Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi Olacağım Ama Yazılım Falan Bilmiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0x888

Okulda öğretirler diyen arkadaşlara bakma sana okulda öğretecekleri temel şeyler asıl iş sende bitecek kendini geliştirmen lazım okulda konuyu gördükten sonra evde yatmayacaksın açacaksın çalışacaksın sürekli uğraşacaksın sabahlara kadar kod senin hayatın olacak..

tabi iyi bir iş iyi bir maaş iyi bir hayat istiyorsan

Nereden başlamam gerek bana bir başlangıç noktası gösterebilir misiniz? Hazırlık okumayı düşünüyorum. 1 sene köpek gibi ingilizce ve yazılım çalışmayı düşünüyorum.

Kitaplar almam gerekiyorsa bana yol gösterir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Elektroniğin temelinden başlayacaksın dil öğrenmekten önce derdin bu olsun. 0-1 kod diziliminden başlıyorlar bildiğim kadarı ile

Gerçi yanlış biliyor olabilirim ama mantık olarak bir bilgisayar mühendisinin elektronik temelini bilmesi gerek gibi geliyor bana

Abi söyle diyeyim, matematik Limit integral türev fizik kimya her şeyi sor cevaplayalim. Ama bana site yaz falan dersen yapamam. Çünkü bilmiyorum ve cok korkuyorum. Hiçbir zaman tembel salak bir öğrenci olmadım. Sürekli araştıran ve araştırmaktan zevk alan birisiyim. Başarısız olamam bu konuda ciddi takıntılarım var. Şu anda eve gidince ne yapmam gerek bilmiyorum. Çok korkuyorum ya

Web tasarımını dert etme senin pek alakan olmamakla beraber ben yinede yapmak istiyorum dersen öyle ahım şahım bir zorluğu yok.

DHTML geliştirimeden önceki zamanlarda ben bildiğin not defterini açıp web sitesi tasarlıyordum. Zaten herhangi bir web sitesinin kaynak koduna baktığın zaman html kodlarının ne kadar basit olduğunu görürsün.

Asıl olay cgi php gibi veritabanı ile ortak çalışan yazılımlarla da ama bunlarla senin hiç alakan yok. O tamamen web tasarımcılarının ve veritabanı ile uğraşanların derdi.

Benim bir mühendis arkadaşım var. Onun şöyle bir lafı var. Ben ayarlarım yaparım üretirim ama bir yazılımcı onu benden daha iyi kullanır. Biz onlar kadar ürettiğimiz üzerinde hakim olamayız diye.

Onların işi daha çok çözüm üretmek projelendirmek vs.

• Hangi universite hocam ben de bilgisayar muhendisliği kazandim da :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MÇKR_06

Ne olur şu dilci veletler basmasın konuyu. 10 tane dil biliyorum diye imzasına koyanlar var forumda.

Bir programlama dilinin genel manada söz dizimini öğrenmek taş çatlasın bir gününü alır. Mesele daha fazla programlama dili bilmek değil ki mühendislikte. Ki zaten dersler dil öğretme dersleri de değil. Bilgisayar Mühendisi dediğin problemlere çözüm oluşturur. Tıpkı her mühendislik gibi.

Okulda zaten sıfırdan alırlar

Düzenleme: Herkes site yazmış olacak ne demek lâ

Mühendisliğin kelime anlamını falan biliyorum teşekkürler. Evde başlasam mi diye düşünüyorum acayip sıkıntı bastı yani. Hani sınav olur calismazsin gece de uyuyanazsin karnına ağrılar girer ya. Öyle bir durumdayım

Herkez giriş seviyesinde de olsa bir site yazmış olacak :-(

Site yazmak ne, program yazma olsa dediğin neyse...

Olay basitçe şu,

Değişkenlerde verileri toplarsın,

if, switch case gibi yapılarla kontrol edersin. eğer sayı şu sayıdan büyükse şu işlemleri yap... gibi.

Eğer bir şart gerçek olduğu sürece bir işlemi yapmak istiyorsan döngüleri kullanırsın sayı 5'ten büyük olduğu sürece şu işlemleri yap. Ne yapacağına karar verirsin yani.

Bir de fonksiyonlar var, o da aslında matematikteki fonksiyonlardan bir farkı yok içine formülünü yazıyorsun x'in yerine sayıyı koydun muydu sonucu veriyor.

En sonunda da programın sonucunu alıyorsun bir şekilde.

Sınıf kavramı vs. falan var da yani olayın temeli değişken-karar-döngü-fonksiyon olay bu temelde.

İngilizcen yok sanırım, C ve C++ Deitel & Deitel kitabını temin et ikinci el de olsa al. Oradaki ilk 140 sayfayı sadece okuyup, kurgulasan bile yeteri kadar bilgi sahibi olursun. Okulda hangi dille başlayacaklar bilmiyorum ama bu kitap olayın mantığını da anlatıyor. Özellikle ilk 150 sayfada.Aslında çok fazla değil hemen biter.

