iyi forumlar arkadaşlar asus marka leptop kullanıyorum klavyesine sıvı dökülmesi sonucu tuşları basmamaya basladı ertesi gün bilgisayarcıya götürdüm klavyenin değişmesi gerekir dedi klavye zor bulunuyor buldugum zaman haber vereyim dedi bıraktım ve cıktım aynı zamanda tanıdıgım biri.ertesi gün klavye buldugunu ve stoklarda son bir tane kaldıgını 200 tl oldugunu söyledi bana da rakam yüksek gelince bi düşüneyim dedim ama arastıracak fırsatım olmadı ertesi gün tamam yapalım dediğimde stoklarda bittiğini tekrar bakması gerektiğini söyledi ve 270 tl ye buldugunu söyledi mecbur yaptırayım artık dedim bu kadar zor bulunuyorsa kacırmayalım dedim. eve geldiğimde arastırdıgımda klavyenin 70 tl oldugunu gördüm ne yapabilirim. aramızda gecen diyaloglardan bahsedeyim pazartesi aksamı pc yi teslim ettim carsamba günü hala klavye bulamamıstık cumaya kadar yetişmeyeceğini söyledi ama sipariş perşembe verildi cuma aksamı ben teslim aldım klavye ararken stokların aksam 6 da kapandıgını söyledi ama böyle bir durum olmadıgını gördüm parcaya önce 200 tl dedi son kalmıs dedi ertesi gün yok dedi perşembe günü 270 tl ye buldugunu söyledi havale eft yapayım dedim ücreti için hiç bir sekilde banka kullanmıyorum dedi elden ücreti teslim ettim karsılıgında fiş fatura servis kaydı olusturmadı vermedi. kısacası ne yapabilirim ? |
bilgisayarcı tarafından kazıklandım

-
-
Madem klavye fiyatlarını araştırmak aklınıza geliyor neden bilgisayarcı klavye bozuk dediğinde internete girip bakmadınız? Bilgisayarcının sizi kazıklamasına karşılık yapacağınız bir şey yok. Eğer google reklamlarda çıkıyorsa girin 1 yıldız verin.
-
bilgisayarcı tanıdıgım oldugu için güvenerek gittim ve belki tamir olabileceğini düşündüğüm için gittim değişeceğini o an ögrendim ve bilgisayarım artık onda oldugu için nete girip araştıramadım orası benim hatam ama benim araştırmamam kazıklanmam anlamına mı gelir sizce ? esnaflık bu mudur ? senin ilgi alanında olan bir iş için sana gelenlere anlamıyorsa sende mi 2 kat fiyat cekiyorsun ?
google reklamlarında cıkıyor ama ona 1 yıldız vermem neyi değiştirir ?
-
ben,m geçen yıl acer marka laptop klavye bozulmuştu bozulduğundan emin olduğum için nette baktım fiyatrına 90 tl idi ama takma içi çok ters yerde idi bilgisayarcı 140 dedi 125 e bağladık üstüne işçilik koymuştu bana çekeceği zahmete göre normal gelmişti sizin klavye modeli fiyatı tam olarak nedir 200 tl falansa aldığı fiyat fazla aşırı değil ama 100 tl falansa gerçekten fazla almış
-
hocam marka modeli Asus X551CA-SX014H Notebook Klavye
eger bilgisi olan varsa piyasada şu fiyat diye belirtirse hem ögrenmiş olurum hemde içim rahatlamış olur ben nette 70 tl ye buldum farklı fiyat yok zaten bütün ürünler aynı marka bazı sitelerde 100 tl ye kadar cıkıyor ve ürün orjinal değil zaten
ama zaten bilgisayarcı bunu internet üzerinden alacağını önce 200 tl oldugunu hemen almamız gerektiğini cok az oldugunu söyledi bir düşüneyim dedim ertesi gün tamam dediğimde bitmiş dedi ertesi gün fiyatının 250 tl oldugunu söyledi 20 tl de kargo dedi 270 tl ve 50 tl de işçilik aldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canalanplt -- 13 Şubat 2021; 20:22:59 > -
klavyeyi iade edip cayma hakkımı kullanmak istiyorum başka neler yapılabilir ?
