cod4 gta gibi en düşük grafikte bile kasma ekran kartından tam performans alamama durumu anakart ve ekran kartını sigortayla değiştim serviste sorun bulamadılar eski ekran kartım 9600gt 8 ay kullandım sabah açtım bu sorun çıktı yenisini aldım 5750 ama bi sonuç alamadım yine aynı acaba nedendir böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Servisin gözünden kaçan bir sorun mu var ? Yoksa ev yeterince güç vermiyor mu ? güç kaynağı ekran kartını beslemiyor mu ? Yardımlarını bekliyorum 4 aydır oyun oynuyamıyorum adam gibi:( şimdiden herkese teşekkürler.
Not:Eski ekran kartı ve anakarttada sorun vardı yenisindede bir şey değişmedi ısı kontrolleri yapıldı bir sorun yok format atıldı xp win7 64 32 bit yine aynı güç kaynağının bozulma ihtimali var mı? Serviste bir şey bulamadılar. Ramlerde denendi hdd denendi.
PC ÖZELLİKLERİ GÜÇ KAYNAĞI TT 500 W İşlemci İntel Core 2 quad 8300 4gb ram 1066 Kingston Ekran kartım 5750 asus eah Hdd samsung 1tb Anakart asus p5p41c
ekran kartları değişmesine rağmen sorun devam ediyorsa bi kaç ekran kartı daha denemeni öneririm. Sonuç aynı ise. Anakart ın ekran kartı slotunda arıza olabilir, psu da arıza olabilir başka bi psu ile de denemeyi unutma. Eğer kasayı açtığında pek birşey anlamıyorsan ve kafan karışıyorsa mutlaka teknik destek almanı öneririm. Kolay gelsin.
Belki powe yetmiyordur ve ekran kartın 128 bit yani çok fazla bir şey de bekleme.
Ayrıca ekran kartı alırken çekirdek hızına dikkat et ve 800 mhz den aşağı olan modelleri de alma.
Alırsan en fazla 1 yıl götürür seni hocam.
PSU nu yenileyeceksen 80+ sertifikalı olanlardan al.
9600 gt varken sürekli oynadım 8ay boyunca sorunsuz çok iyi bir sabah açtım bu çıktı karşıma güç kaynağı bozulmus olabilir mi teknik destek aldım sorun bulamadılar.Ekran kartı ve anakartı zaten değiştim akıcı değil oyunlar tam performans almıyor 4 sene aynı oyunu oynadım bazı kişiler anlamıyor fps ve oyunlardan sorun yok diyorlar güç kaynağını sokacağım bir test var mı ? Teşekkürler.
laptop kullanıyorum asus i7-2630QM işlemci , 4 gb ram var GT540M 1gb EKRAN KARTI VAR. asuslardamı böyle bilmiyorum Intel hd graphics family diye birşey var, ve 64mb görülüyr, ve oyunların hepsi bunu baz alıyor ve ya yarım ekran açıyor,yada low quality de. Ben oyunların nvidia gt540m i görmesini nasıl saglayabilirim...!
umarım çözümü bilen biri vardır şimdiden teşekkürler
9600gt ekran kartı 256 bit dir ve ne yaparsan yap gta 4 de kasar :D oyunun yapısı bozuk olduğundandır o ama cod 4 ü canavar gibi oynatır 128 bit ekran kartı nasıl oynatır bilgim yok power ın zamanla yıpranmış olabilir bir süre sonra powerlar eskisi gibi güç veremiyor malesef
valla gta4de kasmadan oynadım cod4 ve diğer oyunları sorunsuz bi sabah açtım böyle oldu anakart ekran kartı değiştim yine olmadı güç kaynağı ve evde mi bir şey var anlamadım güç kaynağını mı acaba teste sokulurmu nasıl yapabilirim :(
Bios default yap. Bilen birine güzelce ayarlattır.
ayarlarda bir problem yok zaten :(
quote:
Orijinalden alıntı: Endre
laptop kullanıyorum asus i7-2630QM işlemci , 4 gb ram var GT540M 1gb EKRAN KARTI VAR. asuslardamı böyle bilmiyorum Intel hd graphics family diye birşey var, ve 64mb görülüyr, ve oyunların hepsi bunu baz alıyor ve ya yarım ekran açıyor,yada low quality de. Ben oyunların nvidia gt540m i görmesini nasıl saglayabilirim...!
umarım çözümü bilen biri vardır şimdiden teşekkürler
Hocam asuslarda normal masaüstündeyken intelin ekran kartına oyundayken gt540m ye geçiyor. Bunların ayarı olması lazım birisinden duymuştum karıştır denetim masasını. Oyun ayarlarından ekran boyutunu değiştirmeyi dene.
