Şimdi Ara

Bilgisayar ne zaman toplanmalı (max 6bin bütçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, abilerim işin içinden çıkamadım. Max 6 bin bütçe ile bilgisayarı vakit kaybetmeden şimdi mi toplamalı mıyım yoksa yaz tatilini mi bekleyeyim? Bilgisayarı oyun için toplayacağım fakat ekran kartı ve işlemci fiyatları gözümü çok korkuttu. Yıl içinde fiyatların dengelendiği ya da düştüğü bir dönem var mıdır?

Edit:
    Bilgisayarı toplamak için bekleme konusunda yanlış anlaşıldım sanırım. Dolar-TL kuruna değil de bileşenlerin dolar fiyatlarının yüksekliğine takıldım ben. Demek istediğim bileşenlerin dolar fiyatları düzene girer mi yoksa bana anormal gelen şey aslında normal mi?

Sistem tavsiyelerine açığım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2to2 -- 29 Kasım 2017; 21:27:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Black friday vb. özel günleri takip etmeni öneririm.Şu an toplanmaz bu kesin.
  • Hiç bir zaman düşmez. Beklenecekse sadece yeni nesil donanımlar için beklenir ki ne zaman çıkar onları da araştırmak lazım.

• Black Friday geçti. Seneye kadar mı bekleyeceksin?

Yaza Dolar 4.30 civarları olacak.

Parçaların hepsi illa sıfır olacak dersen şimdi topla.

Her parçayı farklı siteden alıp kendin birleştirirsen kafadan 200-300 TL cebinde kalır diye düşünüyorum.

Ben hepsini tek siteden topladım sizin için;

Bilgisayar ne zaman toplanmalı (max 6bin bütçe)

• Artık doların düşmesini beklemek hayalden öteye geçmez git gidede yükseliyor en kısa zamanda toplamaya çalış pc yi

• dolar suan 3.96 vatan vs den alıcaksan zaten hiç ama hiç pc işine girmeni tavsiye etmem çünkü vatan 3.96 olan kura 3 kuruş extra alıyor ürünler sana 3.99 den geliyor

yani buda parça başına extra zam demek

ha sadece oynun için ise başka birşey yapmıcam diyorsan

xbox one x alınabilir fiyatına göre içinde gtx 1070 ekran kartı barındırıyor güzelde bi 4k monitörle olayı kapatırsın

yada ps4 pro da alınabilir ikiside uygun fiyatlı olur

ps4 yaparsan 1900 cihaz 2000 de 4k monitör 3900 yanınada 500 tl ye 2.el 10 oyun çeksen 4400 tl eder

1600 tl de sana kalıyor onda biraz daha ekleyip bi pc alırsın 2000 e

pc de yaparsan gtx 1070 li bi sistem yapılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

dolar suan 3.96 vatan vs den alıcaksan zaten hiç ama hiç pc işine girmeni tavsiye etmem çünkü vatan 3.96 olan kura 3 kuruş extra alıyor ürünler sana 3.99 den geliyor

yani buda parça başına extra zam demek

ha sadece oynun için ise başka birşey yapmıcam diyorsan

xbox one x alınabilir fiyatına göre içinde gtx 1070 ekran kartı barındırıyor güzelde bi 4k monitörle olayı kapatırsın

yada ps4 pro da alınabilir ikiside uygun fiyatlı olur

ps4 yaparsan 1900 cihaz 2000 de 4k monitör 3900 yanınada 500 tl ye 2.el 10 oyun çeksen 4400 tl eder

1600 tl de sana kalıyor onda biraz daha ekleyip bi pc alırsın 2000 e

pc de yaparsan gtx 1070 li bi sistem yapılabilir

GTX 1070 mi?

AMD GPU olmasın içindeki?

