Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği için Monster mı? Huawei mi? ROG mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Elimde Monster Abra A7 V12.1.5 https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v12-1-5// Gaming laptop mevcut. Bu laptopu bilgisayar mühendisliği kazandığım için eylül 2020 tarihinde satın aldım. Fakat ben oyun oynayan birisi değilim. Elimdeki laptop Gaming laptop olduğu için şarjıda az gidiyor. Sizce elimdeki laptopu satıp yerine işlemci odaklı ve şarjı daha uzun giden bir laptop almak mantıklı mı? Benim laptopumda yaptığım işlemler şunlar; yazılım programları, Photoshop, after affects. Kısaca şarjı uzun ve saydığım programları açacak bir şey düşünüyorum. Sizce elimdekini satıp aşağıda belirteceğim laptopları alırsam pişman olur muyum? Şu an kullandığım laptop ya da yeni alacağım laptop okul bitene kadar iyi kötü beni götürmeli. Sizin önerileriniz nelerdir?

Kafamdaki alabileceğim laptoplar şunlar:

Asus ROG Strix G513IH-HN002 (bu laptop'ta oyuncu laptopu fakat 90 Wh bataryası var benim laptopumdan çok daha uzun gideceğini düşündüğüm için bunu koyuyorum) https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-g513ih-hn002-amd-ryzen-7-4800h-8g-512gb-ssd-gtx-1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000005Q1J2?magaza=Teknorya&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=0.7.9

Huawei Matebook 14 https://www.hepsiburada.com/huawei-matebook-14-amd-ryzen-5-4600h-16gb-512gb-ssd-windows-10-home-14-uhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB000011BAC4?wt_gl=cpc.6802.dsa.elk.it-dizustu-bilgisayar-laptop&isFashion=true&gclid=CjwKCAjwieuGBhAsEiwA1Ly_nVUg5FYzeZqlrqzQsVjXNgggfczKrO3b4cWBbkJCLnJVJEPrsjqDaRoCmnEQAvD_BwE

Lenovo IdeaPad 5 https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-5-amd-ryzen-7-5700u-8gb-512gb-ssd-windows-10-home-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82lm006ctx-p-HBCV00000BY4FF?magaza=Proviss&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBCV00000BY4FF&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c

Bu ürünler haricinde önerilerinize açığım. Verebileceğim fiyat maximum 9000 TL'dir.

• 4-5 yıl önce aldığım GTX 1050, 7. nesil i7'li Monster ile ben de bölümü tamamladım. Fakat oyun oynamadığım için boşuna adaptörüyle + 2 kg taşımış ve prize bağımlı yaşamış oldum. Bilgisayar mühendisliği adına linklerdeki Huawei de Lenovo da iş görür, Huawei'nin kamerasının online toplantılarda sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağına sen karar ver. Fakat işin içine Photoshop girdiğinde harici bir ekran kartına ihtiyacın olacağı açık, ya da modele yönelik benchmarklara vs. bakarak karar verebilirsiniz. Şarjı uzun, bahsettiğiniz şeyleri de yerine getirebilecek ilk akla gelen cihaz M1 Macbook Air, onu da göz önünde bulundurun. Bir de 17" notebooktan 13-14" notebooka geçmeyi yadırgar mısınız onu düşünün.

• Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt

Aslında bende Macbook almak istiyorum fakat verebileceğim fiyatı aşıyor. https://www.pt.com.tr/macbook-air-13-3-inc-m1-8c-8gb-ram-256gb-ssd-altin-mgnd3tu-a?gclid=CjwKCAjwz_WGBhA1EiwAUAxIcfF0iKIADMiQ6vje4AyVnDUHeklWVFJ1yqlwdwil9xUrZ5vBmNEDfhoCcQMQAvD_BwE böyle bir site buldum. 9.000TL ama ne kadar güvenilir bilemiyorum. Ekran boyuna gelecek olursak en başta biraz yadırgarım fakat daha sonra alışacağımı düşünüyorum. Zaten harici monitörümde mevcut. Macbook air'deki 8gb ram ve 256gb hafıza az kalır mı? Hadi ram neysede 256 gb hafıza çok az geliyor gözüme..

• brkbalki B kullanıcısına yanıt

PT resmi satıcı hocam forumda çok fazla kişi öğrenci indirimleriyle iPad, Macbook alıyor güvenebilirsiniz o konuda. RAM konusunda dediğiniz gibi bir sorun olmaz M1 çiplerdeki verimlerinden ötürü 256 GB'da görsel-video olarak kullanımınızla alakalı. Benim Monster bilgisayarımdaki 256 GB SSD gayet yeterli epey program yüklemek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam PT'de fiyat neden diğer sitelere göre uygun.. ben bu macbook'u alırsam üniversite bitene kadar gözüm kapalı götürür mü hocam? Çünkü tekrar alma gibi bir durumum olamaz..

Resmi distribütör genelde kampanya yapıyorlar hocam güven sorununuz olmasın, uygun olduğu için en çok alışveriş yapılan satıcılardan biri zaten. Üniversite bitiminden sonra da uzun süre günlük kullanımınız için bilgisayar aramazsınız diye düşünüyorum. Eğer harici ekran kartı ihtiyacınız yoksa, ki oyun oynamayacaksanız (Macbook Air görsel tabanlı ufak boyutlu işlerinizi yaparken gayet iyi iş görür) aynı fiyattaki oyun bilgisayarlarından çok daha uzun ömürlü olur Macbook Air hem batarya hem performans gibi konularda. Depolamayı da ileride harici disk/SSD ile çözersiniz gerek kalırsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkür ederim elimdeki monster'ı satıp macbook air almayı düşünüyorum. Eğer monster'ı satarsam macbook air hayırlı olsun :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lenovo mu acer mi ? arada kaldım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Özellikle yazılım ile uğraşacağınız için söylüyorum, M1 chip bazı programlarda sıkıntı yapıyor. Araştırmanızı öneririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.