Şimdi Ara

Bilgisayar Sadece İlk Açılışta Donuyor Hata Veriyor---ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba iyi forumlar. Yaklaşık 2 hafta önce msi g41 p33 anakartım arızalandı ve bende asus p5p41TD aldım. Format atıp Windows 10 64 bit kurdum ve tüm driverlari düzgünce yükledim. Daha sonra o gece kapattım bilgisayarı. Ertesi gün sabah açtığımda ise windows logosundan sonra direk mavi ekran hatası verdi. Res tuşuna bastım kasadan sıkıntısız açıldı...Bu böyle süre geliyor. Bilgisayarı uzun bi aradan sonra açınca mavi ekran veriyor bazen logodan sonra direk donuyor...Ama res atarsam hiç sorun yok direk açılıyor....Birde mesela bilgisayarı kapattım 5 dk bekledim açma tuşuna bastıgımda yine düzgünce başlıyor hata vermeden....Ama genelde kapattıktan 2 saat ve üstü zamanlarda açtığımda ise mavi ekran veriyor....Bir diğer konuda cpuid hardware ile voltajlara baktım +12 volt 7.5 , 7.6 civarında....Aidata64 ile baktım orda +12 V genelde 8.3 - 8.6 arasında....Biostan ve Speedfan dan bakınca +12 V dahil bütün voltajlar normal değerinde görünüyor...Şimdi benim yaptıklarım;

1. ramleri windowsun bellek test programıyla test ettim hiç hata bulunamadı diyor yani sağlam....
    2. Bugün benim yedek hardiskle yeniden windows 10 64 bit kurdum ve hiç bir sürücü kurmadım. Ethernet kablosunu dahi takmadım. Temiz bi kurulum yaptım ve kapattım pc yi direk...2.5 saat sonra açtım ve yine logodan sonra mavi ekran hatası verdi....
    3. Bluescreenview programıyla baktığımda ntoskrnl.exe yi pembe gördüm.
    4.Hızlı Başlatmayı kapattım sonuç yine aynı...

Aldığım mavi ekran hataları şunlar:

KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
    ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY
    CRITICAL_PROCESS_DIED
    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Bileşenler: intel q6600 işlemci, msi r6670 ekran kartı, 2*2 Kingston 1333mhz ram ddr3 , asus p5p41td anakart , valx 430W güç kaynağı..

Arkadaşlar uzun bi yazı oldu ama ne yapmamı önerirsiniz. Temiz bir windows yüklemesinin artından bile hata veriyorsa sıkıntı nerede olabilir. Ana karta baktığımda hiç şişmiş bir ekipmanda görünmüyor. İyice inceledim.Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can5757 -- 8 Nisan 2017; 22:19:39 >

• Sistem sürücülerinin dosyaları silinmiş:https://uzmanim.net/soru/mavi-ekran-hatasi/69910
    Antivirüs 360 Total Security ise kaldırın. Sistem dosyalarını silebiliyor.
    Şu komutu uygulayın:https://uzmanim.net/soru/sfc-scannow-komutu-nedir-ne-ise-yarar/72711
    Çözülmezse ilk linkte denilenleri yapın.
    Ayrıca sürücü bulucu kullanmayın, kendi sitesinden yükleyin doğru sürücüyü bulup.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 6 Nisan 2017; 20:11:9 >

• İlginiz için tşk ederim. Antivirüs olarak eset smart security kullanıyorum. Şuan söylediklerinizi yapmaya başladım sonucu paylaşırım bitince.
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm, anladım ki bu soruna neden olan tek şey anakartın eski olması artı en son çıkan bios sürümünüm 2010 tarihinde olması dolayısıyla windows 10 da bayağı bi sıkıntı yaşattı bana. yukarıdaki arkadaşın dediklerini yaptım ama nafile yine mavi ekran verdi...Bende dün yine yedek hardiskime win 7 64 bit ultimate kurayım dedim ve tüm driverleri kurdum...Windows güncellemelerinide indirdim. Dün 14:00 gibi bitirdim hepsini ardından akşam 20:00 civarında açtım bilgisayarı maşallah hiç hata felan vermedi açıldı...Gece kapattım bugün sabah ilk açlışta hata vermedi ve büyük ihtimal artık vermeyecekte...Asus firmasınada selam olsun g41 chip setli bu karta bi güncel bios yayınlamadınız , msi eski kartım g41 e en son 2014 de güncel bios yayınladı ve hiç sıkıntısız windows 10 kurmustum...Herkese iyi forumlar...
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.