Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar hayırlı geceler, bu yıl sınavlara gireceğim kısmetse aklımda bilgisayar mühendisliği var meslek lisesi öğrencisiyim ağ işletmenliği bölümündeyim, yazılım vs sevmiyorum pek yani iyi olduğum söylenemez bu konuda. Ama ağ işletmenliği diye bi bölüm de yok bildiğim kadarıyla ne yapmalıyım? Tavsiyesi olan var mı? Bil. mühendisliği okuyup network alanında kendimi geliştirmem mi gerek? Yazılım dersleri göreceğim eğer kazanıp gidersem sevmeden nefret ede ede nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim

• bilgisayar mühendislerinin piyasada durumu kötü diye biliyorum 1500 maaş alan seviniyor üstelik itibarlarıda az diğerlerine göre hem yaptıkları işi okumayanlar da yapabiliyor yani bunlar benim kendi sağdan soldan duymuşluklarım yapabilirsen diğer mühendisliklere gitmeni tavsiye ederim üstelik sevmiyorsunda

Orijinalden alıntı: cukurova1907

bilgisayar mühendislerinin piyasada durumu kötü diye biliyorum 1500 maaş alan seviniyor üstelik itibarlarıda az diğerlerine göre hem yaptıkları işi okumayanlar da yapabiliyor yani bunlar benim kendi sağdan soldan duymuşluklarım yapabilirsen diğer mühendisliklere gitmeni tavsiye ederim üstelik sevmiyorsunda

1500 alıp sevinenler kolay yoldan para kazanmayı isteyenlerdir bana göre. Bu meslekte kendi kendini geliştireceksin olay bu. Kendi zekanı ve aklını kullanacaksın tamamiyle. Yani üniversite sana %100 çok iyi bir iş imkanı sağlamaz amaç kendin yapman bir şeyleri. Daima yeni fikirler üretmeye, yeni programlar oluşturmaya çalışmalısın. Benim tanıdığım bir bilgisayar mühendisi de kendi kendine kasarak geliştirdi ve Microsoft Türkiye'de çalışmaya başlamıştı. Yani bu meslekte yan gelip yatmayı düşünüyorsanız düşünmeyin hiç.

• Yazılım sevmiyorsan Bili aklından çıkar bence. Elektrik elektronik okuyorum bil yazılım ağırlıklı az biraz donanım. Bizimkisi teori, donanım az biraz yazılım ağırlıklı. Sektörden talepte bir hayli az bil mühendislerine ama bu sende biten birşey. En çok mak mühendisi yetişiyor hemde haddinden çok kendini geliştiren proğramlar öğrenen iyi yerlerde staj yapan bir arkadaşın peşinden koşturuyorlar. 1700le bir yere başlıyor beğenmiyor 1800e başka yere girdi şimdi. Güral porselen istedi gitmedi Efes istedi gitmedi öyle adam kafadan kontak biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.