• quote:

quote:

Elektroniğin temelinden başlayacaksın dil öğrenmekten önce derdin bu olsun. 0-1 kod diziliminden başlıyorlar bildiğim kadarı ile

Gerçi yanlış biliyor olabilirim ama mantık olarak bir bilgisayar mühendisinin elektronik temelini bilmesi gerek gibi geliyor bana

Abi söyle diyeyim, matematik Limit integral türev fizik kimya her şeyi sor cevaplayalim. Ama bana site yaz falan dersen yapamam. Çünkü bilmiyorum ve cok korkuyorum. Hiçbir zaman tembel salak bir öğrenci olmadım. Sürekli araştıran ve araştırmaktan zevk alan birisiyim. Başarısız olamam bu konuda ciddi takıntılarım var. Şu anda eve gidince ne yapmam gerek bilmiyorum. Çok korkuyorum ya

Matematik sağlam olsun;

İngilizce sağlam olsun;

Hafiften bi kodlamaya programlamaya giriş yap.
    Okulda öğretecekler ama. Lise deki gibi.Sen evde soru bankalarından çözeceksin, Fasiküller çözeceksin;

Bitirdikten sonra; Yazılım yaparsın. İOs'a uygulamalar yaparsın; Hiç bişey yapamassan; (ki seni tanıyorum, yaparsın) adsense de site kasarsın.

Benim Plan'ım; 80-90 tane site geliştirip, güçlü Youtube kanalları kurup; Akışına bırakmak. Ayda 2-3 bin $ gelir.

Bende; Abd deki evimde; Garajda İos uygulaması geliştirmeye başlarım.Para ihtiyacım zaten: ayda adsense ile geliyor 2-3 k $

Demek istediğim; iş bizde bitiyor.

Bende win 98 kullandım. Sokakta oyun oynadığımı pek hatırlamıyorum. 2 kere, okuldan arkadaşlarla oynamıştım.Hep bilgisayar

Legend; seninle aynı konumdayım.İlk yıl hazırlıkta; bişeyler yapar, geliştiririz kendimizi inşaallah

• Hocam bende simdi liseye gectim, iki yildir arada sirada amatörce ugrasiuorum iste işletim sistemleri kernel vs hakkindada bilgim var yazilimdada bi ada c# denemistim c denedim fakat yasimdan olsa gerek bir yerden sonra sikildim biraktim ama taniyanlarda bilir beni bilgisayar hakkında deli bilgim vardir yasima gore -veya degil- dilleri oek bilmem If else while döngüsü switch case gibi temel şeyler bilirim ama yani ne nasil yapilir bilirim

Gel gelelim bende yakin zamanda mühendislik iistiyordum fakat is imkanlari felan hic bilmiyorum kafa sayisalada calisir sukur korkuyorum sadece is bulma konusunda o yüzden aklimda hep bir de tip var bu gidişle de oyle olcak bbilgisayarda hep icimde kalcak galiba

Bu arafa c ve c++ kitabi bensede var çok güzel öneririm ama ben bir yerden sonra c çok karmasiklasmaya basladiginda biraktim. Büyüyünce baslariz artik cope gitmedi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boranium -- 29 Ağustos 2013; 23:49:43 >

• quote:

quote:

quote:

Ne olur şu dilci veletler basmasın konuyu. 10 tane dil biliyorum diye imzasına koyanlar var forumda.

Bir programlama dilinin genel manada söz dizimini öğrenmek taş çatlasın bir gününü alır. Mesele daha fazla programlama dili bilmek değil ki mühendislikte. Ki zaten dersler dil öğretme dersleri de değil. Bilgisayar Mühendisi dediğin problemlere çözüm oluşturur. Tıpkı her mühendislik gibi.

Okulda zaten sıfırdan alırlar

Düzenleme: Herkes site yazmış olacak ne demek lâ

Mühendisliğin kelime anlamını falan biliyorum teşekkürler. Evde başlasam mi diye düşünüyorum acayip sıkıntı bastı yani. Hani sınav olur calismazsin gece de uyuyanazsin karnına ağrılar girer ya. Öyle bir durumdayım

Herkez giriş seviyesinde de olsa bir site yazmış olacak :-(

Site yazmak ne, program yazma olsa dediğin neyse...

Olay basitçe şu,

Değişkenlerde verileri toplarsın,

if, switch case gibi yapılarla kontrol edersin. eğer sayı şu sayıdan büyükse şu işlemleri yap... gibi.

Eğer bir şart gerçek olduğu sürece bir işlemi yapmak istiyorsan döngüleri kullanırsın sayı 5'ten büyük olduğu sürece şu işlemleri yap. Ne yapacağına karar verirsin yani.

