Şimdi Ara

Bilgisayardaki donmalar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Emektar Samsung R540'ım artık beni bir hayli çileden çıkarmaya başladı.

    http://www.samsung.com/tr/support/model/NP-R540-JS09TR-techspecs

    teknik özellikler şu linkte tam olarak görülebilir.

    Bilgisayarda ofis uygulamaları, internette video / dizi / film izleme haricinde çok ağır işlemler yapmıyorum zaten ancak sürekli donmalar başlıyor. Bilgisayarı açtıktan sonra ilk 15-20 dk sorunsuz çalışssa da sonrasında çıldırtıyor resmen.

    Misal çeviri yapıyorum, bir yandan tureng açık sözlükten bir kelimeye bakıyorum donuyor 3 dk bekle babam bekle. Diğer kelimeye bakıcam aynı şey gene oluyor. Chrome'dandır problem diye internet explorer denedim aynı, firefox denedim aynı, yandex browser denedim aynı.

    Office kullanırken de sürekli donuyor. Bu donmalar bilgisayarın tamamen kilitlenmesi şeklinde değil. Uygulama yanıt vermiyor ve imleç dönüp durmaya başlıyor, beklemeyip sonlandırmaya çalışırsam kilitleniyor falan.

    Aldığımdan beri hiç fanı vs temizlemedim. Isınma kaynaklıdır belki diyeceğim ama soğutucu kullanıyorum zaten. Ancak soğutucu takılıyken cpu sıcaklığı web gezintisinde veya office kullanırken ortalama 50-60 derece civarlarda, 79-80'i vurduğu oluyor.

    Yazılımsal olduğunu düşünüp format attım ve windows 7 64 bit kurdum (32 bit vardı öncesinde) Donmalar daha da arttı gibi geldi ve belki 64 bit'i kaldırmamıştır diye düşünerek tekrar 32 bit'e döndüm ancak değişen bir şey yok.

    Bu sorunun neyden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim ? Samsung yetkili servisine veremem zaten garanti bitti, çok yüksek fiyatlar çekiyorlar. Normal tamirciye vereyim desem onlara da pek güvenim yok bu zamana kadar ne zaman o tarz küçük işletmelere bir şey yaptırsam sorunu çözemeyip boşu boşuna para aldılar.







  • Hwmonitor, speedfan ile sıcaklık, voltaj ve fan durumlarına ait bilgileri, hdtune ile benchmark, health, erroscan, errorscan sekemsi altında speed test sonuçlarına ait bilgileri, görev yöneticisinden, uygulamalar, işlemler, hizmetler, performans, performans sekmesinden kaynak izleyisicine ait bilgileri gönderin bir değerlendirelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 7 Haziran 2014; 8:13:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.