Şimdi Ara

Bilgisayarı televizyona bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu hakkında açılan birçok konu var onlarda masaüstüne sağ tıkla ordan ayarla var. Benim sorum ise şimdi elimde bir kasa var, tv var, monitor yok. Monitör kullanmadan tv ye bağlanma imkanım var mı??? Bunu yapmak için illa önce monitörün olması mı gerekli.

• hiç denemedim açıkcası bağlantıları tamamladıktan sonra açarak dene istersen
  • olması gerekir diye biliyorum. ama sen tak kabloları. monitör olmadan da direk tv ye görüntü gidebilir heralde.
  • Bunu yapabilimek için Televizyonunuzda (adını hatırlayamadığım) monitör girişi olması lazım.. Benim arkadaşda Vestel LCD vardı. Kasayı getirip, kabloları bağlayıp, aynı bilgisayar ekranı gibi, kullanıyor, deli maçlar yapıyorduk.

Kısacası TV nizin girişi olmalı ki bu da yeni nesil televizyonlarda var
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Bunu yapabilimek için Televizyonunuzda (adını hatırlayamadığım) monitör girişi olması lazım.. Benim arkadaşda Vestel LCD vardı. Kasayı getirip, kabloları bağlayıp, aynı bilgisayar ekranı gibi, kullanıyor, deli maçlar yapıyorduk.

Kısacası TV nizin girişi olmalı ki bu da yeni nesil televizyonlarda var

adını hatırlayamadığın s-video olabilirmi
  • svideo da direk görüntü gelmez.arkadaşın dediği vga girişi.o da crt tvlerde olmaz.sadece lcd ve plazma tvlerde var.
  • hmm, deneyim bi. Şimdi elimde ekran kartının tv-out çıkışına(ps2 çıkışı galiba) bağlanan kablo var. Aşağıdaki resimdeki gibi

10 yıllık eski Tv'de ise scart girişi var. Başka hangi kablolar lazım. Bu bağlama işlemiyle ilgili lik falan biliyosanız verebilirsiniz de veya anlata da bilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guduk68 -- 24 Mayıs 2007; 23:01:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptopa ses sistemi bağlamak
    14 yıl önce açıldı
    PC'ye soundbar bağlamak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o resimdeki parça ve ona ilave edilerek tvnin video girişine girecek kablo gerekli ama FelixCrail arkadaşın dediğine göre s-video girişine direk görüntü gelmiyormuş yinede bi şansını dene istersen sonucu yazda tam öğrenmiş olalım
  • tv de ki scart girisi elindeki kablonun sarı ucu gibi yapan çeviriciler var.hatta o sarı uçtan 3 tane olur çeviricide.onlardan biri görüntü diğer ikisi ses içindir.sen elindeki kabloyu ekran kartına tak.diğer ucunu da scart çevicine bağla.bağlamak için iki tarafı erkek tos olan bi kablo daha lazım sana.yani kısaca 2 şey lazım.biri 2 tarafıda erkek tos fiş olan kablo diğeride scartı composite çeviren çevirici.ama görüntü gelmez direk söyleyim ben.monitör de bağlayıp ayar yapman gerekir.
  • bir tarafı scart girişine giren diğer taraftan da 3 tane renkli erkek ucu olan kablo var. Aşağıda resmi var.

Bunlardan hangi renkliyi svideo kablosunun girişine bağlıayacam. geri kalanları boşta mı kalacak?? Şu an deneyemeyeceğim çünkü kurtlar vadisi izliyorlar. Yarın sabah deneyecem inşallah
  • bir önceki resimle bu resimdeki sarı olanları birleştireceksin diğer beyaz ve kırmızı boşta kalacak
  • tamam elinde herşey mevcutmuş. @adem81'in dediği gibi sarı ucu bağlıcan.
  • o şekilde denedim görüntü alamadım ben sarı görüntü diğer 2 si ses
  • alamayacağını söylemiştim zaten.çünkü monitör bulup ayar yapman gerekiyor.
  • tamam teşekkürler tavsiyeleriniz için o zaman önce moitörü bağlayıp görüntü alacaz ondan sonra da ayarlardan tv ye çekecez. Sonra da tv de kullanmaya başlıcaz
  • tvde kullanırken yazıları pek iyi okuyabileceğini sanmıyorum okuyabilirsin fakat gözünü çok yorar iyi yanı film izlerken harika olur
  • ya ben kasayı satacaktım. Fakat içinde birçok dosyalar kaldıydı. Onları dvd ye çekip sonra temiz bir format atıp öle vermek istiyorum. Bana sadece görüntü gelsin yeter.
  • Bir ara bende uğraştım ama başarılı olmadı. Ekran çok silik, yazılar zor okunuyordu. Başka bir konuda ise arkadaşlar LCD büyük ekranlarda iyi sonuçlar almışlar ancak ses sorununu çözememişlerdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

alamayacağını söylemiştim zaten.çünkü monitör bulup ayar yapman gerekiyor.

aynı sıkıntı bende de var. resimdeki kablodan ve aradaki aparattan ben de aldım fakat görüntü alamadım tv'ye. ben laptop'tan tv'ye görüntü almak istiyorum. laptop ekran bağlı diyor ancak görüntü aktarımı yapmıyor. filmleri izlemek için kullanmak istiyorum tv'yi. laptop imzamdaki ve tv 70 ekran Arçelik tv. herşey tamam ama görüntü yok. bu iş sinirlerimi yıprattı. şimdiden teşekkür bilgi için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisatan -- 25 Mayıs 2007; 14:55:03 >
  • iyi birşey yapılıyorsa eğer denemek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.