Şimdi Ara

Bilgisayar Muhendisligi mi? Psikoloji mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu aralar cok kafaya taktim hani meslegi secegimi. 11. siniftayim sayisal okuyorum ilk bilgisyar muhendisligi dusunuyordum daha sonra bil. muhendisliginde uni. egitimi zor ve puani biraz yuksek diye aklimdaki psikolojiyi dusuneye basladim. ama bu gunler arkadaslarla hocalarla konustum falan arada kaldim simdi hangisini seceyim diye. simdiden karar vereyim ki ona gore hazirlanayim. pc muhendisliginde daha dogrusu pcde yetenegim var hic kurs almadam kursa giden birine yetisecek kadar bilgim oldugunu dusunuyorum ve yetenegim iyi. cevremdekiler de hep bunu oneriyodu pc oku diye. sonra aklima psikoloji girdi biraz da kolay oldugunu dusundugum icin aklima geldi heralde. psikolojie ilgim var rahatlikla isimi severek yapacagimi dusunuyorum. iste ikisi arasinda kaldim hangisini secyim sizce. hangisi zor hangisi kolay? eksileri artilariyla anltirsaniz beni buyuk bi dertden kurtarmis olacaksiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayısalcıysan, Tm puanından Psikoloji seçmen doğru olur mu? Puanının iyi bir üniye yeticeğini düşünüyor musun? Bende sayısalcıyım ama sözel tercihte yapıcam. Bence bütün LYS lere gir bak bakalım hangisini kazanman daha kolaysa ona gir yada ikisinide tercihlerine yansıt.
    Arada kaldığına göre hedefin bu iki meslek, o yüzden hangisini seviyosan onu seç diye klişe cevap vermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Supremacy. -- 12 Şubat 2013; 18:50:46 >
  • gerçekten yapmak istediğin seni mutlu edecek işi yap.açıkçası bilgisayar mühendisliğinde yeteneğin payı şahsen %10 bile değil.çok yüksek seviyede yetenekleri kastetmiyorum mesela Denis Ritchie gerçi bu adamın yaptıklarıda azmin ürünü olsun bu adam idolüm yani sıkılmam ben pc den diyosan yürür gidersin ama 5 sene sonra pc yi seçen kafama tüküreyim dememeni temenni ediyorum
  • muhendislik 10-15 puan psikolojiden fazla.

Kat sayi kalkti herhangi bir puan kaybi olmayacak. tmdeki derslerin hemen hemen tamamini bizde goruyoruz ustelik fizik kimya biyoloji fazladan goruyoruz ki bu sayisalcilar icin lysde buyuk bir avantaj degil midir?

Henuz universite secimi yapmadim kafamda ama tabiki girebilecegim en iyi universiteye girmek istiyorum. ancak girebilecegim en iyi universite dogudaki en kotusu olabilir puanima bagli. puan konusuna gelince 10. sinifta dersleri cok astim ve kilpayi gectim. calismiyodum tabi. dolayisiyla cok eksigim var kac puan alabilecgimi tahmin edemiyorum suan. ancak bu yazdan sıkı bir calisma ile eksiklerimi tamamlayabilir daha iyi bir uni. icin ikinci sene sinava girebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

gerçekten yapmak istediğin seni mutlu edecek işi yap.açıkçası bilgisayar mühendisliğinde yeteneğin payı şahsen %10 bile değil.çok yüksek seviyede yetenekleri kastetmiyorum mesela Denis Ritchie gerçi bu adamın yaptıklarıda azmin ürünü olsun bu adam idolüm yani sıkılmam ben pc den diyosan yürür gidersin ama 5 sene sonra pc yi seçen kafama tüküreyim dememeni temenni ediyorum

masabasi hic kalkmadan sabah 8 aksam 5 calisirsam tabi ki istemem. bir bakima psikoloji de oyle. Projeler calismalar falan olursa hic sıkılmadan zevkle yapabilirim. Yapabilirlik meselesine pek takilmiyorum zaten ikisi de zevkle yapabilecegim meslekler asil merak ettigim bu mesleklerin sosyal hayatima etkisi. hangisinde daha sosyal rahat bir hayat surecegimi bilmemhangisinde daha rahat bir hayat yasabilecegimi bilmem benim icin hayati bir bilgi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihat95

muhendislik 10-15 puan psikolojiden fazla.

Kat sayi kalkti herhangi bir puan kaybi olmayacak. tmdeki derslerin hemen hemen tamamini bizde goruyoruz ustelik fizik kimya biyoloji fazladan goruyoruz ki bu sayisalcilar icin lysde buyuk bir avantaj degil midir?

Henuz universite secimi yapmadim kafamda ama tabiki girebilecegim en iyi universiteye girmek istiyorum. ancak girebilecegim en iyi universite dogudaki en kotusu olabilir puanima bagli. puan konusuna gelince 10. sinifta dersleri cok astim ve kilpayi gectim. calismiyodum tabi. dolayisiyla cok eksigim var kac puan alabilecgimi tahmin edemiyorum suan. ancak bu yazdan sıkı bir calisma ile eksiklerimi tamamlayabilir daha iyi bir uni. icin ikinci sene sinava girebilirim

Bence Sayısal okumak her zaman avantajlıdır şu bakımdan;

Edebiyat ve felsefeyi sayısalcılarda görür. Sen matematiği ve geometriyi yaparsın birde üstüne tm cinin görmediği feni yaparsan 1-0 önde başlarsın. O bakımdan doğru düşünüyosun.

• sana kalmış ama sözelci olmak sosyal hayata 1 0 önde başlamaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tıp mı hukuk mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.