Arkadaşlar bilgisayara yeni bi soğutucu aldım saçma olsada overclock falan deniyeyim dedim bu arada işlemcim 1.6 core duo..sonra en son 1.792 ghz ye çıkardım 1.8 e çıkarınca bilgisayar açılmadı tekrar resetledim biosu.daha sonra açıldı işletim sistemi yükleme hatası dedi tekrar format attım fakat bu seferde bilgisayarı yeni açtığım zaman windows ekranında açılırken restart atıyor sonra açılıyor sordum sorun harddiskte dediler gönderdim garantiye geldi tekrar aynı sorunla karşı karşıyayım bilgisayar başlarken ve kasılınca restart atıyor kasılma derkende olmayacak yerlerde kasabiliyor.sorunun cevabını bulamadım bi türlü herşey overclock denemesinden sonra oldu voltaj falan artırdım düşüncem anakarta zarar verdim ondan sanırım diye.. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Soğutucu düzgün oturmamış olabilir, ram lere yada ram slotlarına zarar vermiş olabilirsiniz, aşırı voltaj dan işlemciye zarar vermiş olabilirsiniz... v.s. v.s. ihtimaller böylece gider.
Yinede tüm sisteminizi detaylı yazın, psu nuz v.s. belirtin.
intel core to duo 1.6 ghz msi 7255 anakart 1 gb ram işlemcinin sıcaklığı 39 derece civarında 750 gb samsung harddisk 230 watt standart psu
parçaları tek tek denemem mi lazım acaba?
O anakart ve PSU ile oc konusunda zaten sıkıntı yaşamanız olası. Hiç bu işlere girmeyin. Şu an için varsayılan ayarlarla kullandığınızda da restart lıyormu?
evet zaten şu anda ayarlar eskisi gibi standart ayarlara döndürdüm sorunum devam ediyor..