Bilgisayar oyun oynarken internette gezinirken vs. çok sık olmasada günde 1-2 kere donuyor.İki kere bilgisayarın içinden dit sesi geliyor ve ekran donuyor sadece mouse oynuyor ama hiçbir işlem yapamıyorum.Cpu-z programından ram'in düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edicektim fakat tam anlamayamadım ss ini koyucam.Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir ?
bana ilk harddiskimin bad sector verdiği zamanları hatırlattı. hdd sorunlu olabilir diyorum o yüzden. bad sector taraması yap vaktin varsa.
uzun sürer diyorsan önce ramleri ve ekran kartını söküp düzgünce geri tak. sonra biostan default ayarları yükle. yine yaparsa bad sector için tara.
MaDMaxiBo
kullanıcısına yanıt
bad sector taramasını yapmıştım sadece bir tane kırmızı nokta vardı. ramleri söküp slotlarını değiştirdim bir süre sorun çözüldü gibi oldu ama daha sonra tekrar yaptı
Sadece bir tane bile olsa önemli dosyaların olduğu yerdeyse oraya gelince pc donabilir o şekilde. ya yeni hdd al onu arşiv/yedek yap ya da bad sector olan yeri tespit edip kullanım dışı bırak. belki bir süre daha kullanılabilir o hdd.