benim bir philips smart tv'im var, üstünde kablosuz özelliği de mevcut. evdeki bilgisayarlarla aynı modem üstünden internete bağlanıyor ve tüm cihazlar aynı ev ağında bulunuyor, birbirlerini görüyorlar. biraz uğraştıktan sonra, artık windows'un "play to" özelliğiyle normal bilgisayarımdaki media dosyalarını televizyonda oynatabiliyorum, ama bunu sadece windows media player 12 aracılığıyla yapabiliyorum. işte altyazı ekleyemediğim için çok anlamlı olmuyor. ayrıca youtube videolarını filan da aynı şekilde aktarmanın mümkün olması gerektiğini düşünüyorum. özetle aslında yapmak istediğim televizyonu ikinci bir ekran gibi kullanabilmek, istediğimde oyun yansıtmak, istediğimde masaüstümü genişletmek vs.
anladığım kadarıyla bu şekilde görüntü aktarımının çeşitli yolları var, ama bu konuda tam bir bilgi kirliliği var. herkes yarım yamalak duyduğu bildiği şeyleri sıralıyor ama hepsi eksik bölük pörçük bilgiler. televizyona takılabilen bazı aletlerden bahsediliyor, bunlar türkiye'de var mı yok mu belli değil, bulsak hangi televizyonun hangi modeliyle çalışacak, windows'un hangi modeliyle çalışacak, mac'e uygun mu belli değil. bu konuda biraz bilgili birisi bu konuyu etraflıca aydınlatırsa gerçekten çok makbule geçecek.
yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler
Kablosuz HDMI cihazı kullanabilirsin ama fiyatları çok fazla... 750 TL' ye almıştım 2 sene önce ama şimdi fiyatları nerededir bilmem...