Seduna Thunder Pro üçüncü defa benzer sorunlarla ilgili firmayla görüşmeye başladım sizce nasıl bir aksiyon almalıyım? 1 yıl olmadan iki defa parça değişimi üçüncüyle ilgili görüşmeler hayatımda yaşadığım bir durum değil. Kolay kolay kimse de böyle bir durumu yaşamaz sanıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mart Kedisi -- 27 Nisan 2021; 11:35:8 > |
Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (393. sayfa)

-
-
1400tl’ye Xdrive’dan daha iyi bir tavsiyesi olan var mı acaba ? Normalde bütcemi 1000tl ile sınırlamıştım, Xprime falan düşünüyordum ama hakkında fazla yorum bulamadığımdan emin olamadım, şimdi de en azından gidip nispeten daha güvenilir bir marka alıp geçeyim diyorum, çok sıkıldım bu koltuk arama işinden :)
Şok’daki Rampage’i denk getirebilseydim onu alacaktım ama tükenmiş hepsinde…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 27 Nisan 2021; 19:55:6 > -
quote:
Orijinalden alıntı: IRQNArkadaşlar 2-3 haftalık koltuk arama maceramın detaylarını ve aldığım xdrive 15'li koltuğumun ilk izlenim detaylarını paylaşmak istiyorum.
Ben n11'den sipariş ettim. Siparişi geçtikten 2 gün sonra faturası geldi. 3. gün ürünü kargoladılar. Horoz lojistik ile 3 günde geldi. Geçtiğimiz Pazar günü teslim ettiler. Pazar gününden bu yana kullanıyorum. Kutu içerisinden eksik, kırık bir şey çıkmadı.
Ben 174 cm boyunda, 85 kiloyum. Rahatlıkla oturabiliyorum. Eski koltuğumun oturum alanı biraz daha genişti (adore max office racing) çok rahat bağdaş kuruyordunuz. Bunda da kurabiliyorum ama bunun biraz daha vücudu saran bir yapısı var. Ben şikayetçi değilim. Sırt yastığının içine baktım sarı ucuz sünger değil, beyaz dökme sünger var. Sırt kısmının süngeri biraz sert gibi geldi ama rahatsızlık veren bir sertlik değil. Bir de sırt yastığı bazen fazlalıkmış gibi geliyor çıkarıyorum. Sırt bölümünün yüksekliği güzel. Eski koltuğumda omuzdan itibaren boşta kalıyordu. Bu kafamın 3-5 cm üzerinde kalıyor. Boyun yastığının yumuşaklığı güzel. Terleme yapacak bir deri gibi duruyor. Ben en fazla 1-2 saat oturuyorum ara ara mola veriyorum şuan rahatsız olmadım. Gördüğüm ve almadan önce fark etmediğim tek negatif nokta mekanizmasında tilt kilitleme kolu yok. Sadece sağ tarafta amortisör yüksekliği ayarlama kolu var. Bazı koltuklarda koltuğun alt bölümünü belirli açıyla hareket ettirip, istediğiniz açıda soldaki kolu kaldırıp sabitleyebiliyorsunuz. Bunda o özellik yok. Benim kullandığım bir özellik olmadığı için beni etkilemedi, benim için sırt kısmının yatması ve sabitlenmesi yeterli ama almadan önce o kolun olmadığını fark etmemiştim. Birçok koltukta o mekanizma var. Hatta daha iyileri var.
Niye bunu tercih ettiğime gelirsek. Ben yaklaşık 2-3 hafta araştırma yaptım. Aklınıza gelecek her markaya baktım. En sonunda hawk ile bu marka arasında kaldım. Ve bunu tercih ettim. Bütçemi 2500 liralara çıkarsaydım. PVC deri malzeme kullanılmış modeller alabilirdim. Hem daha az terleme yapar hem de 4d kolçak mevcuttu. Ayrıca köpük dansitesi daha yüksek yani daha yumuşak olurdu. Ama 2 koltuk parası vermiş olacaktım. Sonuçta o 2500 liralık koltuğun da ömrü 2 yıl. Siz de zorlayıp 3-5 yıl kullanın. Bu da öyle.
