Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
9
Favori
7.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    40k 45k civarına özel olmayan ist olan tek yer benim için seçeneksiz
  • heisenbeng kullanıcısına yanıt
    İkisi de aşağı yukarı aynı. Biraz farklılaştıkları birkaç ders farkları var o kadar. Günün sonunda %80 hatta daha fazla oranda aynı işi yapıyoruz. Bilgisayar veya yazılım fark etmez, bu alanda çalışmak istiyorsanız ikisini de yazın. Üniversitelerin sitelerinde hangi bölüm hangi dersi alıyor görebilirsiniz, aralarında pek bir fark yok.

Hatta şöyle BAU'daki dersleri koyayım, kendiniz kıyaslayın.
    bau.edu.tr
    Yazılım Mühendisliği - Lisans Programı | Bahçeşehir Üniversitesi
    https://bau.edu.tr/icerik/4447-yazilim-muhendisligi-lisans-programi
    bau.edu.tr
    Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı | Bahçeşehir Üniversitesi
    https://bau.edu.tr/icerik/4424-bilgisayar-muhendisligi-lisans-programi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 8 Temmuz 2018; 21:14:52 >

• Dolu mu oluyor ben tekirdağdayım da, dili boşverdim ya ağustosta falan tercihler civarında başlarım belki kendim çalışmaya.
  • mrdrk1999 M kullanıcısına yanıt
    Metrobüs için diyorsanız dolu kelimesi yetersiz kalıyor. Özellikle Zincirlikuyu durağı(Beşiktaş-Levent arasında, Zorlu Center AVM'nin yanında) işe gidiş ve dönüş saatlerinde insanlıktan çıkaracak kadar dolu oluyor. Hele Beşiktaş'ın maçı falan varsa... Akbili basıp turnikeden geçmek için 50dk sıra bekleyip sıra gelmediği için geri dönenler var, o kadar diyeyim.

Zincirlikuyu durağında bu biraz yoğun iş çıkış saati civarındaki yoğunluk: +-1 sıra.
    Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum

Bu da boş hali:

Bunlar da dolu hali:

• öh gülü seven dikenine katlanır kız arkadaşım da avcılarda birazda ondan iüyi istiyorum9
  • Hocam nasıl üniler arasında pek fark yok, veya farkı sadece dil öğretmeleri? Boğaziçinde okuyan adamın etrafındakilerin tempo ve çalışkanlıkları adama nasıl işler farkında değil misin? Ayrıca mat ve analitik düşünme gibi yetenkler bu top okullardaki öğrencilerde çok daha yüksek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende çanakkale 18 marta okuyorum bolumden cok memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Hocam nasıl üniler arasında pek fark yok, veya farkı sadece dil öğretmeleri? Boğaziçinde okuyan adamın etrafındakilerin tempo ve çalışkanlıkları adama nasıl işler farkında değil misin? Ayrıca mat ve analitik düşünme gibi yetenkler bu top okullardaki öğrencilerde çok daha yüksek.
    Kisaca soyle anlatim kardeşim bilgisayar bolumunun %25 okul ise %75 kendini gelistirme sade okulla kalirsan fazla bi sey bekleme bu bolumde is sende bitiyo bogazici itu gibi yerlerin sana fazladan katacagi bilgi yok emin ol sade etiket takar mezun olunca(ki bu onemli cunku itu ve bogazici deyince is bulma olasiligin baya artar bilgine fazla bakmazlar ama girip rezil olursun o kadar büyük yerde bunu mu ogrendin derler ) sende bitiyo baya tanidigim daha dusuk unideki cocuk digerlerinden daha cok maas aliyo cunku hepsinden bilgili bildigi diller cok ve revaçta ko diller

• quote:

Orijinalden alıntı: cruziana

Hocam kimi görsem bilgisayar yazma yazılım yaz diyor sence?
    Yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliği işin içine girince gerçekten farklı dallar. Bu konuda araştırmanı iyi yap, farklarını iyi öğren. Yazılım mühendisi hayal edildiği gibi coder değildir, yazılım geliştirme süreci uzmanıdır, proje yönetimine yakın bir şeydir

• Bir bolümün ingilizce olmaması sikıntı yaratırmı ilerde

• labittimla kullanıcısına yanıt
    Bölümün ingilizce olmaması pek sıkıntı yaratmaz. Kursa gider ingilizce işini halledersiniz. İngilizce olan üniversitelerde bile Türkçe anlatılırken, İngilizce anlatabilen hocalar parmakla gösterilecek durumdayken, kaliteli ingilizce eğitim veren üniversiteler parmakla sayılacak kadarken çok da bir fark olmaz. Önemli olan dersin düzgün anlatılması, siz de dil biliyorsanız hiç bir sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 9 Temmuz 2018; 20:32:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliğinden sonra savunma sanayiye girişler nasıl alım var mı acaba genelde iyi üniversiteden mezunlar nereye giriyorlar

• Osmnn.osmnn O kullanıcısına yanıt
    Siyasilerin söylemleriyle zıtlaşsa da ASELSAN<->ODTÜ. Bunu rahatlıkla diyebilirim. Savunma alanında bir yatırım dalgası var. Malum, ekonomik olarak iyi gitmeyen bir ülkeyiz ve savunma sanayinde gerçekten iyi para var, hem ülkeye de doğrudan büyük faydaları var. Mezun sayısına bakılırsa ihtiyaç hala çok az ancak canlı ve maddi olarak da çalışanı tatmin edebilen bir alan.

Herkesin malumu, fırsatını bulan yurtdışına gidiyor ki o trene binmeye uğraşıyorum ben de. Aselsan gibi kurumlar, büyük firmalar iyi olsa da Avrupa'daki stajyer ücretinden biraz fazlasına Türkiye'de mühendis çalıştırabiliyorlar. 2000€ verdin mi büyük maaş oluyor Türkiye için, Almanya'da 2 katına ancak yeni mezun buluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

Bölümün ingilizce olmaması pek sıkıntı yaratmaz. Kursa gider ingilizce işini halledersiniz. İngilizce olan üniversitelerde bile Türkçe anlatılırken, İngilizce anlatabilen hocalar parmakla gösterilecek durumdayken, kaliteli ingilizce eğitim veren üniversiteler parmakla sayılacak kadarken çok da bir fark olmaz. Önemli olan dersin düzgün anlatılması, siz de dil biliyorsanız hiç bir sorun olmaz.
    Hocam yanlış okumuşsun galiba arkadaşın sorusunu. Bu arada cevaplar için teşekkürler bilgisayar mühendisliği isteyen biri olarak çok yararlı buldum.
  • hohhen kullanıcısına yanıt
    labittimla kullanıcısına yanıt
    öyle olmuş, düzeltelim hemen

@labittimla Bölümün ingilizce olmaması pek sıkıntı yaratmaz. Kursa gider ingilizce işini halledersiniz. İngilizce olan üniversitelerde bile Türkçe anlatılırken, İngilizce anlatabilen hocalar parmakla gösterilecek durumdayken, kaliteli ingilizce eğitim veren üniversiteler parmakla sayılacak kadarken çok da bir fark olmaz. Önemli olan dersin düzgün anlatılması, siz de dil biliyorsanız hiç bir sorun olmaz.
  • UP
  • Up gençler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralamam 58k geldi önerdiğiniz üniv var mı?

• 93k geldi önerilere açığım.Ktü,muğla vb yerler nasıldır bilen varsa bilgilendirebilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxrem4

93k geldi önerilere açığım.Ktü,muğla vb yerler nasıldır bilen varsa bilgilendirebilirse sevinirim.
    Muğlayi bilmem ama ktü iyidir

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.