bilgisayarcının kolay kabul etmeyeceğini düşünerek hangi yolları kullanabilirim fikir verirseniz sevinirim.makbuz fiş fatura vermedi
-
bu modelde klavye değişimi oldukça zor eğer parça 200 ise üst kapakla değişmiştir, sadece klavye ise kapakla klavye arasında tutan şeyleri kırıp yeni klavyeyi yapıştırmıştır ki işçilik zor. Fiyat normal bence. Benimde x550 dökülmüştü klavyeyi söküp 1 gün fanda kurutmuştum çalışmıştı o zaman öğrendim bunlarıda.
Fiş almak hakkınız gidin alın fişiniz tabii
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 13 Şubat 2021; 21:24:2 > -
Benim konuma attığınız yorumdaki gibi gidin kapısına ağlayın belki 100 liranızı geri verir.
-
pazartesi gidicem zaten cayma hakkımı kullanacagım yasal olarak siz de insanları kandırmaya devam edin
-
hocam sadece klavye değişimi olacak dedi ve öyle oldu istanbuldan gelecek dedi 200tl dedi ertesi gün kalmamıs baska yerden 250 ye buldum dedi 20 tl de kargo parası ve 50 tl işçilik parası dedi ve 320 tl ödedim.ama sorun surda zaten 250 tl ye aldıgım dediği klavye nette 70 tl ve tek ürün var her satıcıda orjinal ürün değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canalanplt -- 13 Şubat 2021; 23:47:28 > -
Bende bilgisayarcıyım bu fiyat çok yüksek. Ürünün kargo dahil fiyatı en fazla 100 TL montaj işçilik dahil 150 yi geçmemeli fiyat.. geçmiş olsun -
Bu vesile ile acele etmeden hareket etmeyi ve araştırmayı öğrenirsiniz.
Asus k52jt notebook'un 35 liralık klavyesini netteki en pahalısından daha pahalı fiyat (75+75)verip aynı fiyat kadar işçişik isteyen haysiyetsizden sonra daha da bilgisayarcılara uğramamak için and içmiştim, kendim aldım taktım 35-40 liraya.
Sonra bir cesaret geldi birçok şeyini kendim tamir ettim, başka bir zaman menteşeleri kırıldı, ekranı kırıldı, flex değişti, hard disk bozuldu, touchpad bozuldu(kablosu çıkmış), anakart sağlam olduğundan önemli bir sorun çıkmadı, hepsini kendim tamir ettim. Önce araştırın güzel kardeşim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 14 Şubat 2021; 11:7:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkür ederim acıklayıcı cevabınız için..araştırmama sebebim hem iş sebebi ile yogun olmam hem de samimi bir arkadaşım vasıtası ile gittiğim daha önce muhabbetimiz olan bir esnaf olması sebebiyle güvenerek gitmiştim.
-
yarın aynı sekilde bilgisayarımı götürüp üründen memnun olmadıgımı orjinal olmadıgı için bu fiyatın yüksek oldugunu cayma hakkımızın oldugunu söyleyip iade edeceğim.
zorluk cıkarırsa da faturamı fişimi isteyeceğim onu da vermedi cunku bende gerekli yerlere şikayet edeceğim.
-
Israr ediniz, tepki gösterdikçe bu durumlar daha az yaşanır, umarım istediğiniz sonucu alırsınız. Geçmiş olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
klavye 70 tl ise 270tl çokmuş.
-
Öncelikle merhaba. Görüyorum ki bir yanlış anlamaya var ve olayın teferruatını bilmeyen arkadaşlarda sizi yanlış yönlendiriyor.
Hayatında o laptopu kullanmamış veya cihazı bilmeyen arkadaşlar neye göre fahiş fiyat diyor anlamadım. Neyse konumuza dönecek olursak.
Birincisi cihazınızın klavyesi kalitesine göre 70-150 arasında değişmektedir. İnternette 30 tl yede bulabilirsiniz. Ancak bu bir ölçü değildir.
