Şimdi Ara

Bilgisayar ve Elektronik mühendisiliği(veya neyse adı) yüksek lisans eğitimi zor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben Bilgisayar öğretmenliği mezunuyum (Eğitim fakültesi böte)
    başlıkta söylediğim gibi özel bir üniversitenin Bilgisayar ve Elektronik Müh. yüksek lisans programına kaydolmayı düşünüyorum.
    sizce çok zorlanır mıyım?
    6 yıllık bilgisayar öğretmenliği tecrübem var (özel okullarda-yani devlet okulu word-excel falan değil,başlangıç ve orta seviye bikaç programlama dili biliyorum)
    konu hakkında bilgisi olanlardan yardım talep ediyorum.şimdiden teşekkürler.

• up
  • zorlanırsın hocam çok farklı seviyeler. Bir kere matematik bilginiz yetmeyecek çünkü bir mühendisin aldığı eğitimi almamışsınız teori derslerinde çok zorlanırsınız zaten böyle master programları yeterli görmezse daha önceki eğtiminizi sizi kabul etmezler isteidğiniz kadar yüksek puanlarınız olsun. Eğer amacınız akademisyen olmaksa biraz araştırın derim belki size bilgisayar mühendisliği yada elektronikdeki lisans derslerinden almak koşuluyla temelinizi oluşturup sonra master derslerine devam ettiren okullar olabilir.
    Yok eğer amacınız IT sektöründe çalışmaksa o zaman farklı alanlara göre farklı seçenekleriniz var.
    Öncellikle ne yapmak/olmak istediğinize karar verin. eğer yazılımcı olmak istiyorsanız microsoftun yetkili partnerlerinin verdiği yazılım kursları var .NET dilleri üzerine onlara katılan sistemci olmak istiyorsanız keza öyle microsoft network os olan server 2008 r2 yada 2012 eğitimlerine katılın. Networkçü olmak istiyorsanız Cisco CCNA ile başlayıp ondan sonra başka bir vendor yada Cisconun üst seviye eğitimlerine devam edebilirsiniz. Database admin vs olmak istiyorsanız sql öğrenmeniz gerekir fakat bunların hepsi aslında birbirinden o kadar ayrılmaz şeyler ki şöyle izah ediyim.

bankalara outsource bilgiişlem hizmeti veren bir şirkette çalışıyorsunuz varsayalım. Şimdi orda siz Database Admin bile olsanız yada analyst diye geçiyorlar. Programın yazıldığı dili ve o dilin databasede saklanılan datayla nasıl ilişki halinde olduğunu hangi formatta alıp verdiğini ne şekilde alıp verdiğini bilmeniz gerekir. Tabiki her pozisyon için ayrı ayrı elemanlar çalıştırır şirketler herşeyi %100 kimse bilemez ama sonuçta o databaseler serverlarda çalışıyor ve o serverlardan oluşan sistemlerin sürekliliği devamlılığı ve güvenliği sistemcilerden sorumlar linux yada microsoft. o verilerin taşınması taşınırkenki güvenliği ve doğruluğu için kullanılan cihazlar routerlar ve switchler ve aynı zamanda o cihazların sürekliliği devamlılığı ve güvenliği ise networkçülerin görevleri.

O yüzden tavsiyem bir tanesi üzerinde yoğunlaşsanız bile diğerleri hakkında da dışarıdan kendi çabanızla kitaplarla vs çalışın. Hepsinin eğitimini alın diycem ne para ne zaman yeter öyle birşeye :)

Bugün piyasada bir Microsoft yada Cisco yada Checkpoint Juniper Oracle vs bunun gibi vendorlerin sertifika programlarından 2. seviye yani professional seviyede bir sertifikaya sahip olmak bir master diplomasıyla eşdeğerdir işverenlerin gözünde sizin yetenekleriniz açısından. ayrıca sertifikalı adam çalıştırdıkça partnerlik seviyeleri artıyor ve aldıkları indirimler artıyor bu yüzden bu programları cazip kılıyor sektör çalışsanları ve işverenler içinde.

Daha başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Üniversitelerin ders içeriklerine bakabiliyorsun diye biliyorum her üniversite olmasada çoğunun ders içeriklerine bakabilirsin. Bu senin için kesin sonuç olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.