Şimdi Ara

Bilgisayarda 'donma' ve 'kapanma' sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zamanında toplama pc almış bulunmaktayım 1 yılını doldurucak neyse sorunum pc min sürekli donması nası bişey anlamış değilim olay şundan ibaret pc yi ilk aldığım zamanlar takır takır çalışıyordu sonra makinaya virüs bulaştı arkadaştan aldığım crackli programları yüklemem sonucunda oldu sonra pc açılmamaya başladı hoşgeldiniz ekranında donuyordu mouse hareket etmiyodu tek çare pc yi kapatıp açmamdı(burda şunuda söyliyim restart atsam bile ekrana görüntü gelmiyordu bunu yapmakta mecburdum) sonra xp olan işletim sistemi mi 7 ye çıkardım herşey temizdi hiç bi sorun yoktu fakat 1-2 hafta içinde internette takılma oyun oynayama felen farketmez pc aniden donmaya başladı yani işlem sırasında tak diye ya kapanıyor yada ekran görüntüsü donup kalıyordu mouse vb hiçbirşey çalışmıyordu tekrardan makineyi açıyordum servise götürdüm bana sorunun halledildiğini söylediler fakat xp formatı atıp geri vermişlerdi herneyse 1-2 hafta gene rahat kullandım fakat tekrardan donmaya başladı ama seyrekti pek önemsemedim alışmıştım nası olsa sonra baktım iş kötüye gidiyo 7 formatını tekrar attım ama sorun hala geçmedi 3 gün önce pc kafayı yedi şu anlamda eskiden işlem sırasında donardı oyun vb şeyler de bu sefer pc yi açtığımda yani hoşgeldiniz ekranının sonrasında donmalara başladı aniden kapanmalara başladı gittim modlu xp cd si aldım ve yükledim aynı sorun hala devam ediyor fakat olay şu ki güvenli modda açtığımda makinede ne bi donma ne de bi kapanma söz konusu takır takır ama normal moda gelince çileden çıkartıyor insanı 2 dk kullanabilsem ne ala bu sorunu arkadaşlarımada sordum bi parçası veya bi programı çakışıyordur dedi ama güvenli modda da o programlar açık neden güvenli modda donmuyor?? neyse sizden yardım istiyorum modlu xp ile alakası yok çünkü onda da fazla program yüklü değil ve sıfır 7 de bile donuyordu burayı unutmayın alta işletim sistemi mi yazıcam herhangi bi uyumsuz parçamı var yoksa başka birşeymi bilmiyorum pc sıcaklık her zaman normal cpu felen everestten her zaman takip ediyorum pc temizleyemiyorum çünkü kasa açamıyorum dışarıdan anca program yüklü değil yeni format neyse çok uzun oldu yazı ama baştan anlamanız için herşeyi yazdım

Sistem
    Cpu:İntel core i3 530 2.93 ghz 4 mb 733mhz vga
    anakart: gigabyte p55-us3L /DDR3 2200 mhz s+gl+16X*2 1156pin
    E.Kart:Leadtek GTX260 EXTREM+ 896 MB 448Bit GDDR3 16X
    Ram:Team Xtreem Dark 2 GB 1600 MHZ DDR3 CL8 (bulk)
    Seagate 500Gb 7200 RPM 16 MB SATA2
    Xigmatek Midgard T55 DB-u6 600W ATX Kasa
    Lg LG-GH22NS40/50 22X sata dwd-rw
    Lg W2243S-PF 21.5" LCD monitör

son 2 sine gerek olmayabilir bulunsun diye yazdım sistem bu neyse şu konuyada deyiniyim pek falza pc konusu bilmem ama bilen arkadaşlarım var herhangi bir şeye bakmam gerekirse pc ile ilgili karışık yada söyleyin ama biraz geç cevap verebilirim malum arkadaşların boş zamanlarına denk getirmem lazım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Eğer makine güvenli modda rahat çalışıyorsa uyumsuz bir bileşen bulunmakta..Bütün tak çıkar aygıtlarını çıkar ve normal modda aç hangisini taktığında sorun yaşatıyorsa onu değiştirmen lazım..
  • @talat_g5

makineye sadece mouse klavya ses sistemi modem ve pc nin çalışması için gerekli diğer kablolar bağlı başka hiç birşey yok bide şu var makineye aldım alalı 1 kere bile usb aygıt takmadım nedeni elimde yok

@By Asphyxia

bende ondan şüphelendim format attım makine şuan sıfır yani hiç program yok ekran kartı sürücü internetten güncel indirdim format attıktan sonra modlu xp dedim ama sadece gomplayer ve mozilla kurulu evest felen ben yükledim

bide şu var bunu da bugün gördüm önemli gibime geldi olay şu ben film izlerken gomplayer dan hiç bir donma yok 2 saattlik filmimde 1 kere bile aksaklık yaşamadım ama internette gezinmemde (normal modda) 2 dk içinde dondu ve kapandı bide ilk defa mavi ekran verdi 2 kere
  • bu yazıların hepsini güvenli modda yazdım son mesajımdan hemen sonra foruma döndüm ve pc kapandı donmadı kendine res attı ama biliyosunuz res atınca ekran görüntüsü pcye gelmiyor pcyi kapatıp açmam gerekiyor yani güvenli modda da takır takır çalışma söz konusu değil onda bile kapandı
  • Güvenli modda da kapandıysa senin sorunun donanımsal gibi görünüyor. Ekran kartı ve ramleri başka bir bilgisayarda test et. Anakartında ob ekran kartı varsa ekran kartını söküp birde ob ile deneyin. Ram 2 adet dual ise tek tek çalıştırmayı deneyin.
  • ob nedir hocam?
  • Onboard dostum. Kusura bakma anlarsın sanmıştım. Kısa öz olsun diye öle yazdım.

Bu arada harddiskine badsector taraması yaptırırmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 6 Şubat 2011; 21:54:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Ekran titreme ve kapanma sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • badsector taramasını komut sistemine komut yazarak mı yapıcam yoksa programla mı araştırdım farklı farklı şey var hep
  • Hd Tune programı ile yapabilirsin link:

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=hd-tune&lid=5006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 6 Şubat 2011; 22:39:24 >
  •  Bilgisayarda 'donma' ve 'kapanma' sorunu

sonuç bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.