Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
278
Favori
173.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!


(En Son Oy Tarihi: 2.11.2023)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alarak

    Gtü bilgisayar 2. sınıfa geçen birine ne önerirsin hocam ?
    Derslerine iyi çalış. Hocalar seni çok ama çok zorlayacaklar onların bir çıkarı yok bu işten.. senin daha iyi eğitim alman için uğraşacaklar bunu hatırla hep. Konuları en başında önden önden öğrenebilirsen dersi dinlerken daha iyi anlarsın. Ortalamanı yüksek tutmak için diğer dersleri önemse. 3 üstünde ortalama yapmaya çalış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bestoftimes

    Bu mesaj silindi.
    Güzellik görenin gözündedir demişler. Umarım yeni nesillere faydası oluyordur. 1 kişi bile faydalansa amacıma ulaşmış olurum. Bir de dua isterim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abdülhak Hamit Tarhan

    Yurt dışına gitme olasılığı Gebze'de nasıl hocam?



    Gebze'de aldığınız eğitimi diğer üniversitelerle karşılaştırabilir misiniz? Örneğin bir ODTÜ/İTÜ/Hacettepe ile alarsında çok fark var mıdır? Hangisinin imkanları daha iyidir? Verdiği dil eğitimi nasıl?
    GTÜ yani Gebze Teknik Üniversitesi, Erasmus puanlamasına TR'de birinci sırada. Kontenjan doldurma gitme vs. Birçok yerle anlaşması vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum. Kendiniz bir üniversite getirseniz ben ayarladım bunla anlaşın deseniz onu da yapıyorlar. GTÜ'de Erasmusa gidenlerin ortalamaları öyle uçuk ortalamalar da değil çünkü genel olarak ortalamalar çok düşük :D

    ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi mezunlarıyla çalışma fırsatı buldum. Yaptığımız ödevleri projeleri ve aldığımız dersleri kıyasladığımda hepsinden çok daha donanımlıydım. Onlar çok köklü üniversiteler ancak arkadaşlarla konuştuğumda bazı şeyleri bilmiyorlardı. Mesela Boğaziçili arkadaş C dersi almamıştı. Herşeyin temelinde olan şeyi bilmek sana çok fayda sağlayacaktır. Çalıştığım büyük şirketlerde top üniversitelerden öğrenci alınacağında buna GTÜ de dahil ediliyor. (Bunları GTÜ mezunuyum diye yazmıyorum, orayı insanların tercih edip etmemesi bana hiçbirşey kazandırmıyor ya da kaybettirmiyor.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xenophoctopus

    Hocam gebzeyi öneriyor musunuz? Marmara ile Gebze bilgisayar arasında tercih yapmam gerekiyor sizce hangisi daha iyi eğitim veriyor?
    Daha iyi eğitim istiyorsan kesinlikle GTÜ. Ancak şunu bilmen lazım çoooook zor. Çok küfür edeceksin. Marmara gitsen 4 senede mezun olursun belki ancak GTÜ de o iş çok zor. Hocalar kaç kişi kalmış, yok geçer not neymiş umursamıyor. Dersi geçecek kadar biliyorsan geçiyorsun. Ama mezun olduğunda dünyanın en iyi şirketleri ile görüşüyorsun. Ben mezun olduktan 6 ay sonra Microsoft ile görüşmüştüm. Benim 2 dönem üstüm de orada şu anda. Oralarda çalışmak bir süre sonra kendi ellerinde oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhun_kandemir

    Hangi şirkette calistiginizi söyleme imkânınız var mi?
    Söylemeyeyim şimdi.. Sonra oradaki maaşlar vs derken özel bilgiler verilebiliyor :) Bulut bilişim üzerine çalışıyorum diyeyim... (bence söylemekte sıkıntı yok ancak şirket sıkıntı çıkarır falan, anlayışın için teşekkür ederim.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3EF6E5B67

    hocam yazılıma başlamak için bir iki kitap önerir misiniz ?
    Güzel soru.. Öncelikle C öğrenmelisiniz bence. Bazı okullarda bunu öğretmiyorlar ancak o dili bilip diğer dillerde ne neden yapılmış kıyas yaparak öğrenirseniz sonraki programlama dillerini, çok faydası olur.
    - Deitel How to program ( C )
    - Algoritma ve Veriyapıları kitabı :Introduction to Algorithms
    Book by Charles E. Leiserson, Clifford Stein, Ronald Rivest, and Thomas H. Cormen
    - Bir de isteğe göre Java kitabı. (Aslında C++ ile nesneye dayalı programlamaya başlamak lazım ancak sorun değil.)
    Bonus: Python ile ilgili Udemyden kurs alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GODZILLA

    Hocam gazi , anadolu , akdeniz üniversitelerinde bilgisayar mühendisliği okunmalımıdır ? ilk senem sıkılmış durumdayım yada daha iyi bir üniversite için 1 yıl daha hazırlanmalımıyım
    Başka arkadaşlara cevap verdim aslında.. Okuduğun üniversiteyi ömrün boyunca değiştiremeyceksin.. 1 sene maddi olarak büyük kayıp gibi ancak daha iyi yerde okuyacaksan daha avantajlı olabilir ileride... Oralardan mezun iyi yerlere gelmiş insanlar gördüm ama sayıları azdı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesbsk

    Kocaeli Uludağ Çanakkale arasında kalmış birine hangisini önerirsiniz? Yukarıda seçmemizdeki kriterleri vermişsiniz ama siz bu sene üniversite seçiyor olsanız hangisini seçerdiniz?
    Hiçbirini seçmesem? 1 sene daha durup hazırlanırdım ben. 1 sene çok değil. Oralardan okusam 4 senede mezun olsam sonra işsiz 1 sene dolansam(ki en iyi ihtimal bence.) daha mı iyi?
  • workandtravela ne zaman gitmek daha uygun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhun_kandemir

    Hocam Yeditepe bau vs için görüşünüz nedir?
    İki üniversite kıyası nasıl yapılıyor söylemiştim ona göre sende yapabilirsin. :)
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam, kaç ortalama yaptınız ki microsoft sizinle gorüşme yaptı? ; )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uludağ/Sakarya/Kocaeli arasında sizce hangisi en iyi seçim olur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    ben düz yazılım mühendisliğini değil de daha spesifik bir alanda çalışmak istiyorum örneğin otonom sürüş. türkiyede bu alanda çalışan bir şirket yok ama abd de var ve abd de bu alanda doktora yaptıktan sonra uber, tesla gibi şirketlerde çalışmak istiyorum sence imkansız mı ? tavsiyelerin var mı hocam ?
    Süper tam aradğım kişisin :) Yanlış anlama ancak bende senin gibi hayaller kuruyordum lisede.. Bir belgesel izlemiştim o zamanlar F1 mühendisleri en teknolojik şeyler yapıyorlardı falan onlardan olacaktım..

    Dünyanın en iyi şirketlerinde BM olarak nasıl iş bulurum?
    - İngilizceyi çok iyi biliyor olman lazım. Konuşma, yazma... Yoksa en baştan elendin.
    - Hedeflediğin şirketlerin iş ilanlarını bul. O ilanlarda hangi teknolojiler var neler istiyorlar onlara bak. O istediklerini öğrenmeye çalış ve özgeçmişine ekle. Yöntem şu yani: adamlar ... bilen ... mezunu ... yıl tecrübeli birisini arıyoruz diyorsa o kriterleri sağlarsan şansını yükseltirsin. Ben bunu yaparak hedeflediğim tüm şirketlerle görüştüm. Bir süre sonra onlar beni buldular. Microsoft, Oracle ve Amazon beni buldu mesela. Çünkü onların neler istediğini biliyordum ve özgeçmişime onların istediklerini eklemiştim. (Linkedin profilime.)
    - Uyumlu birisi ol. İşe alırken dikkat ettiğimiz en önemli şey genelde kişilik. Şirkete kültürümüze ayak uyduramayacağına inandığımız kişileri almıyoruz. Yırtıcı, ayakları yere basan, alçakgönüllü, neşeli, kendini iyi ifade edebilen kişiler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skaar

    workandtravela ne zaman gitmek daha uygun?
    1.sınıf sonunda gidebilirsiniz. 2.sınıf sonunda staj 3. sınıf sonunda da staj yaparsınız. 3.sınıf 2. dönem de Erasmus.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xenophoctopus

    eyvallah hocam, kaç ortalama yaptınız ki microsoft sizinle gorüşme yaptı? ; )
    3.02 ile mezun olmuştum. Bölüm 5.si olarak. Microsoftla bu arada 3 kere görüşme fırsatım oldu. Üçünde de onlar beni buldular :) İlkinde mezun olduktan ay sonra. İkincisinde 4-5 yıllık tecrübem varken sonuncusunda ise 6 ay önce Türkiye Bulut Bilişimle alakalı bir yönetimsel şeydi. İlkinde çok istekliydim ancak sonrkilerde hevesli değildim, kendimi geliştirebileceğim bir ortamları olduğuna inanmamıştım.
  • Selamlar hocam 40k civarı bekliyorum. Ege bilgisayarla gtü bilgisayar arasında kaldım. Egenin konumu sosyalliği vs. ağır basıyor. Gtü yü pek bilmiyorum sizce hangisini tercih etmeliyim? Gtü de sosyal hayat vs. nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim sorun bm nin ölüp ölmediği ce onu yerine mekatronik daha iyi olmazı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    3.02 ile 5. lik gösteriyor hocam zaten zorluğu maşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.