Herkesin bir ticaret yapma şekli vardır. Kimisi kaliteyi önemsemez ucuz yapıyım 6 ay çalışsın der.
Kimisi 100 tl fazla olsun der kaliteli kullanır ama uzun yıllar gider.
İnternetteki klavyenin iyi mi kötü mü olduğunu veya o model için sorun çıkarıp çıkarmadığını sadece bu işi yapanlar bilebilir.
Eğer orjinal isterseniz fiyat 400 tl ye kadar çıkabilir.
Yani buraya yapan bilgisayarcılar hariç başkalarının yorumunu dikkate almamanızı tavsiye ederim.
İkincisi kullandığınız cihazın klavyesi üst kasaya sabit.(Bilmeyen arkdaşlara duyrulur!) Üstten tak sök değil.
Klavyeyi yerine takmak için alt kasa sökülür. Anakart sökülür. Ekranın olduğu üst bölüm alt kasadan ayrılır. Touchpad sökülür. Usb ler sökülür. Disk çıkarılır.
Kısacası alt kasa boşaltılır. Sonra ise klavyeyi tutan demir levha vardır. 40-50 punta ile üst kasayı sabittir. Hepsi tek tek sökülür. Sonra klavye sökülür.
Sonra yeni klavye takılır ve o puntolar tek tek yeniden yapılır. Sonra cihazın sökülen bütün parçaları yerine takılır.
Anlayacağınız burda ahkam kesip sizi yanlış yönlendiren ve sizin o insan hakkında kötü düşünmenizi sağlayan arkadaşlar vazgeçin.
İnsanların hakkına girmek bu kadar kolay olmamalı.
Fiyat düşük mü yüksek mi meselesine yapacağım yorum şu olur. Tuşlarınızda çöküklük falan varsa tam yerine oturmamışsa güzel usta değildir ve fiyat aşırı demektir.
Ama fabrikasyon gibi yapmışsa çöküklük falan yoksa bence mutlu olmalısınız. Paranızın karşılığını almışsınız demektir.
Çünkü bu tarz sorunlarla sürekli karşılaşıyoruz. Kötü takılmış klavye ve tuşlar içine göçük. Tekrar yaptırmak için para vermek zorunda kalıyor insanlar.
Kısacası fiyata yüksek veya düşük demek tamamen aldığınız hizmete bağlı. Farklı konu ve sorularınız için dm den ulaşabilirsiniz.
Hayırlı forumlar..
-
Foruma gelip çok marjinal çıkışlar yapıyorsunuz. İşyerindeki arkadaş buraya gelip bir yorum yapsa söyleyebilecek hiçbir sözünüz yok. Buraya söylediklerinizi gidip bir de işinizi gören beyefendiye söyleyiniz. Kanunları bilmeden cayma hakkı cayma hakkı diye defalarca yazmanız da çok komik ayrıca. Adam size söylemiş sizde kabul edip yaptırmışsınız. Fiş dahi alsanız artık bu saatten sonra çok geç. Afedersiniz sizin gibi böyle forumda başka insanın yüzüne başka konuşan bir müşterim olsa bozarak iadesini yapıp yapmayacağım konusunda ikileme yapardım. (Eğer insanları kazıklayan biri olsaydım)
" orası benim hatam ama benim araştırmamam kazıklanmam anlamına mı gelir sizce ? esnaflık bu mudur ? senin ilgi alanında olan bir iş için sana gelenlere anlamıyorsa sende mi 2 kat fiyat cekiyorsun ? "
Şu çağda babanıza bile güvenmeyin derken sizin burada esnaflık felsefesi yapmanız çok hoş. Hiç açıp milletin internet alışveriş facialarını okuyor musunuz? Kaçıncı yüzyılla yazışıyorum çok merak ediyorum (!)
Cevapla butonunu kullanarak bana yazı yazmayınız, okumam zaten. Sizlerden gelecek cevap yazılarınızlardan belli. "Esnafın avukatlığını mı yapıyorsunuz, siz nasıl konuşuyorsunuz." bla bla bla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 9 Nisan 2021; 16:57:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X