Bu fiyat aralığında Hawk, Xprime, Xdrive, Rampage markaları mevcut. İlk başta Hawk çok daha cazip gelmişti kumaş kullandıkları için. Ama birçok kişi oturma yerinin çok sert olduğu konusunda şikayetçiydi. Ayrıca Google Maps'ten baktım işletme bildiğiniz merdiven altı. Bazı arkadaşlar kolçakların son derece dandik olduğundan bahsetmişti. Gıcırtı yapan birine garanti kapsamına girmiyor demişler. Pek profesyonel değiller. Ayrıca koltukları aldığım zaman 200 lira kadar pahalıydı. Tek artı kumaş olması kalıyor yani. Xprime markası ucuz etin yahnisi diyeceğim ucuz değil. Satan firma çok samimi ve profesyonel değil. Fatura göndermiyorlarmış. Marka güven vermedi. Rampage marka olarak ucuz etin yahnisi bir marka gibi bilirdim ben bu zamana kadar ama bu koltuk işinde bu kadar çeşit ürün, bu kadar seçenek görmedim hiçbir markada. Sitelerinde kendilerinin bile tüm özelliklerine hakim olmadıkları 20-30 kadar modelleri var. Çok çeşit ürünleri var knee tilt mekanizmalı falan böyle. Ama günün sonunda en uygun fiyatlı ürünleri 1100-1200 liradan başlıyor. Polyamid ayak, class 3 amortisör, 25-40 densite köpük. Xdrive 15'li metal ayak (kalitesi eh işte), class 4 amortisör, yalan değilse +/- 60 densite sünger. Xdrive nispeten daha oturmuş, yeri yurdu belli, kurumsal, ürünleri faturalı olan bir marka. Yalnız bu markanın Akdeniz ve 15'li haricindeki modelleri alınmaz. Çünkü diğer modellerde koltuğun sırt kısmını geriye yatırma mekanizmasını kullanmamışlar. Güvensiz, sağlam olmayan bir mekanizma kullanıyorlar. Ben bahsettiğim tüm bu konuları bir araya toplayınca bu model n11 kuponuyla 1300 liraya gelince bunu tercih ettim. Üzerindeki döşeme haricindeki her bir parçası perakende satılıyor. Amortisör 60-70 lira, multi tilt mekanizma 100 lira, tekerler 60 lira, geriye yatma mekanizması 200 lira, kolçaklar 150-200 lira, metal ayak 150-200 lira, yastıklar 150-200 lira. Uzun vadede bunlara bir şey olsa temin edip kullanmaya devam edebilirim. Kaba hesap mekanizma parası zaten 750 lira tutuyor. Bu da parası kadar diye düşünüyorum.
Şuan bende Xdrive 15li evimde gelmiş bulunmakta daha kutusundaki bandı bile çıkarmadım. Kardeşim hediye olarak satın aldı ki yüzlerce kez uyarmama rağmen, halbuki ben kendim Ikea Markus almayı düşünüyordum yine aynı fiyata. Ürün sanırsam fiyatını hakkediyor dediklerinize bakılırsa. Ama türk markaları beleşe bile ürün verseler yine kullanmayacağım. Yabancı isimlerle insanlarda yabancı marka diyede kanıp alıyorlar.
Bugün güzel yarın güzel ama 10 sene sonrada güzel olacak mı önemli olan o. Ikea 10 yıl garanti veriyor ürünlerine.
Tam kapanmada ürünüde iade edemiyoruz illa kurye çağırcam kargodan öyle olacak şimdi.
