Şimdi Ara

Bilgisayar Özellikleri ( OYUN ) için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Ben Arma3 oyuncusuyum Bilgisayarımın özellikleri iyi olmasına rağmen FPS sorunu yaşıyorum ve sizlerden bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.Bilgisayarımın özellikleri;

    ANAKART : GİGABYTE GA - Z97M-DH3

    İŞLEMCİ : QuadCore Intel Core i5-4460, 3200 MHz (32 x 100)

    RAM : DDR3 16 GB Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GBx2 64 bit

    EKRAN KARTI : MSİ r7 370 GAMİNG 4G

    BU özelliklerde bir bilgisayarın arma3 oyununda aldığı FPS 40 45 lerde..

    BEn Ekran kartımı değiştirmek istiyorum ASUS GTX 1070 Tİ Strix ROG bu ekran kartı şuanki mevcut sistemime ve ekran kartıma göre nasıl olur sizce.. Yeterli verimi alabilir ve tam performans da çalıştırabilirmiyim.. FPS çok fark edermi.. LÜTFEN BİLEN ARKADAŞLARIM BANA YARDIMCI OLSUN.. şimdiden teşekkür ederim..



  • İllaki farkeder ancak tam verim alamayabilirsiniz. Multi bazlı oyun ise cpu da işin içine giriyor bildiğim kadarıyla biraz. Genel anlamda iyi olur elbette.
  • Selamlar,

    Öncelikle ekran kartınızın performansını araştırmadım bu nedenle alınan fps sıkıntı var mı yomu bilmiyorum. Bunu aynı ekran kartı ile YouTube testlerine bakarak siz yapabilirsiniz. Almak istediğiniz ekran kartı eğer 2k monitörünüz yoksa gereksiz buluyorum. 1080p için 1060 yeterli diye düşünüyorum tabi gelecekte monitör alırım vs falan diyorsanız ayrı. Bu ekran kartını almadan önce psu kaç Watt bakmanızda fayda olabileceğini düşünüyorum çünkü ciddi oranda enerji isteyen bir kart. Ayrıca 1080 de cpu çok yüklenirken 2k da cpu ya az yüklenen bir kart bu nedenle size aşağıdaki sırada bir seçim önerebilirim.

    1050ti bütün oyunları çalıştırır bir çok oyunu orta ve üst ayarda hd çalıştırmaya yeterlidir.
    1060 neredeyse bütün oyunları üst ayarda hd görüntüde çalıştırabilir.
    1070 bütün oyunları hd full ayarda çalıştırır bunun yanında 2k için biçilmiş kaftandır.
    1080 bütün oyunları hd full ayarda çalıştırır bunun yanında 4k için biçilmiş kaftandır.

    1060 ve üstü 2k ve üzeri bir monitörünüz yoksa gereksiz ekran kartları. Diğer yandan araştırırsanız anlayacaksınız. 2k ve üstünde cpu darboğazı neredeyse hiç olmuyor tüm yükü gpu yani ekran kartı çekiyor.

    Sizin ekran kartınız ile alacağınız ekran kartınızın benchmark skorları aşağıda farkeder mi? sorunuzun yanıtı olarak bırakıyorum. http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1070-Ti-vs-AMD-R7-370/3943vs3571

    Hangi kartı alırsanız alın psu buna yeteceğine emin olun. Diğer yandan cpunun ekran kartınıza darboğaz yapacağını düşünmüyorum yada çok fazla etki edeceğini.

    Kolay Gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XemreG -- 28 Aralık 2017; 12:32:12 >




  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Merhaba Emre.. Açıklamaların için tşk ederim.. Monitörüm bu :http://www.vatanbilgisayar.com/hp-j7y74aa-pavilion-23cw-23-genis-ekran-ips-led-monitor.html

    GTX Rog 1070 Tİ Strix Ekran kartı bu monitör için Yeterli olurmu ve Kullandığım pc özelliklerine göre Tam performans da çalışmaz ise ne gibi değişiklik yapmalıyım donanımda.
  • Eyüp55 E kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Monitörünüz full hd yeterli olur fazla bile gelir 1070 aslında 2k için üretilmiş ara bir ekran kartı. Yeterli gelmeyecek kısım ve araştırmanız gereken psu güç kaynağınız bu ekran kartı için yeterli mi? 2. ihtimal vermediğim işlemci dar boğaz yapacak mı? İşlemciniz yeterli gibi duruyor yapacağını sanmıyorum ama test etmekte fayda var aldıktan sonra. Bu testi de cpu ve gpu bencmark testleri yaparak darboğaz yapıp yapmadığına bakabilirsiniz geneli itibariyle i3 ler bile çoğu durumda dar boğaz yapmıyor.

    Psu yetersizse kesinlikle değiştirin üstünde yazan Watt değerleri doğru olmayabilir eğer 80+ sertifikası yoksa. Gerisini test ederek anlayabilirsiniz.

    Kolay Gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.