Oyunları hangi parayla alacak acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gtx 1070 e esit gpu demek istedim orda oyun prası dahil

4400 tl ediyor

kalan bütcemizde 1600 üstüne 400 tl daha koyup hazır bi sistem alabilir

bu arada 60 tl 70 tl ye dolu oyun var sonuçta pc dede steamdan alıyorsun sadece ps4 de hileci yok okadar
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyunlar-uncharted-collection-turkce-500563816/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyunlar-tertemiz-uncharted-4-ps4-494493591/detay set halinde 140 tl

bu oyunları isterse takasa verip 20 30 tl farla güzel oyunda alabilir böyle böyle her oyunu oynamış olur

buda örnek
    http://www.psoyunmerkezi.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 29 Kasım 2017; 19:59:29 >

• asko56 kullanıcısına yanıt
    https://www.cnet.com/news/xbox-one-x-vs-ps4-pro/

Integrated AMD graphics with 6 teraflops of performance
    https://www.techpowerup.com/gpudb/2938/radeon-rx-580

Floating-point performance: 6,175 GFLOPS

gtx1070 değilde daha çok rx580 gibi diyelim çünkü amd graphicse sahipmiş nvidia dese o zaman oradaki teraflops değerleri ile kıyaslamaya gidilebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 29 Kasım 2017; 19:54:32 >

• 580 bile desek hocam en kötü rx 580 8 gb modeli fiyatları maglum diger bilesenleride ekleyip bi pc yapsan dünya para

1700 en kötü rx580

dedigim şekilde sadece oyun için bence yapılabilir ama illa pc yapılıcaksa 1070 li pc yapılabilir

zaten ps4 pro 1900 sıfırı :D
    https://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/sony-playstation-4-ps4-pro-1-tb-oyun-konsolu-call-of-ww-2-ps4-oyunu-314758347
    https://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/sony-ps4-pro-1tb-oyun-konsolu-cuh-7016b-2-ps4-kol-5-adet-efsane-oyun-312428676

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 29 Kasım 2017; 20:13:48 >

• Bilgisayarı toplamak için bekleme konusunda yanlış anlaşıldım sanırım. Dolar-TL kuruna değil de bileşenlerin dolar fiyatlarının yüksekliğine takıldım ben. Demek istediğim bileşenlerin dolar fiyatları düzene girer mi yoksa bana anormal gelen şey aslında normal mi?

@yasind78

Hocam ben pcyi Türkiye’de toplamak istiyorum fakat Türkiye’de black friday biraz boş geçti gibi :(

@Kenan Memedov

Hocam hazırladığınız sistem aklıma yattı çok temiz duruyor teşekkür ederim. Tek aklıma takılan şey, ryzen işlemci beni yarı yolda bırakır mı? Ryzen hakkında forumda her kafadan ayrı bir ses çıktığı için aklım biraz karıştı.

@asko56

Vatanda mağazaya gidip toplasam indirim yapmazlar mı

• çok zor imkanı yok ve dolar suan dahada artıyor :D
  • doların ne olacağını kimse bilemez. artabilir de düşebilir de. şu an zaten yüksek bence beklemek daha mantıklı. nvidia 2 serisi çıkarsa diğer kartlar indirim görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2to2

Bilgisayarı toplamak için bekleme konusunda yanlış anlaşıldım sanırım. Dolar-TL kuruna değil de bileşenlerin dolar fiyatlarının yüksekliğine takıldım ben. Demek istediğim bileşenlerin dolar fiyatları düzene girer mi yoksa bana anormal gelen şey aslında normal mi?

@yasind78

Hocam ben pcyi Türkiye’de toplamak istiyorum fakat Türkiye’de black friday biraz boş geçti gibi :(

@Kenan Memedov

Hocam hazırladığınız sistem aklıma yattı çok temiz duruyor teşekkür ederim. Tek aklıma takılan şey, ryzen işlemci beni yarı yolda bırakır mı? Ryzen hakkında forumda her kafadan ayrı bir ses çıktığı için aklım biraz karıştı.

