Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği okuyorum yardım lazım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bazen derslerde ne saçma şey bunlar diyorum. Ama Google'dan aratınca mutlaka çok geniş kullanım alanları çıkıyor.

Örneğin şuan ayrık matematik dersinde depth-search, breadth-search görüyoruz. Hiçbir şey de anlamadım zaten, ama internetten baktığımda işte ne biliyim tek çözümü olan puzzle'ın çözümünü bulmada felan işe yarıyormuş. Yani puzzle sadece bir örnek, sonuçta bu saçma dediğim şeyler önemli bazı problemleri çözebiliyor.

Not ortalamam da hayvani derecede düşücek zaten bu dönem. İyi bir bilgisayar mühendisi olmayı çok istiyorum ama daha doğru dürüst kod yazamıyorum bile. (1.sınıfım, bu dönem geçtik programlamaya). Bu yüzden moralim bozuluyor sanırım, ve normal dersler de gidiyor dolayısıyla. Sınıftakilerden geride değilim, sınıfta kod bilgisi olarak ortalardayımdır ama ben kendim öğrenip ilerlemek istiyorum. Sonuçta okulda programcılığı çok fazla göstermicekler.

Sanki herşeyi %100 öğrenmezsem iyi bir bilgisayarcı olamıcam gibi geliyor. Moralim bozulunca sınavlara iyice çalışmıyorum felan, öyle gidiyor. Alanımda çok başarılı olmak istiyorum ama durum vahim görünüyor şuanda. Sınıfımızda 3.90 ortalama yapmış olan hayvanlar mevcut. Benim 3 bile değil ortalamam.

İdealistim ama idealime göre davranmıyorum, biraz da moralim bozuk. Depresyonda olabilirim, dolayısıyla durum bu. Okuyanlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dont know -- 7 Mayıs 2014; 14:05:46 >

• Bana çok fazla sonuca odaklanmışsın gibi geldi :) Harika bir bilgisayarcı olmak istiyorsun, yaptığın her şeyin sonucunu hızlı bir şekilde görmek istediğinden tatmin olamıyor olabilir misin? Oysa bilgisayar işinde işin en büyük kısmı ayrıntılardır. Ben de ingilizce hazırlık bitince bilgisayar mühendisliği okuyacağım, ama şimdiden bazı konulara başladığımdan az çok tahmin edebiliyorum. Bir şeyin çözümü saatler alabiliyor, ilk anda anlaşılamayacak kadar karmaşık bir durumu duvara boş boş bakarken aniden anlıyorum mesela. İyice odaklanmak gerekir, zaman alır. Bunlar normal.

Doğru düzgün kod yazamıyorum derken neden bahsediyorsun? Yazdıkların çalışmıyor mu? Ya da bilgisayarın başına geçince yazak bir şey mi bulamıyosun? Kod yazamama durumunu aşmak için neler denedin? Bana kalırsa bunun çözümü evde sürekli kod yazmak, algoritmalar üzerine düşünmek ve öğrenilen her şeyi farklı şeylerin üzerinde nasıl uygulayabileceğin hakkında kafa yormak. Bunları da yapıyosan belki de bilgisayar mühendisliği senin için doğru bölüm değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: co2ov

Bana çok fazla sonuca odaklanmışsın gibi geldi :) Harika bir bilgisayarcı olmak istiyorsun, yaptığın her şeyin sonucunu hızlı bir şekilde görmek istediğinden tatmin olamıyor olabilir misin? Oysa bilgisayar işinde işin en büyük kısmı ayrıntılardır. Ben de ingilizce hazırlık bitince bilgisayar mühendisliği okuyacağım, ama şimdiden bazı konulara başladığımdan az çok tahmin edebiliyorum. Bir şeyin çözümü saatler alabiliyor, ilk anda anlaşılamayacak kadar karmaşık bir durumu duvara boş boş bakarken aniden anlıyorum mesela. İyice odaklanmak gerekir, zaman alır. Bunlar normal.

Doğru düzgün kod yazamıyorum derken neden bahsediyorsun? Yazdıkların çalışmıyor mu? Ya da bilgisayarın başına geçince yazak bir şey mi bulamıyosun? Kod yazamama durumunu aşmak için neler denedin? Bana kalırsa bunun çözümü evde sürekli kod yazmak, algoritmalar üzerine düşünmek ve öğrenilen her şeyi farklı şeylerin üzerinde nasıl uygulayabileceğin hakkında kafa yormak. Bunları da yapıyosan belki de bilgisayar mühendisliği senin için doğru bölüm değildir.

Kod yazamıyorum derken bir C# öğrenmek için (yeterli düzey), 5 sene gibi bir süreden bahsediliyor internette. Benim yazdığım kodlar çalışıyor, koda bakınca ne olduğunu anlıyorum. Mesela geçen gün video'da bubble sort örneği vardı, ve kısa yollarından bahsedilmişti. Dedim ki şu aşamada 196 işlem yapıyorsa, şu aşamada 140 işlem yapar felan, sonra sayaç komutu koyup denedim, tam tahmin ettiğim gibi çıktı sonuçlar mutlu oldum felan. (kodlar epey karışıktı, ilgililer için yazayım, sıralama oluştuğu anda duran bir sorting'di, while komutu ve boolean değişkenleri içeriyordu.)

Ama şöyle ne bileyim oyun yapmam için daha çok zaman var, örneğin Flappy bird gibi bir android oyunu için. Bunun grafikleri var, kütüphaneleri var. Var da var yani. Kafam basıyor Allah'a şükür, maaşallah ama sanki hiçbir zaman o noktaya ulaşamayacağım gibi geliyor. Çünkü nokta çok uzak gibi geliyor.

Bu arada sen neler çalışıyorsun mesela şuan? Yazılım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dont know -- 7 Mayıs 2014; 17:11:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.