Şimdi Ara

Bilgisayar yanık kokusu açılmıyor acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 3 gün pc açmadım sorunsuzdu bugün eve geldim pc açtım. Masaüstündeyken ekran gitti makine kapandı. Yanık kokusu geldi. Ekran kartı tamamen kararmıştı. Bende yandı sanarak attım. Şimdi pcdeki sorun şu, Power tuşuna basınca ana kart ram yuvasının ordan yeşil bir ışık yanıyor fanlar ve işlemci fanı 1 sn dönüyor ve pc kapanıyor. Sonrasında power tuşuna basınca hiç tepki gelmiyor. Pc fişi çıkarıp takınca tekrar açmaya bşaınca yeşil ışığı alıyorum ve aynı sorun. aradan 10 dk geçti ve şu an pc açıldı. tabi ekran kartı olmadığı için görüntü yok. sizce sorun nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhan2250

Merhaba arkadaşlar. 3 gün pc açmadım sorunsuzdu bugün eve geldim pc açtım. Masaüstündeyken ekran gitti makine kapandı. Yanık kokusu geldi. Ekran kartı tamamen kararmıştı. Bende yandı sanarak attım. Şimdi pcdeki sorun şu, Power tuşuna basınca ana kart ram yuvasının ordan yeşil bir ışık yanıyor fanlar ve işlemci fanı 1 sn dönüyor ve pc kapanıyor. Sonrasında power tuşuna basınca hiç tepki gelmiyor. Pc fişi çıkarıp takınca tekrar açmaya bşaınca yeşil ışığı alıyorum ve aynı sorun. aradan 10 dk geçti ve şu an pc açıldı. tabi ekran kartı olmadığı için görüntü yok. sizce sorun nedir ?

Psu yanmış olabilir.başka bir psu ile denermisin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dblackx

quote:

Merhaba arkadaşlar. 3 gün pc açmadım sorunsuzdu bugün eve geldim pc açtım. Masaüstündeyken ekran gitti makine kapandı. Yanık kokusu geldi. Ekran kartı tamamen kararmıştı. Bende yandı sanarak attım. Şimdi pcdeki sorun şu, Power tuşuna basınca ana kart ram yuvasının ordan yeşil bir ışık yanıyor fanlar ve işlemci fanı 1 sn dönüyor ve pc kapanıyor. Sonrasında power tuşuna basınca hiç tepki gelmiyor. Pc fişi çıkarıp takınca tekrar açmaya bşaınca yeşil ışığı alıyorum ve aynı sorun. aradan 10 dk geçti ve şu an pc açıldı. tabi ekran kartı olmadığı için görüntü yok. sizce sorun nedir ?

şu an onu yapmaya durumum yok malesef. fakat psu yansa açılır mı şu an açılıyor bilgisayar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dblackx

quote:

şu an onu yapmaya durumum yok malesef. fakat psu yansa açılır mı şu an açılıyor bilgisayar

Psu'nun içini tam bilmiyorum ama içindeki devrelerden birisi yanmışsa veya kısa devre yapmışsa böyle açılabilmesi mümkün.bir bilgisayarcıya götürüp rica ederseniz belki psu konusunda yardımcı olabilir.Yada bir arkadaşınızdan rica edebilirsiniz.

• Hocam biosta eski ekran kartı bilgisi var oldugunu dusunuyorum defaut yapmanız mümkünse biosu bi defultlayın.
    Eğer ekran hiç gelmiyorsa yüksek ihtimal anakartta zarar görmüş olabilir.

bu arada power eğer yansa kasa hiç çalışmaz anakarta güç gitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkulkazim

Hocam biosta eski ekran kartı bilgisi var oldugunu dusunuyorum defaut yapmanız mümkünse biosu bi defultlayın.
    Eğer ekran hiç gelmiyorsa yüksek ihtimal anakartta zarar görmüş olabilir.

bu arada power eğer yansa kasa hiç çalışmaz anakarta güç gitmez.

Hocam eğer psu'nun içindeki devrelerin sadece birkaçı yanmış olsa sistem açılmazmı?

• açılır mesela benim açtıgım bir konu var 5-6 defa yazacagıma 56 defa format attım vs gibi.
    Mesela reset arması anakart arızalanmış. Kondansatörler şişmiş. sorunu bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.