Şimdi Ara

bilgisayar nasıl toplanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde tam bir pc lik parça var şöle bi baktım bu benim yanlız başıma yiyeceğim nane değil kasadaki hangi kablo ne işe yarar nasıl bağlanır neye dikkat edilir bu bilgilerin anlatılıdığı bir link varmıdır varsa verirseniz sevinirim bi yerden başlamak lazım teşekkürler

• toplamak aslında o kadarda zor değil ancak senin işini en güzel görecek olan yani bu bilgiyi ve tecrübeyi edineceğin bu işten anlayan bir arkadaşına senin gözünün önünde sistemin nasıl toplandığını anlatması olacaktır,

okuyarak öğrenmek mantıklı ama yakından görerek neyi nereye takcağını da iyici pekiştirerek bu işin üstesinden gelirsin , birde bakarsın ki sistem alırken aldığın yerde değil de kendin topluyorsun ,

kolay gelsin
  • SAYIN ARKADAŞIM diğer arkadaşında dediği gibi zor birşey değil,mesela bilgisayarda herşey standarttır,şöyleki; monitörden gelen kablo genellikle mavi renkte ve ucu üçgenimsi bir yapıya sahip umarım anlatabilmişimdir ,zaten bu ucu anakartta başka bir yere takabilme ihtimalin yok sonra klavye eflatun renkli ve yuvarlak bir uca sahiptir ve anakarttada gireceği yer aynı renk ve şekildedir,mausede yeşil renkli ve yuverlak bir uca sahiptir ,anakartta gireceği yerde hemen klavye girişinin yanında aynı renk ve şekilde olan giriştir, böylece monitör -klavye-mause yi hallettikten sonra sıra geldi elektrik kablosuna ,malum bu modeller böyle üretildi elektriksiz çalışmaz bu kablo bir tarafı normal erkek fiş ,diger tarafı dişi ve yine üçgenimsi bir yapıya sahiptir ve genellikle siyah renktedir ,bunun erkek tarafını elektrik prizine diğer tarafını ise kasanın arkasındaki girişlere takacaksın ,aramana gerek yok zaten o çeşit girişten 1 veya iki tane var tabii alet çalışmaz !!!!! çünkü kasanın powerinden gelen renkli kablolar varya işte onlar anakarta ve harddiske veya cdrom a elektrik veren kablolar ,işte bu kabloların ucundaki soketlerde standarttır ,yani her yerin gireceği bir yer vardır ,normal zeka seviyesine sahip hatta 0-9 yaş grubu zekasına sahip birisi bile bu soketlerin gireceği yeri 30 saniyede görür ve takar , işte sende bu zeki kişilerdensin ve şıp diye takarsın ,evet daha sonra anakartın üzerinde bazı slotlar var işte onların bazılarına RAM bazılarına ekrankartı ve bazılarına ses kartı gibi sistem bileşenleri takılıyor ,bu konuda çok basit bunları moron bir kişilik bile çözer ,merak etme ,yani mesela eline ekrankartını al ve 10 saniye vak ,sonra ankarta 15 saniye bak ve uyan yere tak ,bu kadarcık tabii bunları yapmadan önce anakartı kasanın içine monte etmen gerekir buda çok basit ,öyleki dünya üzerinde mesela ATX standartı vardır ,yani kasaya anakartı oturtunca vida yerleri bile bellidir bir milim bile şaşmaz ,ihtiyacın sadece bir yıldız tornavida evetttt bunu yaptın sonra cdrom ve harddiskide taktın ,harddisk ve cdrom a giden kablolarıda taktın korkma bunlarda standart başka bir yere takma ihtimalin yok sonra anakartın alt sağ köşesinde bazı pinler vardır işte orada dikkatli bakarsan görürsün poweon yazar yani güç açık demek,işte bu yazıyı gördüğün pine ,kasadan gelen ve genellikle yeşil/siyah olan ve yine ucunda poweron yazan ince kabloyu tak ,yani kasanın önündeki powe tuşuna basınca bu kablolar yardımıyla anakart çalışacaktır , aynı şekilde orada bir çok kablo ve pin var onları oku ve içinden reset yazanı reset e takki ,bilgisayara reset atman gerekince basınca tuşa reset atsın o kablolardan gerisi pek önemli değil ama sen istersen gördüğün pinlere uygun yazılı kabloları kullanabilirsin ,İŞTE BU KADARCIKKKK tabiii bu işlemleri yaparken elektriği takılı bırakmamışsındır inşallah eğer elektrik takılı değilse elektrik kablosunu tarife göre kasaya tak ,ve kasanın önündeki power tuşuna bas , buradan gerisi yazılıma girer onuda başka bir arkadaş anlatsın kusra bakma kardeş lafım sana değil ,ama memleketimizde çekiç- keski ile uğraşsan sokamayacagın bir yuvaya alakasız soketleri takabilen güçlü ama kuşbeyinli arkadaşlarımız var , birde şase yapıp bilgisayarı yakıyorlar daha sonrada garantiye geliyorlar ,tabii bizde garantiye almıyoruz ,ve bu işi nasıl becerdiğini öğrenerek arkadaşı tebrik ediyoruz ,WALLA helal olsun adam takmış

• Arkadaşım bende ilk defa bilgisayar topladım ve gerçekten korkulacak bir şey olmadığını burdan sana rahatlıkla söyleyebilirim. Sana yardımcı olacak kaynak varsa oda anakartın kitapçığıdır. Onu gerekirse ezberlemen lazım. İkincisiwww.cizgi.com.tr de bil. toplama ile ilgili bir yazı var bi de ona göz atmanı tavsiye ederim. Eğer takıldığın bir yer olursa foruma bi başlık açarsın yada PM atarsın. Kolay gelsin
  • bence tek başına sakın deneme hata yapma ihtimalin çok yüksek yanında bilen birisi olsun hem ogrenirsin hemde sağlıklı olur..
  • arkadaşlar herkeze teşekkür ederim bir bileni izleyerek öğrenmeyi tercih ettim yinede saolun
  • ya hocam yapmaya yukarda arkadas aciklamis eger ekstira birsey yapmiyorsan makinanin icinne en fazla 15 dakika hadi sende 30 dakika ugras
    sadece anakartin kitapcigina baksan zaten su bu derken bakmissin toplayip power dumesine basmissin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kane -- 8 Mart 2005, 20:28:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar nasıl çökertilir?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence git birleştirsinler yanlıs bişey yaparsın basın ağırır benden söylemesi
  • Ben ilk PC toplama tecrübemi 10 yıl önce yaşamıştım. 2 inci el parçalarla uğraşıyordum ve habire IO kart denen illeti yakıyordum.
  • ilk bilgisayar toplama dememem 12 yıl kadar once babamin bana 1800$ verip aldigi 386 yi dagitarak yapmistim.. Hatta oyle bir aliskanlik yapmistiki bi aralar herhafta dağitip topluyordum.. Çok şükür birşeyi yakmadim.. Ama babam bir gün bilgisayari o halde gördüğünde kalpten gidecekti..:)) Zor sakinleştirdim...

Odün bugündür sayisini unuttum ben diyim 1000 siz deyin 2000....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.