Şimdi Ara

bilgisayarı (laptopu) modem olarak kullanmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
16.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim sıkıntım şu idi. Vodefone internetim var. İnterneti başka bir telefon üzerinden (hattı nokia N73 telefona takmıştım) bluetoothla pc'ye bağlayarak kullanıyordum. Fakat daha sonra iphone'daki bir programı güncellemem gerekti. Diğer hattım micro sim olmadığı içinde iphone'a takamıyordum. Yani kısaca özetleyecek olursam interneti bilgisayar üzerinden yaymam gerekliydi.

Bunun için Connectify programını kullandım. Program çok basit. Kurduktan sonra, aşağıdaki resim gibi ayarlar çıkacak pcnizin sağ alt tarafında. Resim üstünden anlattım, fakat burada dikkat edilecek tek, çok önemli husus, Sharing Mode daki paylaşımı şifreleme kısmında şifrelemeyi WPA2 değil WEP yapmanız. WPA2 yaparsanız paylaşıma açtığınız bağlantınızın bir kaç dakika sonra kendiliğinden koptuğunu göreceksiniz. Fakat WEP yaparsanız asla kopmayacaktır.

Bu yöntemi vodeminiz, kablolu internetiniz varsa yine kullanabilirsiniz.

Yani amaç bilgisayarınızı nasıl bağlarsanız bağlayın, pc'yi modem gibi kullanmak ve diğer cihazlardan internete girmek...

Sorularınız ve merak ettikleriniz olursa cevaplarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 30 Ağustos 2012; 13:42:38 >

• Pc dediğin şey Laptopumuz oluyor değilmi?
    Yani laptop üzerinden kullandığın mobil interneti wi-fi ile dağıtıyor bu program?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temha555

Pc dediğin şey Laptopumuz oluyor değilmi?
    Yani laptop üzerinden kullandığın mobil interneti wi-fi ile dağıtıyor bu program?

evet aynen öyle
    pc=personel computer=kişisel bilgisayar
  • Bunu ben her gun yapiyorum win7de program kurmadan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirkumsali

Bunu ben her gun yapiyorum win7de program kurmadan...

tarif eder misiniz ?

• Ağ ayarlarından kablosuz bağlantıya gir
    ekle, geçiçi bağlantı oluştur
    ağ ismi gir
    alttan WEP seç
    şifre 5 harfli olsun
    iler de, interneti paylaştır

bu kadar. ben kablolu internetimi bu sayede ipadime aktarıyorum her gün, yada 2 günde bir yeniliyorum.
    oluşturunca reset yada kapatıp açınca pcyi bağlantı kaybolur. kaybolmaması için uyku moduna bırakıyorum ben. kapağı kaldırınca bile bağlanıyorum nete ipad ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirkumsali

Bunu ben her gun yapiyorum win7de program kurmadan...

Bende aynen bunu diyecektim :)
    Bende iş yerinde aynı şeyi yapıyorum.
    Laptop VINN ile bağlı internete onun üzerinden yayın yapıyorum.
    Cep telefonumla bağlanıyorum.
    Ama program daha pratik bir çözüm olmuş olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: beksipeys

Arkadaşlar benim sıkıntım şu idi. Vodefone internetim var. İnterneti başka bir telefon üzerinden (hattı nokia N73 telefona takmıştım) bluetoothla pc'ye bağlayarak kullanıyordum. Fakat daha sonra iphone'daki bir programı güncellemem gerekti. Diğer hattım micro sim olmadığı içinde iphone'a takamıyordum. Yani kısaca özetleyecek olursam interneti bilgisayar üzerinden yaymam gerekliydi.

Bunun için Connectify programını kullandım. Program çok basit. Kurduktan sonra, aşağıdaki resim gibi ayarlar çıkacak pcnizin sağ alt tarafında. Resim üstünden anlattım, fakat burada dikkat edilecek tek, çok önemli husus, Sharing Mode daki paylaşımı şifreleme kısmında şifrelemeyi WPA2 değil WEP yapmanız. WPA2 yaparsanız paylaşıma açtığınız bağlantınızın bir kaç dakika sonra kendiliğinden koptuğunu göreceksiniz. Fakat WEP yaparsanız asla kopmayacaktır.

Bu yöntemi vodeminiz, kablolu internetiniz varsa yine kullanabilirsiniz.

Yani amaç bilgisayarınızı nasıl bağlarsanız bağlayın, pc'yi modem gibi kullanmak ve diğer cihazlardan internete girmek...

Sorularınız ve merak ettikleriniz olursa cevaplarım...

ben bu programı da denedim normal win7 nin kendi içinden hotspot ağda kurdum ancak iphonu bir türlü internete bağlatamadım...

Wifi ağını görüyor bağlanıyor ancak internete bir türlü girmiyor?!

• selamlar erhant2005
    sanırım bir şeyi eksik yapıyorsunuz. Eğer nasıl yaptığınızı yazarsanız eksik olan yeri bulabiliriz. Ben bunu bir yerden alıntılamadım ve kendi anlatımım. Yani kesinlikle çalışıyor.
  • quote:

selamlar erhant2005
    sanırım bir şeyi eksik yapıyorsunuz. Eğer nasıl yaptığınızı yazarsanız eksik olan yeri bulabiliriz. Ben bunu bir yerden alıntılamadım ve kendi anlatımım. Yani kesinlikle çalışıyor.

xp ve vodem sonuç başarısız program üücretli secenek aldırmaya hep zorluyor
  • şöyle yapabiliyor muyuz? alt komşuda modem var. pc çekiyor ama telefon çekmiyor. o neti laptoptan yaya bilir miyim?
  • Hocam, bende geçici ağ kur gözükmüyor, programsız olarak yapamıyorum sanırım.
  • quote:

quote:

evet aynen öyle

Bende laptop yok masaüstü bilgisayarıma kablolu internet geliyor iphone ile pcdeki interneti kullanabilirmiyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Championship_

quote:

quote:

evet aynen öyle

Bende laptop yok masaüstü bilgisayarıma kablolu internet geliyor iphone ile pcdeki interneti kullanabilirmiyim?

Masaüstünüzün wi fi çıkışı olması lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bir sorum olacak. Bunu hakikaten çok merak ediyorum.
    İki laptopu internet yada modem olmadan birbirine bağlamaya çok uğraştım ama olmuyor diğeri o ağı görmüyor .tâbi baglayinca ne edeceğimi sorarsanız bu lan üstü CStrike yada strateji oyunları oynamak için tâbi ki
    Bilen var ise esirgemesin bilgisini

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.