Şimdi Ara

Bilgisayara 64 bit mi 32 bit mi yüklenmeli. Nasıl anlarız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayara kaç bit windows kurmalıyım, Bilgisayar hangisi için üretilmiş nasıl anlarız.

• 69

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bilgisayar'a sağ tıkla. Sonra da Özellikler'e tıkla. Açılan ekranda işlemcinin yanında 32 veya 64 diye yazar. 64 yazıyorsa 64 bit Windows, yoksa 32 bit Windows yükle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4gb ram alti bilgisayarsa 32 bit 4gb ve ustu ram varsa 64 bit windows kurmalisiniz en basit anlatimla bu sekilde hareket etmeniz en dogru yol olacaktir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayarlar 32 veyahut 64 bit için özel üretilmezler. Üstteki arkadaşın dediği gibi tamamen ram miktarına bağlı bir durum.

32 bit yanlış hatırlamıyorsam maksimum 3.5-3.6gb ram görebiliyor. Yani 4gb'da taksanız, 32gb'da taksanız maksimum 3.5-3.6gb ram aktif olarak kullanılabilecektir.

Yani 4gb ram ve üstü kullanıyorsanız 64 bit tek çareniz.

64 bit bir sistem her türlü 32 bitten daha avantajlı. En basitinden 32 bit ile sadece 32 bit uygulamaları çalıştırabilirsin. 64 bit bir uygulama açılmaz.

64 bit sistem ile hem 32 bit hem de 64 bit uygulamayı çalıştırabilirsin. Tabi 64 bit bir sistemde 64 bit bir uygulama çok daha hızlı çalışacaktır.

• Bilgisayarınızın işlemcisi ve ram miktarına göre değişir bu durum.

Örneğin sizin bilgisayarınızda x32 bitlik destekleyen bir işlemci vardır ve max 4gb ram desteği vardır 32 bit yükleyebilirsiniz.

Yada eski ama x64 bit destekleyen işlemci ve 8 GB'a kadar ram desteği olan bir bilgisayar vardır buna hem x32 hemde x64 yükleyebilirsiniz.

Unutmayın ki x64 bit işletim sistemi x32'den daha hızlı çalışır ve daha fazla kaynak tüketir. x64 işlemcilere x32 işletim sistemi kurabilirsiniz.

• 64 kur boşver 32yi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 32 yi boşver,2021 deyiz 64 kur geç sen takılma teknik detaylara :)

• burakdc B kullanıcısına yanıt

Benim 10 yıllık 3 gb ramli laptopum 64 bitti

• Kabus00 kullanıcısına yanıt
    3gb ramli makinede 64 bit windows calisir ama performansli calismaz 3gb ram ustu makinelerde 32 bir kurarsaniz isterse 128 gb raminiz olsun sistem max 3gb olarak gorur rami bunu atlatmak icin bazi programlar var ama stabilite ve performans konusunda sikintili olur.

Neden çalışmasın? Engel durum nedir?

İsterseniz 64 gb ram olan pc ye de 32 kurarsınız bu bir kıstas değil.

İşlemciniz 32 bit ise 32 bit işletim sistemi kurarsınız 64 bit işlemciniz var ise tercihe göre ikisinden birisini.

İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. Ram in işletim sistemi tabanıyla direkt bağı yoktur.

• Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Hocam soyle aciklamaya calisayim 32 bit ve 64 bit olayi windowsun verileri ne sekilde islediginlen alakalidir. 32 bit bir windowsda islemcinin her bir saat darbesinde 32 bit uzunlugunda veri okunur 64 bitte ise 64 bit uzunlugunda veri okunur. Gunumuzde cok eski islemciler haric neredeyse tamami 64 bittir. Bu nedenle windows 11 in 32 bit surumu cikmayacaktir. aslen 32 bit yada 64 bit olan islemci mimarisidir. windows ise sadece bu islemci mimarisine gore tum bilgisayar bilesenlerini senkronize bir sekde calistirir. Yani islemcinin ramle olan bilgi alis veriside windowsun yonetim bant genisligi kadardir. O yuzden 32 bit sistemler yanilmiyorsam 3 yada 3.5 gb gibi bir ram gorurler sistemde nekadar ram olursa olsun. Peki bu asilamazmi asmanin belli basli yontemleri avr ama satbil ve performansli degiller. En basitinden 32 bit bir windows 64 bitlik veriyi 2 islemci saati darbesinde okuyacak sonra bunu birlestirecek vs vs. Cok cok eskiden bu yontemler ise yariyordu.

Bilmiyorum niye anlatma ihtiyacı duydunuz ama bilmesem ben yorum yapmazdım.

32 bit 64 bit denen olay işlemcinin veri adresleme boyutudur. Eski tip işlemciler 32 bit veri adresleyebilirken ( yaklaşık 4 gb ) yeni işlemciler 64 bit veri adresleyebilirler.

Bu size ne katar?

32 bit işlemci ve işletim sistemleri ram boyutu olarak size en fazla 4 gb ( 3.80 civarı ) veri adresleyebilir. Yani isterseniz 128 gb takın en fazla 4 gb kullanabilirsiniz.

Fakat 64 bit işletim sistemi ve işlemci kullanırsanız burada kullanacağınız veri yolu size daha yüksek kapasitede ram kullanma ihtimali sağlayacaktır.

Yani olayın aslında sizin bahsettiğiniz gibi bir yönü mevcut değil. Ram miktarı ile alakalı değil. Aksine işlemci kapasitesi ve bunun adresleyebileceği ram ile alakalı bir durum.

Sizin bilgisayarınızda 16 gb ram varken 32 bit işletim sistemi kullanamazsınız diye bir durum yok yani.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.