Şimdi Ara

Bilgisayar reset atıyor. sıcaklık normal.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. bayağı uzun zamandır sıcaklıktan dolayı reset attığını sanıyordum.. işlemci soğutucusunun vidaları kırık pc yan yatık şekildeydi. pek soğutamıyordu yani. hiçbişey açık değilken sadece masaüstündeyken 50 derecede falandı. birkaç internet sayfası açtığında 70 dereceyi geçince reset atıyordu. demin o fanı değiştirttim şuan 25-30 derecelerde geziyor. fakat hala reset atıyor neden olduğunu çözemedim. dün SpeedFan programını kurmuştum birkaç şeyini kurcalamıştım. neden olabilir??

• yardıma ihtiyacım var...
  • Sisteminizi iyi bir virüs programıyla taratın bence.. İllaki sıcaklık fazla olduğu zaman reset atacak diye bir kural yok. Virüslerde sistemin reset atmasına sebep olabilir. Sıcaklıklar iyi görünüyor. Ama resimde fanlar dönmüyor gösteriyor.

Ekran kartı sıcaklığı kaç derece? Resimde GPU yazmıyorda.. Onu da öğrensek iyi olur.

Bu arada speedfan programının sistemdeki fanları durdurduğunu duymuştum.. Bence o programı silin.. Onun yerine HWmonitör isimli programı yükleyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 2 Mayıs 2012; 14:14:44 >
  • usb çıkışları,ram,işlemci ısısı,ekran kartı bunlar yapar derim birde RAM leri deişip denermisin veya tek tek bozuk olan ram varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmozkn

Sisteminizi iyi bir virüs programıyla taratın bence.. İllaki sıcaklık fazla olduğu zaman reset atacak diye bir kural yok. Virüslerde sistemin reset atmasına sebep olabilir. Sıcaklıklar iyi görünüyor. Ama resimde fanlar dönmüyor gösteriyor.

Ekran kartı sıcaklığı kaç derece? Resimde GPU yazmıyorda.. Onu da öğrensek iyi olur.

Bu arada speedfan programının sistemdeki fanları durdurduğunu duymuştum.. Bence o programı silin.. Onun yerine HWmonitör isimli programı yükleyin..

bu speedfan programından bayağı birşeyi kurcaladım.. rakamlarla oynadım yani. sıcaklık, fan hızı gibi şeyleri yükselttim öyle şeyler denedim. onu yüklemeden öncede reset atma sorunu vardı.. bu arada pc bayağı eski 512 ram 128 ekran kartı falan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

quote:

Sisteminizi iyi bir virüs programıyla taratın bence.. İllaki sıcaklık fazla olduğu zaman reset atacak diye bir kural yok. Virüslerde sistemin reset atmasına sebep olabilir. Sıcaklıklar iyi görünüyor. Ama resimde fanlar dönmüyor gösteriyor.

bu speedfan programından bayağı birşeyi kurcaladım.. rakamlarla oynadım yani. sıcaklık, fan hızı gibi şeyleri yükselttim öyle şeyler denedim. onu yüklemeden öncede reset atma sorunu vardı.. bu arada pc bayağı eski 512 ram 128 ekran kartı falan var.

http://forum.donanimhaber.com/m_31900908/tm.htm

PM attım mutlaka bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailkesmen -- 2 Mayıs 2012; 14:35:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailkesmen

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_31900908/tm.htm

PM attım mutlaka bakın

bu konuya bakarak indirmiştim programı, konudaki 3-5 bilgiden yola çıkıp ayarlamaya çalışmıştım :))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bence o programda yaptığınız değişiklikleri varsayılan ayarlara geri getirin.. İşlemci fan hızı ayarlarıyla oynamak riskli.. Çünkü fanı hızlandırınca daha fazla güç gerekiyor ve power supply de yeterli gücü veremiyorsa sistem resetler. Benim bilgisayarımda eski sizinki gibi 512 ram 128 ekran kartı var.. Hwmonitör isimli programı indirip değerleri buraya aktarır mısınız? Fanlar dönmüyor o resimde.. Fanları bir kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 2 Mayıs 2012; 14:32:49 >

• quote:

quote:

quote:

Bence o programda yaptığınız değişiklikleri varsayılan ayarlara geri getirin.. İşlemci fan hızı ayarlarıyla oynamak riskli.. Çünkü fanı hızlandırınca daha fazla güç gerekiyor ve power supply de yeterli gücü veremiyorsa sistem resetler. Benim bilgisayarımda eski sizinki gibi 512 ram 128 ekran kartı var.. Hwmonitör isimli programı indirip değerleri buraya aktarır mısınız? Fanlar dönmüyor o resimde.. Fanları bir kontrol edin.

eski ayarları yerine getirme gibi bir seçenek yok sanki bunda. bayağı yükseltmiştim ayarları. 40 sa 100 yapmıştım nerdeyse. bu arada kasada tek fan var oda işlemci fanı. diğerini rahmetli etmiştim.. dediğinizi indiriyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Life Eternal -- 2 Mayıs 2012; 14:46:48 >

• quote:

quote:

quote:

söylediğiniz programın değerleri :

• kasperskyla bir full scan yaptırıyorum
  • Sıcaklık sorununuz yok.. Isılar gayet normal..Demek ki sizin fanlarda algılayıcı sensör yok, fan hızını göstermiyor.. Dediğim gibi virüsten olabilir. Başka da aklıma birşey gelmiyor..