Bir de fonksiyonlar var, o da aslında matematikteki fonksiyonlardan bir farkı yok içine formülünü yazıyorsun x'in yerine sayıyı koydun muydu sonucu veriyor.

En sonunda da programın sonucunu alıyorsun bir şekilde.

Sınıf kavramı vs. falan var da yani olayın temeli değişken-karar-döngü-fonksiyon olay bu temelde.

İngilizcen yok sanırım, C ve C++ Deitel & Deitel kitabını temin et ikinci el de olsa al. Oradaki ilk 140 sayfayı sadece okuyup, kurgulasan bile yeteri kadar bilgi sahibi olursun. Okulda hangi dille başlayacaklar bilmiyorum ama bu kitap olayın mantığını da anlatıyor. Özellikle ilk 150 sayfada.Aslında çok fazla değil hemen biter.

Ingilizcem var b1 b2 arası diyeyim. Kitabı almayi planlıyorum dönünce. Teşekkürler. Tek amacım site değil biliyorum programlar da var. Sadece acayip dusunceliyim.

CERN, Dokuz Eylül Universitesi

• quote:

quote:

Okulda öğretirler diyen arkadaşlara bakma sana okulda öğretecekleri temel şeyler asıl iş sende bitecek kendini geliştirmen lazım okulda konuyu gördükten sonra evde yatmayacaksın açacaksın çalışacaksın sürekli uğraşacaksın sabahlara kadar kod senin hayatın olacak..

Nereden başlamam gerek bana bir başlangıç noktası gösterebilir misiniz? Hazırlık okumayı düşünüyorum. 1 sene köpek gibi ingilizce ve yazılım çalışmayı düşünüyorum.

Yazılım forumlarına kayıt olmakla başla. Sonrasında yazılımda ne yapmak istediğini seç mesela web kısmında yani internet siteleriylemi ugrasacaksın o zaman asp.net, php falan öğrenmeye başla yada işletim sistemlerinde çalışan yazılımlar yapacaksan (winamp, skype, windows örneği :D) yine bu alanda dil ile program yazacağını seç bir sürü dil var Visual basic, c# , c++, java .... örnek vereyim windows c, c++ ve assembly dilinde yazılmıştır ve bu diller diğerlerine göre zordur.

bol bol araştırma yap piyasayı öğren neyin ne olduğunu.

sana dil konusunda tavsiyem ise visual basic yada c# ile başla. Nasıl başlıcam dersende forumları gez öğrenirsin ilk yapacağın şey örn. visual basic ile başlayacaksan mesela video anlatım siteleri bulman sonrasındada Visual Studio 2010 indirip kodlarla boğusmaya başla

• Kanka hayatın boyunca pc de kod mu yazacan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

quote:

Matematik sağlam olsun;

İngilizce sağlam olsun;

Hafiften bi kodlamaya programlamaya giriş yap.
    Okulda öğretecekler ama. Lise deki gibi.Sen evde soru bankalarından çözeceksin, Fasiküller çözeceksin;

Bitirdikten sonra; Yazılım yaparsın. İOs'a uygulamalar yaparsın; Hiç bişey yapamassan; (ki seni tanıyorum, yaparsın) adsense de site kasarsın.

Benim Plan'ım; 80-90 tane site geliştirip, güçlü Youtube kanalları kurup; Akışına bırakmak. Ayda 2-3 bin $ gelir.

Bende; Abd deki evimde; Garajda İos uygulaması geliştirmeye başlarım.Para ihtiyacım zaten: ayda adsense ile geliyor 2-3 k $

Demek istediğim; iş bizde bitiyor.

Bende win 98 kullandım. Sokakta oyun oynadığımı pek hatırlamıyorum. 2 kere, okuldan arkadaşlarla oynamıştım.Hep bilgisayar

Legend; seninle aynı konumdayım.İlk yıl hazırlıkta; bişeyler yapar, geliştiririz kendimizi inşaallah

Çok teşekkür ederim. Matematiğim iyidir kendime güveniyorum.

Ayrıca lisede falan asla tembel öğrenci olmadım ben keşke beni tanıyan birisi olsaydı. SORU bankası fasikul dedin ya cidden bu tarz şeyler varsa hiç sıkıntı olmaz benim için. Oturur köpek gibi çözerim. Sabaha kadar oturur yine yaparım uyuyamıyorum yoksa. Su an bile nasıl telaşlıyim anlatamam.

