Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği okuyanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 2 yıldır mimarlık bölümünde okuyorum. Ama cidden nefret ediyorum bölümden. Hayatım boyunca bunu yapmak istemiyorum ben.

Bilgisayar mühendisliğine geçmek istiyorum. Ama sormak istediğim, programlama dili, web site tasarımı vs. tarzı herhangi bir şey bilmeden bölüme başlamak dezavantaj mıdır? Yani benim pc ile ilişkim çoğu zaman oyun oynamaktı. Sizce bu saatten sonra çok zorlanırmıyım bölümde? Yoksa benim gibi başlayan bir sürü insan var mı? Ünide o açık kapatılıyor mu?

(Not: ingilizce var)

Anger Management | Arrow | Breakin Bad | Chuck | Da Vinci's Demons | Death Note | Fargo | Fear The Walking Dead | Friends | Game Of Thrones | Gossip Girl | Heroes: Reborn | High Stakes Poker | House M.D. | How I Met Your Mother | Humans | Hunted | Limitless | Lost | Modern Family | Mr. Robot | New Girl | Prison Break | Shameless | South Park | Spartacus: Blood and Sand | Spartacus: Gods of the Arena | Spartacus: Vengeance | Spartacus: War of the Damned | Terminator: The Sarah Connor Chronicles | The Big Bang Theory | The Strain | The Tomorrow People | The Walking Dead | The Whispers | True Detective | Two And a Half Men | Zoo | The Lost Room | Dead Set
  • Bence hiç aksiyon arama. Dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçmiş biri olarak önermem. Emin ol hayal ettiğin gibi değil. Kod altyapın yoksa çok zorlanırsın. Temel olarak C dilini bilmek zorundasın. Onun dışında donanım dersleri (sayısal mantık tasarımı,mikroişlemciler vb.) gerçekten zorlu dersler. Senin gibi mimarlık bırakan görmedim ama bizim bölümden inşaata endüstriye geçen bir çok kişi gördüm. Bence bölümünü sevmeye çalış mühendislik pişmanlıktır derler ya hep bence öyle cidden.

Orijinalden alıntı: G.rex

Bence hiç aksiyon arama. Dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçmiş biri olarak önermem. Emin ol hayal ettiğin gibi değil. Kod altyapın yoksa çok zorlanırsın. Temel olarak C dilini bilmek zorundasın. Onun dışında donanım dersleri (sayısal mantık tasarımı,mikroişlemciler vb.) gerçekten zorlu dersler. Senin gibi mimarlık bırakan görmedim ama bizim bölümden inşaata endüstriye geçen bir çok kişi gördüm. Bence bölümünü sevmeye çalış mühendislik pişmanlıktır derler ya hep bence öyle cidden.

1,5 yıldır çalışıyorum zaten. Yok ben bunu hayatım boyunca yapmam. Bilgisayar olmazsa başka bölüm olur.

Ayrıca bizim burda mimarlığı bırakan insanların sayısı bitirenlerden daha fazla :)

edit2: yani kesinlikle öğrenilmez mi diyorsun başlangıçta bilgi olmadan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 28 Ocak 2015; 3:08:45 >
    Anger Management | Arrow | Breakin Bad | Chuck | Da Vinci's Demons | Death Note | Fargo | Fear The Walking Dead | Friends | Game Of Thrones | Gossip Girl | Heroes: Reborn | High Stakes Poker | House M.D. | How I Met Your Mother | Humans | Hunted | Limitless | Lost | Modern Family | Mr. Robot | New Girl | Prison Break | Shameless | South Park | Spartacus: Blood and Sand | Spartacus: Gods of the Arena | Spartacus: Vengeance | Spartacus: War of the Damned | Terminator: The Sarah Connor Chronicles | The Big Bang Theory | The Strain | The Tomorrow People | The Walking Dead | The Whispers | True Detective | Two And a Half Men | Zoo | The Lost Room | Dead Set

• -Lanaya- kullanıcısına yanıt
    Hocam sen istedikten sonra tabi ki öğrenirsin. Mesela 4.0 ortalamalı bir arkadaşım var 'bir gecede mantığını anladım kodun' diyor . İlgi alaka meselesi. Ama zor bir karar artıları ve eksilerini oturup iyi düşün hangisi ağır basıyorsa ona göre seçim yap.
  • Ben de bilgisayar müh. kazandığımda sevinmedim. Bir çok sebep vardı bunun için. Ders çalışmadım kaçtım. Yapamıyorum kafam basmıyor benim dedim. Millete baktım notlar uçuyor. Uzattım derin bir nefes aldım. Kİtabın başına oturdum bu konu bu muymuş ya bu soru böyle miymiş dedim.

Çocukluk arkadaşım bilg. kazandığında bilgisayarla tanıştı ve şu an bir şirkette keyifle çalışıyor. Kararını iyi ver çünkü ben daha erken olsa bırakırdım kendimce sebeplerden dolayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. mesajı takma. Başarılı oladabilirsin olamayadabilirsin herkes herkesten farklıdır, bölümü sevip sevmeyeceğiniz biz bilemeyiz. Ben bir satır kod bilgim olmadan başlamıştım, şu anda iyi bir seviye olduğumu söyleyebilirim. Tabiki ilk başlarda zorlandım ancak zamanla oturuyor her şey.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.