya hızlı dönüyor soğutmak için sanırım 10 dakika geçiyor belki daha az , sonra kapanıyor .Bazen oyun oynarken de kapanmıyor 1 saat geçiyor bazen 2 saat oluyor ama sonra yine kapanıyor.

    Prizden olduğunu sanmıyorum pek üçlü priz kullanıyorum topraklı başka yerlere takınca da aynısı oluyor pek fark etmiyor.Dediğiniz gibi bir süre sonra kapanıyor büyük ihtimal fan ile alakalı sanırım ama emin olamadım.Kontrol edebileceğimiz bir program yok mu anlaşılır dilde ?

    Bir yandan adaptör de olabileceğini düşünüyorum çünkü önceki adaptör de böyle sürekli kapanıyordu her dakika gittim yenisini aldım düzelmişti ayda yılda bir kapanıyordu şimdi tekrar böyle oldu.Ama gözle görülen bir yırtılma kırılma yok.




  • Tochi kullanıcısına yanıt
    Pek ısınma yok yani bundan 1 sene önce bilgisayarı kucağıma alamazdım yanardı bacaklarım şimdi gayet soğuk olmasına rağmen fan deli gibi dönüyor çözemedim bir de görev yöneticisinde dgen.exe diye bir şey var işlemciyi yüzde yüz çalıştırmaya zorluyor görevi sonlandırıyorum öyle düzeliyor bilgisayar her açıldığında tekrar geliyor karşıma . İnternette araştırdım virüs diyorlar ama virüs taramasında bulamıyor onu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.