-
Merhabalar, 1 yıldır evden çalışıyorum sandalyeyle idare ediyordum, bu ara iyice bi bilgisayar koltuğu ihtiyacı oldu bütçe olarak 500 TL'ye kadar bakıyorum. Soldaki ofis tipi olanlardan mı almalıyım yoksa rahatlık açısından sağdaki oyuncu tarzı koltuklar daha rahat gibi görünüyor fakat görünüş olarak biraz kaba sanki yardımcı olur musunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: SLIFEŞuan bende Xdrive 15li evimde gelmiş bulunmakta daha kutusundaki bandı bile çıkarmadım. Kardeşim hediye olarak satın aldı ki yüzlerce kez uyarmama rağmen, halbuki ben kendim Ikea Markus almayı düşünüyordum yine aynı fiyata. Ürün sanırsam fiyatını hakkediyor dediklerinize bakılırsa. Ama türk markaları beleşe bile ürün verseler yine kullanmayacağım. Yabancı isimlerle insanlarda yabancı marka diyede kanıp alıyorlar.
Bugün güzel yarın güzel ama 10 sene sonrada güzel olacak mı önemli olan o. Ikea 10 yıl garanti veriyor ürünlerine.
Tam kapanmada ürünüde iade edemiyoruz illa kurye çağırcam kargodan öyle olacak şimdi.
Alıntıları GösterYaşadığım şehirde İkea olsaydı Markus değil de Jarvfjallet modelini xdrive yerine düşünebilirdim. Ama yok ve olmadığı için internetten alıp o kadar kargo parası vermem. Ayrıca garantinin kapsamı nedir? Neye kullanıcı hatası, neye imalat hatası diyecekler bilemiyorum. 10 yıl garanti biraz ticari hamle gibi geldi bana. Bazı yurtdışı menşeli markalar da oyuncu koltuklarına ömür boyu frame garantisi veriyorlar. En iyi yol markadan gitmek değil de yine kullanıcı deneyimi gibi duruyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: jeormormontHawk markasının Fab v4 modelini aldım. Siparişi 30 mart gecesi verdim ve dün (8 Nisan) teslim edildi. Evde olmayacağım için gelmeden aramalarını söylemiştim not aldığını söyledi konuştuğum arkadaş ama "biz geldik kapıdayız" diye aradılar. Koli çok büyük tek başınıza taşımanız baya baya zor. Kurulumu 2 kişi yapabilir ancak tek kişi için de aman aman zor değil 10 dakikada kurdum. Geleyim koltuğa ben beğendim. Sesi gıcırtısı şimdilik yok. Bel desteği ve kafa yastığı kısmının çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Uzun kullanım sonrası da bu mesajı alıntılayarak yazacağım. 1300 TL'ye almıştım şu an 1500 olmuş. Bu paraları eder mi hiç sanmıyorum ancak kumaş olması sebebiyle bu koltuğu seçtim. Eyyorlamam bu kadar arkadaşlar.
20 gün sonunda gıcırtılar başladı arkadaşlar. Alacak olanlara bilgi olsun
-
teşekkürler hocam gerçekten çok memnunum şu ana kadar. ayı gibi bir adamım şöyle arkama yaslajnırken falan korkuyordum markus ile bunda resmen güven veriyor. hani üzerine otur ülke yönet öyle taht gibi bir ürün yapmıs adamlar parasının hakkını kesinlikle veriyor.
-
Yahu bu fiyatlar ne olmuş böyle eli yüzü düzgün üç dört sene kullanılacak bir koltuk 1500 lira. sağlam orta kalite, kesinlikle lüks olmayan bir koltuk 4 bin tl. abd ile paralel fiyatlar olmuş. çoğu da burada üretiliyor. bu nasıl bir ekonomi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OlIzVelYahu bu fiyatlar ne olmuş böyle eli yüzü düzgün üç dört sene kullanılacak bir koltuk 1500 lira. sağlam orta kalite, kesinlikle lüks olmayan bir koltuk 4 bin tl. abd ile paralel fiyatlar olmuş. çoğu da burada üretiliyor. bu nasıl bir ekonomi.
Bu durum çok doğal.
