Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği?Bilgisayar Programcılığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
15.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu 2si arasında farkı birisi açıklayabilir mi?

kimisi diyor ki b.mühendisi yazılım nasıl yazılacağını falan tasarlar,programcı o tasarıya kodlara döker..

kariyer.net te bilgisayar mühendisliği ilanlarının 60 tanesinde falan bilgisayar mühendisi ya da bilgisayar programcısı başvurabilir falan yazıyor..yani bazı şirketlerde bilg.müh.le bilg.programcısı aynı işi mi yapıyor?

• yukarıı
  • Bildiğin kadarıyla çok kısa bir şekilde açıklayayım:

Bilgisayar mühendisi bilgisayara dair her şeyi öğrenir.Programcı ise sadece programla ilgili şeyleri öğrenir.

(Bana öğretilen bu şekilde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 22 Ocak 2011; 12:02:59 >
  • Mühendislerde tasarımcılarda temel olarak bilgisayar dillerini öğreniyorlar.Ne kadar fazla dil ya da ne kadar seviyede öğrendikleri ikisinde de tamamen kendilerini geliştirmelerine bağlı. Sonuç olarak programlamacı arayan bir şirket ikisini de işe alabilir.

Mühendislerin temel farkı öğrendikleri matematikten geliyor. Yeni algoritmalar geliştirmeler, yeni fikirler ve tasarımlar ancak mühendislerin yapabileceği üstün matematik bilgisi gerektirir. Programcılar ise hazır kalıplar üstüne ihtiyaç olan programı yazmakla yetinir.
  • Bu konuda benden ii bilen yoktur.

Bil. Müh. 4 yılda hem donanım hem yazılım görür. Hakkaride bile var. Çıkınca garanti işsizsin.
    Yazılım Müh: 4 yıl sadece yazılım görür. 6-7 üni var bu bölümden onlarda özel üniler. Amerikadaki bölüm budur bil. müh. diye bişi yoktur.

Yazılım Müh:
    Bahçeşehir
    Işık
    İzmir ekonomi başkada bölüm yok.

Diğerlerini diktir et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 22 Ocak 2011; 12:07:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

Bu konuda benden ii bilen yoktur.

Bil. Müh. 4 yılda hem donanım hem yazılım görür. Hakkaride bile var. Çıkınca garanti işsizsin.
    Yazılım Müh: 4 yıl sadece yazılım görür. 6-7 üni var bu bölümden onlarda özel üniler. Amerikadaki bölüm budur bil. müh. diye bişi yoktur.

Yazılım Müh:
    Bahçeşehir
    Işık

Diğerlerini diktir et.

Burda gençleri eksik bildiğiniz konularda yanlış yönlerdiğinizin farkında mısınız? Hiç bir yerde yazılım mühendisliği diye geçmez yurtdışında, bilgisayar mühendisliği diye de geçmez. Bizim gördüğümüz bilgisayar mühendisliğinin tamamen karşılı Computer Science'dır. Aradaki tek fark bilgisayar mühendisliği yerine bilgisayar bilimi diye nitelendirmektir. Yazılım mühendisliği gibi yeni yetme mühendisliklerle bu işin alakası yoktur. Ayrıca bilgisayar mühendisleri dışardan sanıldığının aksine donanım eğitimi almaz. Tamamen hangi alanda uzmanlaşcağına bağlı olarak daha ilerde şekillenir bu. Bu iş Bilkent'te de böyledir ODTU'de de ITU'de de.

Ayrıca bu ünileri tavsiye etmek yerine Bahçeşehir, Işık, İzmir Ekonomi gibi üni.leri tavsiye etmeniz de olayın ne kadar farkında olduğunuzun ayrı bi göstergesi

• bu ülkede lise mezunu birçok insan 16 yaşından itibaren yazılım öğrenip 25 yaşını geçtikten sonra 1000tl 1200 tl'ye yazılım işleri yapıyolar.

bilgisayar mühendisi garibimde 25 yaşına kadar üni okuyor 1000 tl'lik iş teklifleri anca alıyo.Sonra bi dükkan açıp cd satıyo.

Çok iş var ama adam yokya o yüzden yazılım müh bölümü açılıyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Mühendisliği okumak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yukarıı
  • rezerve
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sexuality

quote:

Bu konuda benden ii bilen yoktur.

Yazılım Müh:
    Bahçeşehir
    Işık

Diğerlerini diktir et.

Burda gençleri eksik bildiğiniz konularda yanlış yönlerdiğinizin farkında mısınız? Hiç bir yerde yazılım mühendisliği diye geçmez yurtdışında, bilgisayar mühendisliği diye de geçmez. Bizim gördüğümüz bilgisayar mühendisliğinin tamamen karşılı Computer Science'dır. Aradaki tek fark bilgisayar mühendisliği yerine bilgisayar bilimi diye nitelendirmektir. Yazılım mühendisliği gibi yeni yetme mühendisliklerle bu işin alakası yoktur. Ayrıca bilgisayar mühendisleri dışardan sanıldığının aksine donanım eğitimi almaz. Tamamen hangi alanda uzmanlaşcağına bağlı olarak daha ilerde şekillenir bu. Bu iş Bilkent'te de böyledir ODTU'de de ITU'de de.

Ayrıca bu ünileri tavsiye etmek yerine Bahçeşehir, Işık, İzmir Ekonomi gibi üni.leri tavsiye etmeniz de olayın ne kadar farkında olduğunuzun ayrı bi göstergesi

Yanlış.
    Amerikada bilgisayar bilimi olduğunu biliyorum. Orada bu bölüm 2 ye ayrılır yazılım ve network (internetle alakalı) diye yani donanım görmessin amerikada vede ülkemizdeki karşılığı en yakın yazılım müh. oluyo. İkincisi özelde okumak şuan çok ii bi avantaj çünkü üniversitede son 2 yılda vakıf ünilerinde uygulamalı eğitim veriyolar şöle oluyo uygulamalı mesela sen makina müh de okuyon son 2 yıl fabrikalarda uygulamalı eğitim alıyon diğerleri ise kağıt üstünde az bilgiyle. Bunu devlet üni.leri kağıt üstünde öğretiyolar hatta öğretme denmez buna bi halt öğretmiyolar bilgisayar müh. bölümünde istediğin kişiye sor boş girip boş çıkıyolar. İmkanları çok fazla teknolojik olarak mesela yeditepe üni. nitelikli olarak çıkyosun. Haa bu arada devlet üni. lerindede ii olanlar var ama malum odtü bil müh. 540 (yanlış olabilir) puan biraz sıkar oraya girmek. Onun yerine özele burslu girip ii bi eğitim almak çok ii bişey.

• quote:

Orijinalden alıntı: pokajy

bu ülkede lise mezunu birçok insan 16 yaşından itibaren yazılım öğrenip 25 yaşını geçtikten sonra 1000tl 1200 tl'ye yazılım işleri yapıyolar.

bilgisayar mühendisi garibimde 25 yaşına kadar üni okuyor 1000 tl'lik iş teklifleri anca alıyo.Sonra bi dükkan açıp cd satıyo.

Adam tam açıklamış. Yazılıma yeni yetme demek büyük yanlış. Orada sana amerikan standartlarında amerikalı hocalar tarafından kaliteli üniversitenin yurdunda kalıyorsun. Mezun olmadan öncede sana iş buluyolar çok yardımcı oluyolar. Bana devlet ünilerini savunma. Vakıftaki hocalar odun diil devlettekiler gibi (devletteki hocaları herkez bilir). Tabiki odtü, itü gibi 5-6 üni. çok ii ama diğerlerinde işsizsin. Hakkaride bile 1 yılda bu bölümden 100 kişi mezun oluyo (bil. müh.) Birşeyi bilmeden konuşmayın.

• Asıl işi yazılımcı yapar ama kaymağını mühendis yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

Asıl işi yazılımcı yapar ama kaymağını mühendis yer.

Anlamadım lan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pokajy

bu ülkede lise mezunu birçok insan 16 yaşından itibaren yazılım öğrenip 25 yaşını geçtikten sonra 1000tl 1200 tl'ye yazılım işleri yapıyolar.

Adam tam açıklamış. Yazılıma yeni yetme demek büyük yanlış. Orada sana amerikan standartlarında amerikalı hocalar tarafından kaliteli üniversitenin yurdunda kalıyorsun. Mezun olmadan öncede sana iş buluyolar çok yardımcı oluyolar. Bana devlet ünilerini savunma. Vakıftaki hocalar odun diil devlettekiler gibi (devletteki hocaları herkez bilir). Tabiki odtü, itü gibi 5-6 üni. çok ii ama diğerlerinde işsizsin. Hakkaride bile 1 yılda bu bölümden 100 kişi mezun oluyo (bil. müh.) Birşeyi bilmeden konuşmayın.

ben 15 yaşındayım ben bile sizden iyi biliyorum..kendini geliştirirsen her türlü aranan birisi olursun bu meslekte, üniversiteyle alakalı değil birazda..

bu arada bir şey sorcam..ben ITU Bilgisayar Mühendisliği kazanırsam, kendimi Network alanında nasıl geliştirebilirim ? hobi olarak yazılımda bilmek istiyorum tabi ama esas mesleğimin Networker olmasını istiyorum..Var mı böyle bi olay ITU'de kendimi geliştirebilmek için ?

• Isik'ta okudugum icin Isik Universite'sini bititen biri gelmisti doktora ve lisanini yapmis biriydi. Cok guzel anlatmisti ama suan aklimda yok, yavas yavas yazicam aklima gelirse.

Ali Inan'di gelen adamin adi :)
  • Okuyan arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir fakat çoğu mühendis mezun olduktan sonra yazılıma yöneliyor zaten.
  • @AAT.BH

Vakıf ünilerinin iyi olduğunun farkındayım ben de ilk tercihime girdim bilkentte okuyorum. Odtü, Itu, Koç ve Boğaziçi'de liseden bir çok arkadaşım var, siz hala donanım okutulduğunu idda ediyorsunuz ama ben daha ne gördüm ne duydum bu üni.lerin hiç birinde. Ayrıca bilgisayar bilimi ya da bilgisayar mühendisliği hiç bir zaman yazılım ve network diye 2 ayrılmaz. Bilgisayar bilimi çok daha derindir, sayısız alt kola ayrılabilir bu tamamen uzmanlaştığınız alana bağlı. Ağ sistemlerin, veri tabanı güvenliği, yapay zeka gibi alanlar örnek verilebilir. Yazılım mühendisliğinin kötü bir bölüm olduğunu idda etmiyorum, aksine bir insan oturup programlamacı olarak çalışcaksa bilg. müh. okumaktansa yazılım müh. okumalıdır. Ancak bilgisayar biliminin karşılığı yazılım mühendisliği değil bilgisayar mühendisliğidir. Hatta yıllar önce bilkent bilgisayar bilimi olarak alıyordu ÖSS tercihlerinden, ancak Tr şartlarına uyum sağlamak herkesin aldığı isimle almak için bilgisayar mühendisliğine çevirdi tercih adını. Bizim bölüm derslerimizin kısaltması hala Computer Science'ın kısaltması olan CS kod harfleriyle başlar.

Ayrıca Bilkent'te sadece Amerika'da 100 ün üzerinde okulda exchange yapma şansınız var. Bilgisayar Mühendisliğine bu kadar computer science bölümü denklik verirken yazılım mühendisliğine kaç yerden denklik veriyolar merak ettim doğrusu

• quote:

quote:

Anlamadım lan.

Önce o eli indir.İnsan biraz kibar olur lan.

Projeyi mühendis tasarlar. Programcı hayata geçirir. Yani zor işi programcı yapar.

• quote:

quote:

quote:

Anlamadım lan.

Önce o eli indir.İnsan biraz kibar olur lan.

Projeyi mühendis tasarlar. Programcı hayata geçirir. Yani zor işi programcı yapar.

Programı Mühendis kafa patlar bir sürü algoritma kurar tasarlar en verimlisini seçer ve en azından "pseudo code" olarak yazılı şekilde progrmcı'ya verir ve zor işi programcı mı yapıyor???

Ortalama programlama dili bilgisi olan biri bile 2 programlama dili arasında çok rahat geçiş yapar... (olması gereken bu piyasada ne derece olduğu tartışılır.)

Yanlış anlaşılmasın kimsenin işini hafife almıyorum ama mantığı kurup herşeyi tasarlayıp programcıya verdikten sonra programcının işine zor mühendisin işine kolay demek haksızlık olur sanki???

NOT: mesela çevremde inşaat sektöründe çalışan fazla olduğu için biliyorum o sektörde tekniker çalışır mühendis kaymağı yer durumu söz konusudur her hesabı ya tekniker ya program yapar mühendis imza yetkisiyle kaymağı yer...

• Kimsenin bu devirde kaymak falan yediği yok.Piyasa istemediğin kadar üniversite mezunu dolu.Şansı, tanıdığı olanlar ve gerçekten kalifiye olanlar iyi maaşlarla çalışıyor.2 yıllık myo mezunu iş yerinde yapılması gereken işleri biliyorsa 4 yıllık mezuna göre tercih edilebilir çünkü daha az maaş ister.İşletme açısından çalışana verilen para çok önemli bir işi ucuza yaptırmak varken niye fazla para ödesinler?
    Bilgisayar mühlerinde imza yetkisi diye bir olay yok diye biliyorum.Bir inşaat firması bina yaparken mühendis almak zorunda ama bilgisayar mühendisi almak zorunda değiller.Lise mezunu iyi işi bilen biri bile firma açışından iş görür.Zaten üniversitelerin eğitim kalitesini herkes biliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.