Şimdi Ara

Bilgisayar Tek Çekirdeğe Düşmüş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlangıçta pcyi hızlandırmak için önyüklemede çekirdek kullanımında 2 yi seçtiydim.. i3 2100 işlemcim var

görev yöneticisinden baktımmı tek görünüyor.. programlarda felan sadece core 0 görünüyor normalde bu 2 çekirdek ? 1 çekirdek nereye gitti ki ?

görev yöneticisinde 2 yer var olarak görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateşşiz Adam -- 24 Kasım 2012; 23:19:16 >

Orijinalden alıntı: Ateşşiz Adam

Arkadaşlar başlangıçta pcyi hızlandırmak için önyüklemede çekirdek kullanımında 2 yi seçtiydim.. i3 2100 işlemcim var

görev yöneticisinden baktımmı tek görünüyor.. programlarda felan sadece core 0 görünüyor normalde bu 2 çekirdek ? 1 çekirdek nereye gitti ki ?

görev yöneticisinde 2 yer var olarak görünüyor

i3 hyper threading sebebiyle 4 çekirdek mantığıyla çalışır (2 fiziksel 4 mantıksal çekirdek) , Msconfig den 4 olarak ayarlayın.

Örneğin ben i7 kullanıyorum , 8 olarak ayarladım msconfig'den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 24 Kasım 2012; 23:59:43 >

• biostan tek çekirdeğe düşürülmüştür + hyperthreading özelliğide kapalıdır açarsanız aktif olur
  • Hocam bende amd x6 1090T var, 1 hafta önce 5 çekirdek olarak görünüyordu biraz araştırdım anakartım asus bios'da core diabled gibisinden bir secenek vardı onu kapattım tekrar 6 çekirdek oldu belki size yardımı dokunur.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.