Şimdi Ara

Bilgisayar toplamak istiyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyigünler iliginiz için teşekkür ederim.
    Bilgisayar toplamak istiyorum Adana'da oturuyorum ama internetten sipariş vermeyi duşunuyorum ama biraz kararsızım.
    İlk olarak onboard ekran kartlı bir anakart istiyorum ddr2 ve sata destekli ses onboard olmasada olur çünkü ses kartı ve ses sitemide alıcam.
    İşlemci konusundada Amd işlemci ve pentium arasında kararsızım pentiumdan pentium d veya core2 duo almayı düşünüyorum acaba 800 mhz bi işlemci ile 1066 mhz işlemci arasında çok fark var mı neye etkiler cache 2 veya 4 olabilir cacheninde neyi etkilediğini merak ediyorum bildiğim kadarıyla amd işlemcilerin cache si az pentiumlarınki daha yüksek.
    Fbs olarakta amd daha iyi sanırım. Ortalama bi bilgisayar istiyorum ama 2 sene rahatlıkla kullanabileyim istiyorum ayrıca vista uyumlu olmalı. Genellikle müzik amaclı kullanıcam ayrıca photoshop kullanılıcak oyunları pek oynamıyorum ama almışken iyi bişey istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Ayrıca kasa ve fanlar hakkında hiçbir bilgim yok o konudada yardıma ihtiyacım var.
    Biraz çok soru sordum : ) iliginize teşekkür ederim.

• Selam
    Şimdi öğrenmek istediğin terimleri tek tek forumda aratırsan gerekli açıklamalar mevcut. Tavsiye isteğine gelince Pentium D artık alınmaz bence. Core 2 Duo dan vazgeçme derim. Biraz daha ucuz olsun dersen X2 AM2 lerebakabilirsin.
  • hocam vista için min 1GB ram gerekli önerilen bu
    ve DX9 şart ok

İLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ
    CORE 2 duo E6300 1,86
    ASUS P5LD2 SE CORE2 945P S+GL DDR2 PCIx 775P
    ASUS pcı-exp vga 256 mb
    SAMSUNG 160 GB SATA2 HDD
    LG DVD-RW
    AOPEN KASA 400W
    KINGSTON 1 GB DDR2 RAM
    1.44 FLOOPY
    KLAVYE+MOUSE A4 TECH
    HOPARLÖR GENIUS
    17" PHILIPS LCD

hocam
    anakart DS3 olabilir
    palit 7900gs
    palit 7600 gs sonic ekran kartı tercihiniz olabilir
    bu anakart ve e.k yukarıdaki istemdekinden daha iyi
    LCD yerine FLAT a tercih edebilirsiniz fiyat açısında
  • öncelikle internetten sipariş vermekle akıllıca bir iş yapıyorsunuz ; çünki maliyet bir miktar azalacaktır. ben size markom.com.tr yi incelemenizi tavsiye ediyorum.

ikinci olarakta marka önemli değil ama yeriniz genişse 17 inç flat crt monitör ; değilse 17 inç max. 4 ms gecikme süreli bir monitör , en az 256 mb kendi ram ine sahip dx 9.0c destekli bir ekran kartı ( uygun fiyatlı ve 256 bit restekli x1800 serisi olabilir . ) , iki adet dual çalışacak 512 mb ram ; sata 2 destekli 160 gb bir hard disk , 965 çipsete sahip bir anakart , usb 2 bağlantılı yada kablo istemiyorum diyorsanız radyo frekanslı kablosuz fare ve klavye seti , core 2 duo serisinden çift çekirdek 1066 fsb bir işlemci aramanızı tavsiye ediyorum. bunlar oyunlarda , foto shopta işinizi rahatlıkla görecektir. xp nizde pro versiyonu olursa daha randımanlı olur ve kendinize ait 3 makinaya lisans sorunu olmadan yükleyebilirsiniz.

soğutma sisteminde sadece gürültülü ve işlemci yanında gelen fanı değiştirmeniz yeterli olacaktır. nasılsa overclock düşünceniz yok.

onboard ses sistemleri şu an oldukça iyi düzeyde ses desteği veriyor ayrı bir karta sanırım gerek yok.

