Şimdi Ara

bilgisayarda çözemediğim bikaç tane problemim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim bilgisayarda çözemediğim bikaçtane problemim var...umarım aranızdan bilenler vardır...

1-pc ye yeni format attım,ama açılırken "işletim sisteminiz seçin" diye siyah bi ekran geliyo...2 tane seçenek var ikisi de aynı;microsoft windows xp...herahngi birini seçince bilgisayar açılıyo...

ama ben bu ekranı kaldırmak istiyorum...bu nasıl mümkün olabilir sizce...

2-başlangıçta msnin açılmasını istemiyorum...nasıl yaparım??

3-200gb hdd ikiye bölünmüş durumda;30gb C ve 170 gb D....ayrıyetten 500gb external hdd F var...
    benim bi süre önce indirmiş olduğum 4gbden büyük dosyalarım D sürücümde duruyor...ben bunları F sürücüme taşımak istiyorum...Fsürücümde yeterli yer olmamasına rağmen;yeterli yer olmadığı için disk temizleme komutuyla karşılaşıyorum...

belki virüs girmiştir diye düşündüm temizledim virüslerden...olmadı üstüne bunun için format attım...ama hala aynı sorunla karşı karşıyayım...bunun çözümü nedir???

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• arkadaşım birinci sorunun için: bilgisayarım özellikler gelişmiş sonra başlangıç ve kurtarma dan ayarlara tıkla
    ordan yap olmazsa hdd nin bütün bölümlerini sil bir daha kur yani format at
    2. soru için msn ye gir araçlar menüsünden seçeneklere gel genele tıkla sonra yanda en baştaki kutucuğu kaldır
    3. diskini bir daha bölümle yada garantisi varsa yolla benden bu kadar.saygılar
  • cok tesekkur ederim 1ve2 sayende cozuldu...umarim 3u de bilen biri cikar...
  • 1. sorunun içinde 2 tane sistem kurulmuştur birisi yarıda kaldığı için açmaz silersen düzelir
    2. sorunun için başlat+çalıştır+msconfig yaz ordan başlangıç ayarları var ona gir ordan msn yi açılıştan kaldırabilirsin
    3. sorunun içinde hdd nin bağlantılarını nasıl yapıyosun anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım
    kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: tobleron

cok tesekkur ederim 1ve2 sayende cozuldu...umarim 3u de bilen biri cikar...

3. soruna da ben yardımcı olayım. Harici HDDnizin mevcut fat32 olan dosya sistemini NTFS ye çevirirseniz sorun hallolur.

Dosya sistemini nasıl ntfs yapacağınızı HDD kullanımı adlı konuda anlattım. Konuya imzamdan ulaşabilirsiniz.
  • yanlız msn i msconfigden veya başka bi yerden açılmasını disable etseniz bile başlangıçta açılmaz ama siz açınca msni gene msconfigde tik yerine gelir yani bi dahaki açılışınızda geri açılır msn
  • ben yıllardır böyle kullanıyorum hiçte açılmıyo valla kardişşşş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @dejaay

peki ben bu işlemi yapınca diskimdeki verilerim kaybolucakmı...eğer kaybolucaksa bunu çözmenin başka bir yolu varmı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobleron -- 9 Kasım 2008; 14:55:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tobleron

@dejaay

peki ben bu işlemi yapınca diskimdeki verilerim kaybolucakmı...eğer kaybolucaksa bunu çözmenin başka bir yolu varmı...

Programla yapacaksınız evet verileriniz kaybolur. Bir de dos ortamında komutla dosya sistemini çevirebilirsiniz. Bunda risk var ama çok düşüktür. Linkde nasıl yapacağınız yazıyor..
    FAT veya FAT32 dosya sistemi NTFS’ye nasıl dönüştürülür ?

• teşekkür ederim ilgilendiğin için...umarım hallolur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.