|
bilgisayardan tır tır tır tır diye ses geliyor

-
-
fan kısmı yakınsa fan kısmından gelebilir yada hdd den gelebilir o tır tır ses hdd den geliyorsa bir an önce yenilemeye calış yok fandan geliyorsa fanı temizlet yoksa allah muhafaza sen camdan atamadan anakarta kadar yanabilir diyebilirim.... -
sıstemın fanlarını hıc temızledınız mı ? yada en son ne zaman temızledınız ? ..fan sesı olabılr .. bunun dısında fanlar temızdır ama kablo v.s.. bısı pervaneye carpıyordur .. ses yapıyordur ..bır ınceleyın sonuca gore yıne bakalım .. -
TAKMA KAFANA HALAY CEKİYORLARDIR JAPONLAR İÇERDE:) -
pastaci34 Tarih 30 Mart 2012; 21:41:43
TAKMA KAFANA HALAY CEKİYORLARDIR JAPONLAR İÇERDE:)
çok iiiii BEEEEE FİKİR HARİKA -
Usta bizim başımıza da bezer bir sorun gelmişti careyi laptopun klayvesini çıkartıp altındaki gözüken fanı temizleyip(temizlemeden önce saç kılı bile vardı!) makina yağı ile yağladık sonuç olarak ses tamamen ortadan.Tıt tır diye ses bence fandan kaynaklıdır yüksek ihtimal çok tozlu ve yağsızdır.Leptopun service guide sine intenetten bakım fanın nasıl sökülebileceğini veya müdahale edecek kadar açılabileceğinizi öğrenip kendi başınıza gerekli temizlemeyi yapabilirsiniz.Fanı temizlemek için dışından elektrik süpürgesi tutmayın fanın normalde dönemeyeceği kadar hızlı döndürüp bilye kısmını bozabilirsiniz!Kolay gelsin! -
ya arkadaşlar bir kere klavyeyi temizleyeyim dedim tuşlarını kırdım. bana 120 tl ye mal oldu temizlik. öyle leptobu açıpda içindeki fanı temizleyip sağlam olarak takacak kadar bilgim yok. içini falan hiç temizletmedim, temizletmedim bugüne kadar. yanmasını bekliyrum. yansında yenisi alcam. artık masraf yapmak istemiyorum daha fazla. kkalvyesini deiştirdim 120 tl, 250 tlye şarj cihazı aldım, pili zaten bozuldu pilsiz calısıyior dogrudan elektrikten. yani leptop gidici yakında leptop tavsiyesi diye bir konu açabilirim :) -
En yakın bir teknik servise gidip fanı temizletebilirsiniz. -
fanı hiç temizledinmi fandan ses geliyor olabilir fanı temizlet eyer yine aynı ses çıkıyosa bişey pervaneye çarpıp tttttııııııııırrrrrrrrrr diye ses çıkartıyor olabilir.Bence siz bilgisayarı bilgisayarcıya götürüp fanını temizletin büyük ihtamelle fandan geliyordur benimkindende tırrrr ses çıkıyodu ama baya ses çıkıyodu onun için fanını temizlettirdim ve durdu
-
quote:
Orijinalden alıntı: Özgür Canfanı hiç temizledinmi fandan ses geliyor olabilir fanı temizlet eyer yine aynı ses çıkıyosa bişey pervaneye çarpıp tttttııııııııırrrrrrrrrr diye ses çıkartıyor olabilir.Bence siz bilgisayarı bilgisayarcıya götürüp fanını temizletin büyük ihtamelle fandan geliyordur benimkindende tırrrr ses çıkıyodu ama baya ses çıkıyodu onun için fanını temizlettirdim ve durdu
Hocam bilgisayarcıya götürdüm leptobu bana verirken 1 tb harddiskimi ağırlık yapıyor diye 500 gb ye dönüştürüp vermiş aynı şekilde 16 gb rammımı da 8 gb yapıp verdi arıza yapar diye. Her şeyin fazlası zarar dedi bana doğru mu?
-
Ne alaka?
-
en basit temizlik arkada havalandırma kanalları varsa elektrik süpürgesi ile çekin çoğu bilgisayar tamir yerinde küçük boyutlu süpürge tarzı aletlerden olur onlar genelde onla temizler olmadı diş fırçası bir tane temiz olan ile o kanalları fırçalayın ve balkonda sonrada kuvvetli üfleyin.işe yarar
-
o seni dolandırmış hocam.kısa net.
olmadı senin bilgisayar yerine 10-15 sene evvelki notebook verseydi diyeceğim nerdeyse.
XP ile çlıaşn falan ram 256 mb hdd 40 gb gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X