@asko56

Hiçbir işlemci kimseyi yarı yolda bırakmaz.

Anakart değiştiren, TDP sorunları olan Intel alınmaz bu devirde.

Ucuza Ryzen al geç.

10 FPS için kazık yemenin anlamı yok.

Günümüz oyunlarının çoğunu aynı anda kurmak istiyorsan en az 500 GB SSD almalısın.

İstersen SSD'yi 250 GB yapar ekran kartını 1070Ti alırsın.

Ekran kartı tarafında kesinlikle Gigabyte Aorus almanı tavsiye ederim. Default saat hızları en yüksek modeldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2to2

@yasind78

@Kenan Memedov

@asko56

Ayrıca bileşen fiyatlarının düşmesi için yeni bileşenlerin çıkması gerek.

Senin 1070'i çok ucuza alman için 2070, 3070 falan çıkması lazım.

O yüzden bu işi unut.

Ya şimdi ya hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

gtx 1070 e esit gpu demek istedim orda oyun prası dahil

4400 tl ediyor

kalan bütcemizde 1600 üstüne 400 tl daha koyup hazır bi sistem alabilir

bu arada 60 tl 70 tl ye dolu oyun var sonuçta pc dede steamdan alıyorsun sadece ps4 de hileci yok okadar
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyunlar-uncharted-collection-turkce-500563816/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyunlar-tertemiz-uncharted-4-ps4-494493591/detay set halinde 140 tl

bu oyunları isterse takasa verip 20 30 tl farla güzel oyunda alabilir böyle böyle her oyunu oynamış olur

buda örnek
    http://www.psoyunmerkezi.com/

Konsol eşittir kazık demek kardeşim.

Eskidendi bütçe dostu konsol işleri.

PC'de Steam'den alıyorsun fakat Steam'de Dolar kuru günümüzdekinin neredeyse yarısı.

• demek istedigim su açık olursak

misal bu bütceye hem konsol hemde pc toplanabiliyor pc de internet cs go vs oynar ps4 slim dede istedigi oyunu oynar hemde iki cihaza sahip olur

konol kazık diye bişi yok

ps4 kanadında oyunlarını türkiyenin her yerinde buldugun için sorun olmuyor

zaten ben konsola zorlamıyorum zaten her yazdıgımda eger illa pc isteniyorsa 1070 li bi sistem yapılabilir diyorum ama böylede yaparsan böyle olur diyorum

misal siz ryzen 3 bi bilgisayar yapın 3000 tl ye 1050ti 8 gb ram yanınada 800 e 1 ms 75 hz monitör koyalım 3800 ettimi

1500 de sıfır ps4 desek 5300 ettimi geri kalan parada ps4 için oyun parası steam oyun parası olarak degerlendirilebilir

tam 700 tl de arkadaşımıza kalıyor hem güzel bi oyun pc si oluyor hem ps4 ü olmuş oluyor

ama illa derse ben pc yapıcam 1070 li sistem yapılabilir
  • Kenan Memedov kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim Yalnız son olarak şöyle bir sorum olacak; depoloma yönünden sadece ssd önermişsiniz. 250 GB ssd + 500 GB veya 1 TB hdd yapmak yanlış bir tercih mi olur? SSD kullanmanın oyunların açılış hızı dışında oyunların akıcılığı konusunda bir artısı var mı?

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi de atlamışım kusura bakmayın. Benim fat kasa ps4’üm var fakat oyunlar pahalı gelmeye başladı ve fps oynamanın bilgisayarda daha zevkli olduğunu fark ettim bu sebeple ps4ü satıp pc toplamayı düşünüyorum.

• Dedigim gibi 6000 bine ikiside yapılabilir ama zaten ps4 ü sattıysanız.

Gtx1070li sistem yapılabilir ama dolar gün geçtikce artıyor yönetimden bu konuyu kapatmasını iste konu çok dagıldı iyi günler dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.