Şimdi Ara

SpeedFan Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
64.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar her ne kadar ne kasa içindeki fanı ne de ekran kartı fanını kontrol edemese de, işlemci fanını kontrol edebiliyor, ve bu da işe yarıyor. fakat her sistem açılışında işlemci fanını %75'e düşürüp uğraşmak yerine bunu devamlı yapan bi ayarı, ya da sıcaklığa göre ayarlamak mümkün mü arkadaşlar?

     SpeedFan Kullanımı







  • Elbette sıcaklığa göre ayarlanıyor. Öncelikle configure tıklayıp listeden hangi fanın hangisi olduğunu tespit et. Daha sonra aklında kalması açısından F2 ile isimlerini değiştirebilirsin. Neyse,

    Temperatures kısmından hızını ayarlamak istediğin fanı işaretleyip alttaki desired alanını istediğin sıcaklığa çek. Ama alakasız bir değer girersen, mesela 10 yaparsan, program, kasadaki donanım 10 dereceye gelinceye kadar fana tam gaz vereceğinden yaptığın ayarın işe yarayıp yaramadığını anlayamazsın.

    Fans sekmesinden yine aynı fana ait sıranın başındaki kutuyu işaretle.

    Speeds sekmesinde de yine fanı işaretleyip, alttan istediğin devir sayısını girip automatically variated kutusunu işaretle. (Maximum value %100 olsa iyi olur.)

    Options kısmında delta value for fan speeds yazan yer var. Orayı kaç yaparsan fan devir hızı o kadarlık % ile değişir. Mesela 5 yazarsan devir hızı %80-85-90 diye gider.

    Advanced sekmesindeki PWM mode değerlerini software controlled yaparsan belki müdahale edemediğin fanlarla da oynayabilirsin.

    Tüm ayarları yapınca OK tıklarak ana ekrana dönüp automatic fan speed'e tıkla.




  • Hocam advanced sekmesine girip dediğini yaptığım anda, daha oklemeden fan sürekli yüksek devirde çalışıyor. bu arada kontrol ettiğim işlemci fanı değil 12cm egzoz fanıymış, advanced'taki değişiklikleri yapsam bile işlemci fanını ya da ekran kartı fanını kontrol edemiyorum...

     SpeedFan Kullanımı




  • Ekran kartı biraz daha zor oluyor ama işlemci fanı için öncelikle bios'dan anakartın fana müdahalesini iptal etmen gerekebilir. %100 işe yarar diyemiyorum. 12'lik fanı kesin tespit ettiğine göre onu dizginlemeye çalış. Temperatures sekmesindeki değerlerle oyna. Daha yüksek değer seçersen yeterince ısınmadığını düşünüp düşük devir çalıştırır. Mutlaka olması lazım. Manuel olarak %75 yapabiliyorsan otomatiğe de bağlayabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caadas

    Ekran kartı biraz daha zor oluyor ama işlemci fanı için öncelikle bios'dan anakartın fana müdahalesini iptal etmen gerekebilir. %100 işe yarar diyemiyorum. 12'lik fanı kesin tespit ettiğine göre onu dizginlemeye çalış. Temperatures sekmesindeki değerlerle oyna. Daha yüksek değer seçersen yeterince ısınmadığını düşünüp düşük devir çalıştırır. Mutlaka olması lazım. Manuel olarak %75 yapabiliyorsan otomatiğe de bağlayabilirsin.


    hocam kurcalarken fena olmayan bi ayar yaptım bi hayli sessiz, sıcaklıklar da fena sayılmaz. 60c olunca fanlar %75le çalışıyor. o da sadece oyun ve video encodingde oluyor. Benim anakartın silent mode özelliği var, kumandadan tek tuşla tüm fanları düşük devre alıyor sıcaklığa göre kendi ince ayar çekiyor ama şu an windows7 Kullandığım için yazılımı kuramıyorum.(daha win7 ulitiyleri çıkarmadı asus) Yani bi kaç ay için geçici bi çözüm oldu bu, hem de yazılımın nasıl kullanıldığını görmek istedim. Ekran kartının fanını sadece fanın kablosu anakarta takılıyken kontrol edebiliyor ama kablosu yetmediği için hiç dokunmadım :P Pek ses de yapmıyo ama ona da ince ayar çekebilse daha iyi olurdu tabi




  • Arkadaslar ben simdi yukledim programi pc temizledim tonunu aldim fln fanlari soktum taktim ama arkadaki egzos fanin cok fena ses gelmeye basladi actim donerken baktim hic biyere surtunme fln yok kabloya fln deymiyor. Bu arkadaki fanin hizini nasil dusurucem programdan fan1 fan2 vs.. Fans lara girdim ordan tek tek hepsini sectim dusurdum fakat bi degisiklik olmadi yardimci olursaniz sevinirim
  • Up
  • thermalrighy true sprit var bende acaip ses çıkartıyo 1600rpm de anakarttan silent mod a aldım 1100 falan ama yine rahatsız oluyorum benim sistem çok sessiz olduğu için batıyor.
    bu programı kurdum ama hangi fan nerden anlıcaz ki .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shui

    thermalrighy true sprit var bende acaip ses çıkartıyo 1600rpm de anakarttan silent mod a aldım 1100 falan ama yine rahatsız oluyorum benim sistem çok sessiz olduğu için batıyor.
    bu programı kurdum ama hangi fan nerden anlıcaz ki .


