Şimdi Ara

Bilgisayarım anakart ekranında donuyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar belirttiğim gibi bir sorunum var. Msi Z87-G45 marka anakart kullanıyorum. Bilgisayarım uzun süredir sorunsuz çalışıyordu fakat birgün açarken anakart ekranına geldi ve otomatik onarım yapılıyor yazısı ile karşılaştım. Bekledim 2-3 saat düzelmedi. Bir gece açık bıratım bilgisayarımı yattım belki işlem uzun sürüyodur diye fakat sabaha kadar aynı ekranda kaldığını farkettim. Forumlardaki her yolu denememe rağmen bilgisayarımı açamadım ve formatlamak zorunda kaldım. Win 10 kullanıyorum ve Samsung 850 evo marka ssd üzerine windows 10 u kuruyorum(uefi oalrak ). Herneyse formatla düzeldi fakat 2 gün kullandıktan sonra birgün bilgisayarı açtım ve masaüstünde dondu hiçbiş işlem yapamadım ve reset attım bilgisayara. Sorun yine aynı ve bunun sebebini anlayamadım açıkçası. Birkaç yerde okuduğuma göre harddiskimde sorun oldugu yazıyor. Acaba harddiskte mi gerçekten yoksa ssd de midir sorun ? Yada uygulayab,leceğim bir yol varmıdır ? Bu sorun kafamı çok kurcalıyor güvenli mod vs açılmıyor bilgisayar. Toplama olduğu için parçayı garantiye yollayabilirim ve hangi parçada sorun olduğunu veyahut yazılımsal bi problem mi bu anlamış değilim.
    Yardımlarınızı alırsam çok memnun olucam tşkler şimdiden
    Bilgisayar Parçaları:

Msı GTX 770 ekran kartı
    Msı G87-G45 anakart
    WD 1 tb harddisk sata
    Samsung 850 Evo 250 GB SSD
    Hyperx 4 GB DDR3 Ram (x2)
    İntel core i5 4460 3.2 mhz İşlemci

• hata ekranını buraya koysaydın daha net bişey söyleyebilirdik ama otomatik onarım dediğine göre ve windows ssd de kurulu olduğuna göre ssd de sorun var gibi.
    wd diski sistemden söküp ssd ile test edin sistemi bakalım ne diyecek.
  • Teşekkürler, sistemim düzeldi. Sorun neden pek anlamadım açıkçası. Hard diskimi söktüm ve çalıştırdım yine aynı problem devam etti. Ayne şekilde ssd yi söküp sadece hard disk ile çalıştırdığımda çalışmadı. Tekrar sadece ssd takıp sistemi yükledim ve çalıştı sorunsuz. Arkasından harddiskimi de takıp resetledim bilgisayarı ve bios harddisk ayarlarını yapınca sorun olmadı ve dosyalarım da kaybolmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.