Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği'nin bana uygun olup olmadığını nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarlar ve sürekli biley öğrenmek ilgimi çekiyor fakat kod yazma algoritmik düşünme gibi şeylerin ne olduğunu,bu bölüme dair hiçbişey bilmiyorum.Bana uygun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çeşitli algoritmalar düşün.
    Yani şöyle aslında bilgisayar mühendisliğinde öğretilen şey problemin nasıl çözüleceğidir.
    Problemin çözülmesi için plan yapılması.
    Planın yapılmasıdır.

Görev: 10 saniyede bir kapıya elektrik verilsin.

Elektrik bağlantısını yürüteceğin yolu seç.
    Zamanlayıcıyı ayarla.
    Elektriği ayarla.
    Sistemi başlat.

Ondan sonra sistemi hayata geçir.

Başka bir algoritma örneği

Yanlışım varsa düzeltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Çeşitli algoritmalar düşün.
    Yani şöyle aslında bilgisayar mühendisliğinde öğretilen şey problemin nasıl çözüleceğidir.
    Problemin çözülmesi için plan yapılması.
    Planın yapılmasıdır.

Görev: 10 saniyede bir kapıya elektrik verilsin.

Elektrik bağlantısını yürüteceğin yolu seç.
    Zamanlayıcıyı ayarla.
    Elektriği ayarla.
    Sistemi başlat.

Ondan sonra sistemi hayata geçir.

Başka bir algoritma örneği

Yanlışım varsa düzeltin.

Yanlış olmuş sanki.

Şu şekil daha doğru gibi.
    0- başla
    1-süreyi artır.

2-süreyi kontrol et

3-eğer süre = 10 ise 4. aşamaya geç değilse 1'e dön.

4-elektriği ver

5-süreyi sıfırla

6-1.adıma dön

7-bitir

Konu sahibine tavsiyeler;zaten sana sıfırdan algoritma vs öğretecekler minimum 1 ay sadece algoritma alırsın (ek bi algoritma dersi yok ise) sonra temel programlama ile devam edersin öyle zor bi yanı yok sadece her şey gibi buna da vakit ayırman gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicki Nick -- 19 Temmuz 2017; 17:56:4 >

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın hocam.

Bu tarz algoritmaları aklında kuramıyorsan bu bölümden uzak durmanı öneririm. Çünkü bilgisayar mühendisleri için en önemli şeyler: Algoritmaları tam kurmak. Bir kodu sağdan soldan bakarak görmek. Soruya bakıp çözüm yollarını sırayla dizmek.

Bazı durumlar geliyor benim bile aklımın almadığı sorularla karşılaşıyorum. Algoritmayı yazarak kuruyorum; çözüme ulaşmak çok uzun sürmüyor:)

Flow chart kurmak zor bir şey değil sanıldığının aksine. If/else'i bildikten sonra gerisi basit:) Kodlara aşina olduğun sürece üniversitede sıkıntı çekmezsin bu derslerle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 19 Temmuz 2017; 17:53:13 >
  • Bence dikkatli ol. Ben de bilgisayara ilgiliyimdir ve tercih döneminde bilgisayar mühendisliği yazmıştım. Bilgisayar mühendisliği gelmedi ama 3 Java dersi aldım, hiç bana göre değilmiş. Algoritma kurmak bana eğlenceli geliyor evet ama o "gerisi kolay" denilen sayfalarca yazılan kodlar, noktalı virgüller, parantezler falan bana biraz zor geliyor, üşeniyorum .

Yani bilgisayarı sevmen sana göre olduğu anlamına gelmiyor. Kod yazmak çok değişik bir olay. İnternetten kodlama videolarına bakıp uygulamaya çalışman iyi olur. Sakın python falan bakma ama. C# ve Java bakmanı özellikle tavsiye ederim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.