    Program değişmez programlarım arasına girdi uzun zaman önce. Bilgisayardan çıt çıkmıyor. Ben hangi fan hangisini kontrol ediyor bilmiyorum.
    Configure dedikten sonra, Tüm sıcaklıkları 45 derecede tutmaya ayarlıyorum (max değer olarak 65 C ayarlayıp, logged a tıklıyorum) Sonra speeds kısmındaki tüm fanları min %30 max %100 devre ayarlıyorum,Automaticly verifiede tıklıyorum. options sekmesinden delta value for fan speed ayarını 3 yapıyorum (çok yükseltirseniz ani fan devri değişimi rahatsız ediyor, çok düşürürseniz fan çok geç tepki veriyor) Minimize on close ve start minimized kutularına tıklayıp Ok diyorum. Sonra bilgisayar açılışta çalıştırması için ayarlıyorum.




  • Bir türlü kullanamıyorum şu programı ya.Hangi ayar hangi fanın, neyin nesidir anlayamadım bir türlü.
  • Arkadaşlar eski konuya yazıyorum ama kusura bakmayın artık.
    bende speed fan 4.44 var ve asus laptop n61 serisi var.
    bu configure kısmında speed alanında hiçbir şey çıkmıyor.
    Sorun nedir sizce?

    http://imageshack.us/photo/my-images/23/37367760.png

    http://imageshack.us/photo/my-images/535/94637795.png

    http://imageshack.us/photo/my-images/543/76550605.png

    http://imageshack.us/photo/my-images/508/25068382.png

    http://imageshack.us/photo/my-images/841/70879394.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi craftsmansalih -- 27 Temmuz 2011; 13:36:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: craftsmansalih

    Arkadaşlar eski konuya yazıyorum ama kusura bakmayın artık.
    bende speed fan 4.44 var ve asus laptop n61 serisi var.
    bu configure kısmında speed alanında hiçbir şey çıkmıyor.
    Sorun nedir sizce?



    Mrb, muhtemelen laptop olduğu için cihaz kendi fan devir yazılım/donanımını kullanıyordur. Biostan bazı ayarları yapman, ve yazılımın advanced ayarlarından ince ayar yapman gerekebilir. Cihazın boşta iken benim sistemin overclocklu ve yükte çıktığı sıcaklığa çıkıyor. Yani sistemini yüklediğin zaman daha da ısınacak ve sistemin zarar görebilecektir. Bence benzer sistem kullananların ne kadar ısındığını araştır, seninki yüksekse servise iyi bir termal macunla birlikte, temizlik ve termal pad/ macun yenilemesi yaptır.
  • Asus n61JQ 92 serisi bir laptop aldığım günden beri ısısı bu şekilde yaklaşık 1 yıl olaca ama laptop düşürme sonucu kenarındn küçük bir parça koptu garantisinin olduğunu sanmıyorum.. forumda eski konularda vardı sanırım.yardımın için sağ ol...
  • Bu programın türkçesi yok mu? Çözemedim,neyi nasıl ayarlayacağımı bulamadım
  • Merhaba, kullanışı çok karmaaşık değil. Ana ekrandan automatic fan speed kutusunu tıklı yapıyorsun. sonra configure deyip sıcaklıkların bulunduğu kısma geliyorsun, Burada anakart işlemci harddisk vs sıcaklıkları olur, sıcaklıkları olması istediğin aralığı seçiyorsun. Sonra fanların bulunduğu kısma gelip hangi fanı hangi sıcklıkla ilişkilentirmek istersen ona göre devir ayarı veriyorsun. Hangi fanın hangisi olduğunu öğrenmek için kasayı açıp diğerlerini durdurup o fanı çalıştırabilirsin. Ben işlemci ve kasa fanını işlemci sıcaklığına göre ayarladım. işlemciyi 49 derecede tutmaya ayarlılar.
  • benimki pc değil yalnız laptop? yani kasayı açamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptug.55

    benimki pc değil yalnız laptop? yani kasayı açamam

    o zaman hiç bulaşmayın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptug.55

    benimki pc değil yalnız laptop? yani kasayı açamam

    o zaman hiç bulaşmayın :)

    teşekkürler
  • Merhaba benım win7 işletim sistemi var speedfan çalışmıyo okulda windowsxp var indirdim vallaha durdudu fanı herkes şaşırdı. açtım kapadım yavaşlattım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydin96

    Merhaba benım win7 işletim sistemi var speedfan çalışmıyo okulda windowsxp var indirdim vallaha durdudu fanı herkes şaşırdı. açtım kapadım yavaşlattım

    Belki sendeki eski revizyonudur. Ben win7 64bit işletim sistemi ile sorunsz kullanıyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.