Hazırlık kesinlikle Okuyacağım, ilk seneden kendimi ezdiremem. Kitapları satın alıp internetten araştırmalara başlıyorum 8 eylülde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 29 Ağustos 2013; 23:52:18 >

• Ben de aynı durumdayım üni de öğreniriz artık
  • quote:

quote:

quote:

Yazılım forumlarına kayıt olmakla başla. Sonrasında yazılımda ne yapmak istediğini seç mesela web kısmında yani internet siteleriylemi ugrasacaksın o zaman asp.net, php falan öğrenmeye başla yada işletim sistemlerinde çalışan yazılımlar yapacaksan (winamp, skype, windows örneği :D) yine bu alanda dil ile program yazacağını seç bir sürü dil var Visual basic, c# , c++, java .... örnek vereyim windows c, c++ ve assembly dilinde yazılmıştır ve bu diller diğerlerine göre zordur.

sana dil konusunda tavsiyem ise visual basic yada c# ile başla. Nasıl başlıcam dersende forumları gez öğrenirsin ilk yapacağın şey örn. visual basic ile başlayacaksan mesela video anlatım siteleri bulman sonrasındada Visual Studio 2010 indirip kodlarla boğusmaya başla

Tamamdır, eve döner dönmez başlıyorum buna. Bir şeyler yapabildiğimi görmek bana keyif veriyor her zaman.

8 Eylül sabahı kitap alacağım carsidan, birkaç gün arastiririm. Ertesi gün yazılım işlerine girerim. Forumlardan araştırma yaparım sürekli. Teşekkürler

• quote:

Az önce sohbet platformunda hep yazılım dilleri sohbeti falan geçti. Ben de güya bilgisayar mühendisi olacağım (daha kayıt bile olmadım) ama ne dil biliyorum ne başka bir şey. Daha önce az çok arastirmisligim var ama daha önce hiç amatör olarak ugrasmadim. Grupta sohbet geçerken acayip moralim bozuldu, şimdi biraz dizi izleyeceğim. Utandim resmen. Okulda öğrenecek miyim acaba. Ya herkes biliyor olup da ben bilmezsem

Bunları bilmediğin için oraya gidiyorsun zaten. Bilsen işe başlarsın.
  • quote:

Az önce sohbet platformunda hep yazılım dilleri sohbeti falan geçti. Ben de güya bilgisayar mühendisi olacağım (daha kayıt bile olmadım) ama ne dil biliyorum ne başka bir şey. Daha önce az çok arastirmisligim var ama daha önce hiç amatör olarak ugrasmadim. Grupta sohbet geçerken acayip moralim bozuldu, şimdi biraz dizi izleyeceğim. Utandim resmen. Okulda öğrenecek miyim acaba. Ya herkes biliyor olup da ben bilmezsem

zaten ne diye gidiyosun üniye

• Ben c dilini biliyorum ve tavsiyem hiç kasma bilgisayar programlaması bir hukuk gibi değil yani ezber değil tamamen mantık. Yani dili öğrenmen basit bunun için bir çapaya gerek yok ama en iyi düşünen ve en iti algoritmayı kuran kazanır :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamamdır, eve döner dönmez başlıyorum buna. Bir şeyler yapabildiğimi görmek bana keyif veriyor her zaman.

8 Eylül sabahı kitap alacağım carsidan, birkaç gün arastiririm. Ertesi gün yazılım işlerine girerim. Forumlardan araştırma yaparım sürekli. Teşekkürler

Sana şevk vermesi için kendi yaptığım bir projeyi göstereyim:www.playwalkerz.com online bir oyun açık kaynak paylaşılan c++ kodları geliştirerek açtık... site php tamamen bana ait çok uğraştık ama oldu ilerde türkiyeye oyun yapım şirketi kurmayı düşünüyoruz işi bilen insanlar olması gerekiyor ve türkiyede çok az insan var o yüzden kendinizi geliştirmeye bakın kim bilir ilerde beraber çalışırız
    Buarada bir yazılımcı daha kattık türkiyeye hayırlısıyla başarılar diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pixelDev

quote:

zaten ne diye gidiyosun üniye

Herkes ufak tefek biliyor olacak. Kendimi asla beş para etmez öğrenci sınıfına sokamam. Oturup calismaya başlıyorum ayın 8 inde. Başlangıç seviyesinden yukselmem gerek.

• Ekleme olarak o dilleri tam manasıyla bilen %10'nu geçmez. (Gittiğin üniversite bilgisayar olimpiyatçılarının çoğunlukla gittiği Boğaziçi, bilkent seviyesinde değilse )

Çoğu da sadece ismini bilir. Kimse anasının karnında öğrenmedi.
  • Benim anlamadığım format atmayı bilmeyen adamlar bile Bilgisayar Mühendisliği okuyor. Bu neyin kafasıdır çözemedim.

thebombhasbeenplanted
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Benim anlamadığım format atmayı bilmeyen adamlar bile Bilgisayar Mühendisliği okuyor. Bu neyin kafasıdır çözemedim.

thebombhasbeenplanted

Öğrenmek için gidiyorlar bunun nesi yanlış ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.