Şimdi Ara

Bilgisayara Güç Gidiyor Ama Windows Başlamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konu başlığında da dediğim gibi power tuşuna bastığımda 10'da 9'unda windows başlamıyor. Random olarak ekran geliyor. Bilgisayar açıldığında fan çalışıyor, klavyenin ışıkları yanıyor ama sonrasında 3 saat de beklesem (Sabır taşı kesildim ama bekledim ciddi ciddi) açılmıyor. Sürekli açıp, güç tuşuna abanıp; tekrar kapatıp, bir daha açmam gerekiyor (Bu süreç en az 3 kere sürüyor. Genelde sıkılıp kapatıyorum bilgisayarı) . Sonra akşama doğru bahsettiğim gibi rastgele açılıyor. Gerçi bu sorun oyun için trainer indirdiğimden sonra başladı. Bilgisayar bir anda ses çıkarıp dondu. Hemen akabinde kapattım laptopu. Sonrasında da bunlar oldu. (Belki rastgelmiştir bu olay). Sebebi sizce ne olabilir? Sanki işlemciye çoğu zaman yeteri kadar güç gitmiyor da ancak gittiği zaman bilgisayar tam olarak işlevine devam edebiliyor gibime geliyor. Teşekkürler şimdiden







  • açılırken marka logosu geliyor mu? güvenli modda açılıyor mu? Format atınca düzelmiyorsa donanımda sıkıntı çıkmış olabilir(ekran kartı belki)
  • Belki sorun o yazılımla alakalı olabilir. Bir VirusTotal ile taratın kurulum dosyasını:https://www.virustotal.com/

    Tarama sonucunun linkini paylaşın.

    Şu komutu çalıştırın:https://uzmanim.net/soru/sfc-scannow-komutu-nedir-ne-ise-yarar/72711

    Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapatın. Protection ayarlarında "Scan for rootkits" seçeneğini açın. Veritabanını güncelleyin ve tarama başlatın. Tarama sonucunda "Malware" çıkarsa ekran görüntüsünü atarsınız.

    Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

    Büyük ihtimalle sistem dosyalarında sorun vardır yazılımsal olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açılırken hiç logo gelmiyor. Yani tam anlamıyla ekran yok gibi. Ama sorun monitörde yok çünkü arka planda da işlemler devam etmiyor. Hatta bilgisayarın ne zaman açılacağını volume düğmelerinin rengi sönmeden yanarsa anlıyorum. Eğer anlık bir kere sönüp yanarsa açılmıyor.
    Virüs taramasını yaparım teşekkür ederim paylaştığınız linkler için
  • spressed S kullanıcısına yanıt
    PSU'dan olabilir kullanıyorsanız. Harddisk, RAM kaynaklı olabilir. HD Tune ile tarama yapabilirsiniz. Windows Bellek Tanılama Aracı varsa çalıştırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalıştırdım da bilgisayar yeniden başlatınca yine döngüye girdi. 4 saattir açılmıyor bilgisayar yine :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca windows bellek tanılamayı çalıştırdığımda bilgisayar açıldığında (eğer ki açılırsa) siyah ekran geliyor ve kapatana kadar değişmiyor. Bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum
  • Anladığım kadarıyla power tuşuna basıyorsun, fan çalışıyor ama ekran yok. Bios ekranınıda göremiyorsun. Senin sorunun donanımsal. Trailerla fln alakası yok. Zırt bırt o power tuşuna basmaya devam edersen board'u komple yakarsın söyliyim.
  • Aynen bence de donanımsal. Ama sorun sizce nerededir bir tahmininiz var mı? Yoksa birden fazla komponente bağlı olduğu için belli bir bölgede demek zor mu?
  • Deneyebileceğin birşey arıyorsan sana bir öneride bulanabilirim. Eğer laptopunun garantisi bitikse; arka kapağı sök. Harddiski çıkar. Laptopunu harddisksiz çalıştırmayı dene. Tabi işletim sistemi açılmayacak ama en azından sorun harddiskinin cevap vermemesi mi anlamış olursun. Her power'a bastığında ekran geliyorsa demekki diskin cevap vermediği için bios sistemi başlatamıyormuş dersin ve yeni disk satın alırsın.
    Senin sorununda bir tahminde bulunmak zor. Power'a 9 kez bastığında bios ilk check-in aşamasında bi entegreden cevap alamadığı için sistem başlamıyor. Sonuç olarak o cevap vermeyen entegrenin bulunması lazım. Onun içinde arıza tespit cihazına bağlanması lazım. Herşey olabilir yani ufacık bi usb kontrolcüsü bile buna sebep olabilir.
    Yukarıdada dediğim gibi fazla zorlama, çıkartacağı masraf katlanırda katlanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.