Burada üretilen bir ürünü olsa olsa gümrük,kargo,depolama ücretleri az olduğundan biraz ucuza alırsınız.
Yarısından çoğu ithal malzeme koltukların.
Sünger, kolçaklar, amortisör, yaylanma mekanizması gibi çoğu şey dışarıdan alınıyor.
Burada yaptıkları ithal hammaddeyle kalıp basmak, bazı mekanik parçalarla ve belki bir kumaşla toplamaktan ibaret...
-
Xmax oyuncu koltugu firma var sünger dokumunu vs gostermis xdrive,hawk,xprime vs diger markalar max 1000 liradan fazla etmez zira hepsi tum modellerde ayni malzemeyi kullaniyor 55-65 dns sunger,amortisor, ayaklar,kollar vs , butun malzemeler ayni. 2 reklam yapip firma isim yapinca 1500-2000 den sat gitsin. Internetten yapilan arastirmayla beklenti karsilanamaz.birine sert gelir birine yumusak herneyse. Hayirli olsun gule gule kullanin. buda sunger dokum videsu :d
https://www.youtube.com/watch?v=jfoAxKZz7Ug&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=kWPxq1I5nzw&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Önerin varsa açığız hocam.
-
Yok hocam, Bu merdivenalti firmalardan bi dunya para verip sorun yasamamak icin Plastik sandalye kullaniyorum :) biara markus'a niyetlenmistim stok gelene kadar fiyatlar firladi zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1500 lira ayırdım düzgün bir şey bulamadım.
Kilo 95
Boy 1.80
Arkadaşlar ben de 1 aydan uzun süredir rahat ofis koltuğu arıyorum. Ya dandik bir şeye 800-1000 vereceksiniz ya da 3-4 lere çıkacaksınız artık kafayı yememek adına Ikea Markus al geç noktasına geldim. Sizden ricam eğer kullanan varsa koltuk yüksekliği en düşükte iken kolçağın en üst noktası yerden kaç cm yüksekte ölçüp söyleyebilir misiniz?
Masamin altına girip girmediğini öğrenmek için soruyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam aylardır ben de aynı durumdaydım. Bürosit banzai almayı düşünüyordum, en son İkea'ya gidip Markus'u denedim hoşuma da gidince yeter artık diyip aldım geçen gün. Kolçak yer arası da yaklaşık 67cm.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EuphrateHocam aylardır ben de aynı durumdaydım. Bürosit banzai almayı düşünüyordum, en son İkea'ya gidip Markus'u denedim hoşuma da gidince yeter artık diyip aldım geçen gün. Kolçak yer arası da yaklaşık 67cm.
Teşekkürler hocam cevabınız için hayırlı olsun. Banzai görüntü olarak bana sineği anımsattığı için bir türlü ısınamadım
Para olsa aslında Nurus Mee Too var. Baya kaliteli, yurt dışındaki ergonomik sandalyeleri aratmayan ölçüde. Geçen sene bir indirimde yakalamıştım 2.500 civarına normalde 4 bin liraydı. Aradan bir yıl geçti 6 bin liraya uçmuş fiyatı
-
Trendyol'da Bürotime Cozy koltuklar indirime girmiş.
Ofis koltukları konusunda bilgili değilim ancak eski iş yerimde kullanıyorduk, bel desteğinin yerinde durmaması dışında memnundum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olivier_kahm -- 1 Mayıs 2021; 0:12:37 >
-
Ben de Markus alacaktım siz bunu atınca aklım karıştı. Bir de gerçekten 2000 lira üstüne satılmış mı bu koltuklar yoksa aldatmaca mı acaba?
Pandemi süresinde çalışan/teslimat yapan ve stok bulunduran koltuk firması var mı bildiğiniz? Yoksa tüm firmalar parayi alinca tek tek mu üretiyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Jarvfjallet mavi-siyah ikea sitesinde stoklara girmiş, ihtiyacı olan alabilir. Fiyatı arttırmışlar yalnız. Kargoyla beraber 2001 TL'ye geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X