eski anakartım vardı giga 9600 gt vardı 8 ay kullandım bunları sonra problem çıktı asus anakart 5750 aldım sorun yine devam etti hepsi teknik servis tarafından test edildi bende etdim ama bu sorun var hala
nvidia'nın kontrol panelinden yapmaya çalıştımda,sorun oyundan oyuna değişiyo,mesela lord of the rings oynayınca ultra high quality de çalıştırıyor fakat full ekran olmuyor,naptıysam düzelmedi, pes 2011 de açmıyor bile , sisteminizin özellikleri yetersiz diyor :D
mrb. Bu konu foruma üye olmama sebep oldu :) Nvidia GT525M var bende de.. geçişli sistem var laptopta. 1 gb ekran kartım var ram'den alarak 4e kadar çıkabiliyor. crysis2 ve fifa 12 de hiçbir problem yaşamadan çalıştırdı fakat pes2012'de "GPU:VRAM 128 MB" hatası alıyorum. yoksay dediğimde oyuna giriyor 5-10 sn kadar sonra atıyor.programı kapat hatası alıyorum. teknik serviste bilgisayarın 64 bit. o oyun uyumlu değildir dediler. 64bit için o oyunun "ilacı" vardır falan gibi yorumlar var diğer forumlarda ama bulamadım da. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler :)
quote:
Orijinalden alıntı: Qnur14
mrb. Bu konu foruma üye olmama sebep oldu :) Nvidia GT525M var bende de.. geçişli sistem var laptopta. 1 gb ekran kartım var ram'den alarak 4e kadar çıkabiliyor. crysis2 ve fifa 12 de hiçbir problem yaşamadan çalıştırdı fakat pes2012'de "GPU:VRAM 128 MB" hatası alıyorum. yoksay dediğimde oyuna giriyor 5-10 sn kadar sonra atıyor.programı kapat hatası alıyorum. teknik serviste bilgisayarın 64 bit. o oyun uyumlu değildir dediler. 64bit için o oyunun "ilacı" vardır falan gibi yorumlar var diğer forumlarda ama bulamadım da. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler :)
uyumlu olması lazım ya nasıl olur yeni oyun yeni sistemlere uymayacak 64 bitden kastın nedir hocam
quote:
Orijinalden alıntı: gastly06
quote:
uyumlu olması lazım ya nasıl olur yeni oyun yeni sistemlere uymayacak 64 bitden kastın nedir hocam
win7 ultimate 64 bit. özellikleri sayayım: Nvidia GT 525M 1 gb ekran kartı. i7 işlemci. 2.00. 500HDD. 8 GB RAM. teknik servisin dediğine göre yani bayinin; 64bit için olanını bulmam gerekiyormuş. her oyun uyumlu değilmiş. dediğim gbi crysis2 ve fifa 12 sorunsuz. deyim yerindeyse " çatır çatır" oynuyorum :) ama pes 2012'de GPU: VRAM 128MB uzantılı bir hata veriyo. uyumluluk modu falan denedim yüksek güçlü ekran kartında çalıştır dedim yine aynı problem. bazı forumlarda ona uygun ilaç vardır yazıyo ama arattığımda da hiç bi şey çıkmıyo karşıma. bir de GT525M yazıyorum google'a bir allahın kulu alakalı bi şey yazmamış. bunu ilk kullanan ben olamam heralde. teşekkürler ilgilendiğiniz için.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: gastly06
quote:
win7 ultimate 64 bit. özellikleri sayayım: Nvidia GT 525M 1 gb ekran kartı. i7 işlemci. 2.00. 500HDD. 8 GB RAM. teknik servisin dediğine göre yani bayinin; 64bit için olanını bulmam gerekiyormuş. her oyun uyumlu değilmiş. dediğim gbi crysis2 ve fifa 12 sorunsuz. deyim yerindeyse " çatır çatır" oynuyorum :) ama pes 2012'de GPU: VRAM 128MB uzantılı bir hata veriyo. uyumluluk modu falan denedim yüksek güçlü ekran kartında çalıştır dedim yine aynı problem. bazı forumlarda ona uygun ilaç vardır yazıyo ama arattığımda da hiç bi şey çıkmıyo karşıma. bir de GT525M yazıyorum google'a bir allahın kulu alakalı bi şey yazmamış. bunu ilk kullanan ben olamam heralde. teşekkürler ilgilendiğiniz için.
bende ilk defa duymaktayım takipteyim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme