Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisine Fizik Neden Lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Bil. Müh. Neden fizik okutulur. Is hayatında ne isine yarar? Cevaplar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Egitim sistemi berbat yapacak birsey yok.Bir hukukcu iktisat dersini ne yapar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mike Tyson -- 14 Şubat 2013; 0:23:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihgrsy

Egitim sistemi berbat yapacak birsey yok.Bir hukukcu iktisat dersini ne yapar?

sayıştay diye bir kurum var bilmem farkında mısın?
  • Bilgisayar öğretmeninin neyine peki
  • bilgisayar mühendisi olmus fizik bilmiyor demesinler diye baska bi nedeni yok ama harbiden bilmezsen ayıp yani, ogretebiliyor mı dersen hayır (bilg. müh. okuyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

Bilgisayar öğretmeninin neyine peki

Ogretmenlikte varmıydı fizik ya?

• Okutan öğretim görevlisi zamanında astronotluk sınırından dönmüş biri olunca dersin off topic saatlerinde, faydasını görüyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar muhendisligini programlamadan ibaret saniyor arkadas, bozmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: beybozkurt

Arkadaslar Bil. Müh. Neden fizik okutulur. Is hayatında ne isine yarar? Cevaplar?

bilgisayar mühendisi genel olarak ne yapar bilmiyorum, ama en azından devreler mevreler, elektrik vs konuları bilmeniz temel olarak gerekebilir.
    her şeyi geçtim, bunlar zaten temel mühendislik dersleridir, ortak derslerdir. ilk sene çoğu bölümün dersleri ortak olur, geçiş yaptıracak kişi de sene kaybetmeden yaptırır.
  • quote:

Arkadaslar Bil. Müh. Neden fizik okutulur. Is hayatında ne isine yarar? Cevaplar?

Angry Birds yapamazlardı en basitten. Birçok oyunda vektörler, dinamik gibi temel fizik konularını kullanılıyor. O görsel efektlerin tümü fizik ürünü. Binlerce noktanın zaman akışında birbirine bağımlı bir şekilde hareketini analiz etmek gerek. Fiziği anlamak analitik düşünme yetisini geliştiriyor. Ama şart değil kesinlikle. Fizik bilmeden binlerce program yazılabilir. Zaten kendi başına yazılım öğrenenlerin çoğu fizik bilmez. Üniversitelerde var çünkü onlar akademik eğitime odaklanıyorlar. Öğrencilerini şirkete girecek elemandan ziyade master ve doktora yapacak kişiler olarak gördüğü gibi ona göre eğitim veriyorlar. Birçok bilgisayar mühendisi yurt dışında robot geliştirme lablarında çalışıyorlar. Bunu fizik görmelerine borçlular. Hatta bizim okulda fizik bölümü ile ÇAP yapanlar bile var.

• Yarın öbür gün Fizik ile ilgili hesaplamalar yapan bir yazılım yapmanı isterler o zaman kullanırsın. Mesela bir inşaat şirketine dinamikle ilgili hesaplamalar yapan yazılım geliştirebilirsin. Sana ilgili formülleri ve yolu gösterirler ama senin de fikir sahibi olman fena olmaz. Kimya, Biyoloji falan tamamen gereksiz ama ona katılıyorum.
  • quote:

quote:

evet 2. sınıfta var
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Kac hukuk mezunu sayistaya yerlesiyor peki.Bosuna diger ogrencilerin basina dert aciyorlar.Secmeli yapsinlar o zaman dersi.
  • fizik neyse de ben kimyaya anlam veremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

Bilgisayar muhendisligini programlamadan ibaret saniyor arkadas, bozmayin.

Arkadasım seni anlıyorum ve bozmuyorum (bu arada bil. Programcılıgı mezunuyum)

• quote:

BÖTE mezunları eğitim tasarımcısı olarak da çalışıyorlar. TTNET Vitamin'i tasarlayanlar mesela BÖTE mezunları. Şimdi adam fizik, matematik, kimya bilmeli ki ona göre içeriği hazırlasın. Ben kod yazarım sadece demek olmaz. Zaten öyle olsa BÖTE mezununa ne gerek var. Mühendis alırlar daha iyi. Eğitim bilimi, temel bilimler ve teknoloji alanlarına hakim kişiler anca bu işi en doğru şekilde yapabilirler. Bu yüzden alıyorlar.
  • Matematik bilmek gerekiyor (algoritma ) e matemetiği bilince haliyle fiziğide araya sıkıştırıyorlar

• ilk sene bütün mühendislikteki dersler ortaktır ,bölümler arası geçişten dolayı fizik kimya matematik görüyorsun
  • quote:

quote:

quote:

evet 2. sınıfta var

Kac saat peki fizik dersi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Kac hukuk mezunu sayistaya yerlesiyor peki.Bosuna diger ogrencilerin basina dert aciyorlar.Secmeli yapsinlar o zaman dersi.

bir hukuk mezununun temel iktisat konularına bile hakim olmaması bana saçma geliyor, sayıştay sadece bir örnek, birçok davada mali işlere hakim olmak gerekebilri bir avukat için.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.