Şimdi Ara

Bilgisayardan ses gelmiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün, bilgisayarmın anakartı değiştirildi ve bilgisayarıma format atıldı.

Kulaklığımı bilgisayarıma taktım ancak kulaklıktan ses gelmedi, bunun üzerine hoparlörü taktım ancak bu sefer cız diye bir uğultu gelmeye başladı ancak yine de ses gelmedi, Spotify'dan müzik açtım mesela.

Şu an Realtek Audio driver yükledim ancak problem yine devam ediyor. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Anakartımın modeli bu: Asus m5a78l LE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 24 Ocak 2024; 11:43:2 >

• Anakartımın modeli bu: AMD FX(tm)-4320 Quad Core Processor 4.00 GHz

Bu işlemciniz, anakart modeliniz değil.

• Anjeliqué kullanıcısına yanıt

Hocam, düzelttim şimdi.

• hammerdown H kullanıcısına yanıt

M5A78L LE R2.0 - Destek (asus.com)

ayrıca ccleaner indirip sürücü güncelleştirici kullan

CCleaner İndir - Gezginler

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Hocam dediklerinizi yaptım. Driveri indirdim, ccleaner ile temizleme yaptım, daha sonra driver booster ile ses sürücüsünün güncellemesini yaptım, ancak hala ses gelmiyor. Sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir? Ses kartına falan olabilir mi?

Bu arada anakartı bilgisayar tamircisi 2 gün önce değiştirdi. 1 hafta önce bilgisayarımı başlatınca mönitörüme görüntü gelmemeye başladı, ramleri çıkartıp takınca düzelir gibi oldu 2 gün daha sonra tekrar görüntü gelmemeye başladı bunun üzerine kasamı tamirceye götürdüm, sorun anakartta dedi, bende tamam değiştir dedim, bilgisayar tamircisi anakartı değiştirdi ve format attı. İnşallah ses kartına/anakartta problem yoktur, yoksa bilgisayar tamircisiyle biraz uğraşıcam gibi iade için.

bence geri götür ses çalışmıyor de uğraşsın. aktivasyonu da yapsın. denemeden alma kasayı

• valla hocam şu an laptopum da onda 2 sefer yaptım diye aldım ancak yine de arıza çıktı Bilgisayardan ses gelmiyor... ikinci seferde geri götürmeye çekindim baya ama annemin baskısıyla gittim ben biraz hakkını aramaya çekinen birisiyim, tartışma falan çıkar falan diye ama yapacak bir şey yok sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

hocam başka bir forumda bana anakartın ses kartına sorun olabileceği, usb to jack denilen bir şey almam önerildi. Bu şeyi aldım (bir tür dönüştürücü) ve ses artık gelmeye başladı. Sizce kasayı geri götürmeme bir sebep var mı, bunun üzerine? Yani artık ses geliyor dönüştürücü almam üzerine ama demek ki anakartın ses kartına bir sorun varmış.

• Merhaba forumdaş,

Anakart değiştikten sonra temiz format oldu mu? Ona göre cevap yazmak istiyorum.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Hocam yani temiz formattan ne kastediyorsunuz? Tamirci önümde anakartı değiştirip bilgisayara format attı (yanımda harici disk vardı, bilgisayardaki harddiskteki(ssd aslında) bilgileri harici diske attım orada) driver booster ile güncelleme falan yaptı, kasayı eve götürdüm bilgisayar çalıştı. Tek problem şuydu. Ben 7 ay önce Windows 10 Home lisans almıştım internetten, tamirci Windows 10 Pro yüklemiş, ben lisans anahtarımı girdim bilgisayar aktifleşmedi bunun üzerinde kendim tekrar format atıp Windows 10 Home yükledim ancak eski windows lisansım tekrar çalışmadı. Bunun üzerine lisansı satın aldığım siteye mesaj attım onlarda donanım değişikliği olursa lisansın iptal olduğunu ve bunun için iade vermeyeceklerini bildirdiler.

• Hocam temiz format ifadem fazla olmuş, özetle format atıldı mı diye sormak istemiştim. Çünkü önceki sistemden driver kalınca, kaldırmakla da düzelmeyen çakışmalar olabiliyor, uğraşıp duruyorsun, DriverStoreExplorer gibi bir uygulamadan driverları sildikten sonra, tek tek Registry üzerinden cihazları, gerekirse ilgili Windows hizmetlerini bile incelikle silmekle mümkün oluyor. O yolun garantisi yok, ufukta format görünebilirdi...

Şimdi, servisin formatı doğru olmuş ama Driver Booster ile ilerlemesi yanlış. O uygulama evet çok pratik ama çok da tehlikeli olabiliyor. Nasıl bilemiyorlar ben anlamıyorum. Müşteri mavi ekranlarla boğuşsun geri mi getirsin istiyorlar yoksa çözemedim... Bu işin en doğrusu resmi ürün sayfalarından driver indirmektir.. Onları denemişsindir diye sormuyorum.

Bakacağın yerler:

1) BIOS: BIOS'u kurcaladın mı? Orada sesle ilgili ayarları incele. Onboard Audio controller vb şeklinde geçer. Onu Enabled yapmaya çalış.

2) Özel Uygulaması: Resmi sürücünün uygulaması olabilir, onu da araştır programlar menüsünde. Ayrıca Win+R yap, control yazıp çalıştır. Açılan Denetim Masasında görünümü Kategori'den büyük simgeler olarak yap. Dikkatle incele, özel bir kontrol uygulaması varsa orada görebilirsin.

Tüm bunlara rağmen bir olasılık ses paneli anakarta düzgün takılmamış olabilir, daha düşük bir ihtimal anakartın ses bölümü bozuk olabilir. Ben sanmıyorum, kart sıfırsa niye bozulsun.

• Hocam, merhaba.

BIOS'a baktım. Onboard Audio'yu enabled olarak gördüm

Hocam, özel uygulama derken ses sürücüsünü mü kastediyorsunuz? Ben daha önce anakartın modeline göre ses sürücüsü (Realtek) indirmiştim (ama tabiki ses gelmemişti, bu jack to usb dönüşütürücü taktıktan sonra geldi).

Dediğinizi yaptım (win+r-control) ekran görüntüsünü aşağıya atıyorum.

Bu arada anakart sıfır değil (çok büyük ihtimal, zira anakartın arkasında (usb ve kulaklık girişlerinin olduğu nokta) kasanın içerisinin görülmesini engelleyen bazı örtüler (buna ne denir ben tam bilmiyorum)yoktu, ben sorun olmaz demiştim) hocam 2012 modeldi.

Eyvallah hocam,

- Şu BIOS ekranında Front Panel Select'i AC97'i yaparak bir deneme daha yaptın mı?

- Denetim masasında da işte o Realtek HD Audio Manager gibi bir şey arıyordum. Orayı da kurcala/kurcalamışsındır...

Tüm bu yazılım işlerinden hayır gelmiyorsa sorun donanımsal diyebiliriz. Belki basit bir temassızlık sorunu belki çip yandı... Kim bilir ne sıkıntısı var.

• Anakartın üstünde ön panel ses bağlantısı bulunur. Eğer ön panel kablosu yoksa jumper ile kısa devre yapılması gerekir.

• @E_Y_B_H_P_T Hocam biraz kurcaladım oraları ama sorun donanımsal.

@Din Djarin Hmm, hocam jack to usb dönüşütürcü şu an işimi görüyor. Yani ses geliyor. Sizin dediğinizi bir boş vaktimde yapayım. Dönüştürücü ile ses geldiğinden ötürü kasayı bilgisayar tamircisine geri götürmeyi düşünmüyorum, zaten ileride yeni bir sistem toplarım (PC 2012 model).

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.