Şimdi Ara

Bilgisayara bişey olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MacBook Air MİD 2013 11 inc kullanıcısıyım. Cihazı alalı 1 sene oldu gerçekten guzel bır cıhaz. Özellikle tasınabirliği. Fakat windows kurdugumda bıraz fazla ısınıyor. Daha dogrusu oyun oynarken. Macte oyun oynanmaz bılıyorum fakat oynadıgım online oyun yuzunden wındows kurmak zorunda kaldım. PointBlank isimli online oyunu oynuyorum. Sistem gereksinimleri çok ama çok düşük her bılgısayar rahatlıkla kaldırabılır fakat oyunu oynarken macbook 75-80 derecelerde gezıyor. Oyunu aralıksız 3-4 saat oynasam sanki bilgisayar patlıcakmış gibi geliyor. Sizce bu ısı bir sorun teşkil edermi? Sonucta agır grafıklı oyun oynamıyorum zaten ps4 var fakat onlıne oyun ıcın wındows kurup oynuyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Macbook air oyun oynamak veya yüksek performanslı uygulamalar için malesef uygun değildir. Tek fanı vardır sessiz çalışması için düşük termal bütçe ile tasarlanmıştır. Sıcaklık bilgisayarın ömrünü uzun vadede kesinlikle etkiler özellikle batarya ömrünü ama çok korkulacak bir durum değil düzgün kullanıldığı takdirde bir ağrıza çıkmaz. Macbookların diğer bilgisayarlara göre daha fazla ısınmasının bir diğer nedeni de ısının bir kısmının kasadan uzaklaştırılacak bu sayede fanları düşük devirde çalıştırıcak şekilde tasarlanmasıdır.

Özet olarak bilgisayarına kısa vadede bir şey olmaz ama hiç bir problem çımayacağının da garantisini kimse veremez çünkü macbook airler uzun süre yük altında test edilmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Macbook air oyun oynamak veya yüksek performanslı uygulamalar için malesef uygun değildir. Tek fanı vardır sessiz çalışması için düşük termal bütçe ile tasarlanmıştır. Sıcaklık bilgisayarın ömrünü uzun vadede kesinlikle etkiler özellikle batarya ömrünü ama çok korkulacak bir durum değil düzgün kullanıldığı takdirde bir ağrıza çıkmaz. Macbookların diğer bilgisayarlara göre daha fazla ısınmasının bir diğer nedeni de ısının bir kısmının kasadan uzaklaştırılacak bu sayede fanları düşük devirde çalıştırıcak şekilde tasarlanmasıdır.

Özet olarak bilgisayarına kısa vadede bir şey olmaz ama hiç bir problem çımayacağının da garantisini kimse veremez çünkü macbook airler uzun süre yük altında test edilmiyorlar.

1 senedaha garantisi var birşey olursa götürürüm zaten hocam. Diğer sitelere falan baktım sims3 oynayandan tutun, fifa oynayana kadar var macbook airde. Onlardada aynı sorun varmış. Birşey olmaz diyor herkes. Aliminyum govde yuzunden dışarıya okadar sıcak verıyormuş. Ama ben her ıhtımale karşı garantisi bittiğinde sogutucu ile kullanacağım. Zaten 1 bucuk sene sonra macbook pro ya geçmeyi düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu mu o mu şu mu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.