Ayrıca bilgisayarın reset atma sebepleri ile ilgili bir konu buldum..

http://www.****.com/windows-isletim-sistemleri/613799-bilgisayar-neden-reset-atar.html

Site açılmıyor kopyala yapıştır yaparım bende.

Reset NedenLeri

1- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyo olabilir.
    2- ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.
    3- işlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir
    4- çakışan programlar neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.
    5- harddiskte bad sektörde buna neden olabilir.
    6- psu'dan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.
    7- psu yetmiyor olabilir. yukseltmelisiniz yani para )
    8- bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
    9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.
    10- ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.
    11- işlemci ısısını kontrol et.
    12- usb çıkışları.
    13- oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
    14- şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki forumda baya bu nedenle reset atan vardı topraklama olmalı mutlaka. ve sadece b sayara ait piriz olsa iyi olur. (forumda bu nedende fazlaydı)
    15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power supply kaldırmıyor olabilir. )
    16- ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)
    17- anakartında sorun olabilir.
    18- hard disk kablolarında sorun olabilir.
    19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
    20- bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
    21- agp slotu bozuk olabilir.
    22- kartlardan biri yanmış olabilir
    23 çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir.
    24- eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere neden olabilir.
    25- cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitlenmelerde.

ALINTIDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 2 Mayıs 2012; 15:21:20 >

• kafayı yedirecek bu bilgisayar bana.. 4-5 internet sayfası + birde video izlersen reset atıyor. 10 yıllık championship manager oynuyorum reset atıyor. şimdide virüs taraması yaparken reset atıyor. ne yapmak lazım.
  • quote:

kafayı yedirecek bu bilgisayar bana.. 4-5 internet sayfası + birde video izlersen reset atıyor. 10 yıllık championship manager oynuyorum reset atıyor. şimdide virüs taraması yaparken reset atıyor. ne yapmak lazım.

İslemciyi sokup temizledikten sonra tekrar macunla. Bu arada islemci faninida iyice temizle ardindan fani yerinene saglam bir sekilde oturt. Bana sanki islemcidenmis gibi geldi. İslemci kisa surede isinirsa surekli reset atar. Ozellikle oyun ve videolarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: «WhiSKy»

quote:

kafayı yedirecek bu bilgisayar bana.. 4-5 internet sayfası + birde video izlersen reset atıyor. 10 yıllık championship manager oynuyorum reset atıyor. şimdide virüs taraması yaparken reset atıyor. ne yapmak lazım.

İslemciyi sokup temizledikten sonra tekrar macunla. Bu arada islemci faninida iyice temizle ardindan fani yerinene saglam bir sekilde oturt. Bana sanki islemcidenmis gibi geldi. İslemci kisa surede isinirsa surekli reset atar. Ozellikle oyun ve videolarda.

kardeş bende öyle sanıyordum ama şuan sıcaklık 25-30 derece. 3-4 internet sayfası açsam en fazla 35 derece civarı. işlemci fanını daha 2-3 gün oldu değiştireli. macunuda vardı fanın üstünde yani yeni.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcmnyk

format at

formatta atıldı hala aynı. power supplyden olabilirmi ? 3-4 yıl önce değiştirmiştik.
  • yardımcı olabilecek biri varmı?

işlemci fanını değiştirdim, format attırdım gene aynı. sorun güç kaynağında mı acaba??

onu bunu değiştirdik makine zaten külüstür, onun yerine sıfır bilgisayar alsaydık daha karlıydı yav..
  • quote:

yardımcı olabilecek biri varmı?

işlemci fanını değiştirdim, format attırdım gene aynı. sorun güç kaynağında mı acaba??

onu bunu değiştirdik makine zaten külüstür, onun yerine sıfır bilgisayar alsaydık daha karlıydı yav..

kardeş biosa gir orda overlock yapılan yeri biliyosan orda bi VCore var o kırmızı mı yazıyo bi bak eğer kırmızıysa dediğin gibi güç kaynağı yada fanlarında bi sorun var demektir.
    Sakın ordaki ayarlarla oynama ama sadece kırmızı mı yazıyo ona bak!

overlock yerini bilmiyosan altdan 1 veya 2. secenek olması lazım. PC healttı galiba gir bak ordakilerden birinde işte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epik_03 -- 22 Mayıs 2012; 20:02:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: epik_03

quote:

yardımcı olabilecek biri varmı?

kardeş biosa gir orda overlock yapılan yeri biliyosan orda bi VCore var o kırmızı mı yazıyo bi bak eğer kırmızıysa dediğin gibi güç kaynağı yada fanlarında bi sorun var demektir.
    Sakın ordaki ayarlarla oynama ama sadece kırmızı mı yazıyo ona bak!

overlock yerini bilmiyosan altdan 1 veya 2. secenek olması lazım.

demin başka bi konuda görmüştüm bunu, VCore kırmızıyla yazmıyor diğerleri gibi gri.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.