cache in yüksek olması her zaman iyidir , cache ; önbellek demektir ve yüksek olmalı çünki bu bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır.çalışan programlar kendilerini önce ön belleğe atarlar ve bellek ne kadar geniş olursa çalıştırabildiği program miktarı o kadar artacak ve ön belleğe gereksinim duyan programların ihtiyacını daha verimli karşılayabilecektir.

fsb hızının yüksek olmasıda bir örnek vereyim ; 1 cm kalınlığında bir hortumla , 2 cm kalınlığında bir hortum arasında ne fark vardır ?

tabii ki 2 cm olandan daha bol miktarda su akıtabilirsiniz ; tabii 1066 danda daha fazla veri

• eğer anakartını uzun süre kullanacaksan kesinlikle abit marka al

abit kullanan bana göre hep abitçi olur

abit de kullanacaksan %100 uyumlu amd işlemci kullan x2 leri tercih edebilirsin

ekran kartlarından da px anakart ise 6800 al iyi fiyat çok iyi perf veriyolar

hdd sana kalmış

rem de en az 2x512 yada 2x1024 al

bende elexir var çok memnunum iyi fiyat iyi perf

ama kingston twinmos da dahaiyi parana göre seç

mavibilgisayar.com iyi fiyat veriyo
    zaten dikkat et 2nci elde sürekli maviden referans verilir
    bol şans by
  • Core2 Duo E6300, 1.86 GHz, 64 Bit, 2 MB L2 Cache, 1066MHz, 65 Nm 219 $ + KDV
    INTEL BOXDG965SSCK INTEL CORE 2 DUO DESTEKLİ ANAKART 125,00 USD + KDV
    Kingston Ram 800 mhz 1 gb ama fiyat bulamadım.
    80 GB 7200 RPM 8 MB CACHE SATAII HARDDİSK 51 $ + KDV
    SB AUDIGY VALUE SES KARTI 32 $ + KDV
    sizce bu özellikler nasıl ayrıca kaliteli bir 5+1 istiyorum fiyat ve özellikler sizce nasıl taksit sayısı fazla olduğundan fiyatlar biraz yüksek olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: s3rhatturkmen

İyigünler iliginiz için teşekkür ederim.
    Bilgisayar toplamak istiyorum Adana'da oturuyorum ama internetten sipariş vermeyi duşunuyorum ama biraz kararsızım.
    İlk olarak onboard ekran kartlı bir anakart istiyorum ddr2 ve sata destekli ses onboard olmasada olur çünkü ses kartı ve ses sitemide alıcam.
    İşlemci konusundada Amd işlemci ve pentium arasında kararsızım pentiumdan pentium d veya core2 duo almayı düşünüyorum acaba 800 mhz bi işlemci ile 1066 mhz işlemci arasında çok fark var mı neye etkiler cache 2 veya 4 olabilir cacheninde neyi etkilediğini merak ediyorum bildiğim kadarıyla amd işlemcilerin cache si az pentiumlarınki daha yüksek.
    Fbs olarakta amd daha iyi sanırım. Ortalama bi bilgisayar istiyorum ama 2 sene rahatlıkla kullanabileyim istiyorum ayrıca vista uyumlu olmalı. Genellikle müzik amaclı kullanıcam ayrıca photoshop kullanılıcak oyunları pek oynamıyorum ama almışken iyi bişey istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Ayrıca kasa ve fanlar hakkında hiçbir bilgim yok o konudada yardıma ihtiyacım var.
    Biraz çok soru sordum : ) iliginize teşekkür ederim.

Daha ayrıntılı biligiye ulaşabilmen için tıkla !

http://forum.donanimhaber.com/forumid_11/tt.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2000TL PC TOPLAMA YARDIM LÜTFEN
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütçe ne kadar onu söylersen daha kolay yardımcı olunabilir.
  • 5+1 in en kalitelisi
    logitech z530 du modeli sanırsam. çok iyi.!
  • bütçem monitör ses sistemi ve klavye vb. hariç yani sadece kasa 1000 ytl civarı ayrıca ekran kartıda onboard olabilir. Oyun için pek fazla kullanılmıyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3rhatturkmen -- 14 Ocak 2007; 0:50:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.