Şimdi Ara

Bilgisayar Müh mi Yazılım Müh. mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru açık sizce Bilgisayar Müh mi Yazılım Müh. mi ? Neden ?

Orijinalden alıntı: wm_xfreex

Soru açık sizce Bilgisayar Müh mi Yazılım Müh. mi ? Neden ?

devlette yazılım var mı ki hepsi özel diye biliyorum yanlış da olabilirim
  • Bence bilgisayar mühendisi adam kendini geliştirmişse bi yazılım mühendisinin yaptığı işleri yapabilir.Yani bilgisayar müh. yazılım mühendisliğini kapsar gibi geliyor.Fakat konu hakkında bilgili birisi aydınlatırsa bizi de iyi olur.
  • Hocam bence yazılım mühendisliği , şuan ünilerde bilgisayar mühendisliği gibi yaygın değil ; 1 tane devlet üniversitesinde ( fırat üni. ) bu bölüm var , diğerleri özel üniversite , fakat tam burslu olarak girebilirsen ne güzel . Süt fabrikalarından , araba fabrikalarına kadar geniş bir çalışma alanı var . Bence biraz bilgisayar dillerine ilgin varsa yazılım mühendisliğini tercih et derim . Forumdan bir ağabeyle konuşmuştum bilgisayar ile yazılım mühendisliği arasında ne fark var diye şöyle cevap vermişti :Bilgisayar Mühendisliği ile Yazılım Müh.'ün farkı yazılımcıların donanım dersleri görmemesi. Bu bir eksiklik mi, bence hayır. Tam tersine iyi bir şey. Sonuçta şirketlerin baktığı şey senin RAM'in nereye takıldığını bilip bilmediğin değil, 2-3 programlama diline hakimsen ve iyi derece İngilizce'n varsa her türlü güzel bir iş bulursun dedi . Umarım işine yarar

• Bence de yazılım mühendisliği çünkü bilgisayar mühendisliği artık bilindik bir şey ve tabiri caizmidir bilmem ama klişeleşmiş bir bölüm. Yazılım mühendisliği ayrı bir klasman gibi geliyor bana. Yazılım yapabilen, C# olsun C++ olsunn ve diğer diller olsun bunları su gibi biliyorsan bilgisayarda daha yapacak birşeyin yok demektir ayrıca arkadaşında dediği gibi adam seni işe alırken ram'i taktıgın yere ve ya bir server kurabildiğine bakmıyor. Gerekli şartlarda istediği yazılım dillerinde kendinş geliştirmiş elemana bakıyor. Bende bilişim teknolojileri okuyorum son sınıfım. Ama ben yönetim bilişim sistemleri istiyorum. Tam kafamda ki hayalimde ki bölüm işletme dersleri içeren yazılım ağırlıklı bir bölüm.
  • Bilgisayar muhendisi programlama dili ogrenmez, programlama dillerinin ve bilgisayarin mantigini, algoritmayi ogrenir.zaten bunlari bilen insan her programlama dilini cok kisa surede ogrenebilir.Bu arada donanim bilgisi de ram takmaktan ibaret degildir.
  • Yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliğinin alt dalıdır. Yani bilgisayar mühendisliği bilgisayarın tümüyle ilgilenirken(yazılımda dahil) Yazılım mühendisliğinde ise sadece yazılım üzerine yoğunlaşırsın. Bu tabi senin isteğine hayaline yapmak istediklerine kalmış birşey. Bana sorarsan yazılım mühendisliği derim. Hedefimde Fırat üniversitesi Yazılım mühendisliği zaten
  • herşeyden önce statü farkı var. tabii ki bilgisayar mühendisi. zaten programlama dili öğrenmek zor bir olay değil. yazılım mühendisliğinde verilen tüm dersleri kendi çabamla 6 ay gibi bir süre içinde öğrenebilirim. o yüzden üni mezunu olmayıp bu işin içinde olan çok kişi var. üni mezunlarının da önünü tıkayan. ama bilgisayar mühendisliği dersleri öyle değil. gerçi 2 bölümün arasında dağlar kadar puan farkı var, o bile sana ipucu vermeliydi bu soruyu sorarken.
  • Yazılım Mühendisi denilince genelde akla Microsoft olsun, Apple olsun, Büyük büyük şirketlerin yazılımları geliyor. Ama yazılım mühendisi her türlü yazılımı yapabilen elemandır. Örneğin bi tankın ateşlemesini yazılıma göre yaparlar. Bir denizaltının torpido ateşlemesini yazılım mühendisi yapar. Yazılım Mühendislerinin bilgisayar programı yazdığı nadir görülür.
  • TR'de yazılım mühendislikleri ile bilgisayar mühç bölümleri arasında eğitim olarak/ders olarak neredeyse hiçbir fark yok. Bazı ünilerde bilg müh e elektrik dersi verilirken yazılımcıya daha yeni diller öğretiliyor. Bu büyük bir eksik mi hayır seçmeli dersler ile kapatırsınız.
    Amerikada bu 2 bölüm arasında fark var o ayrı. Amerikada computer science gibi bakılıyor software engineering e.

Türkiyede bölüm yazacaksan yazılım yaz, diplomanda milyonlarca insandan farklı yazsın işe girerken faydasını görürsün..

Atılım Üni yazılım müh 3. sınıf öğrencisiyim soru varsa yanıtlayayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geekking -- 13 Nisan 2012; 12:27:02 >
    Hülya Avşar Kaldı mü ?
    Gülben Ergen Aldi mü?
    Keremcem Yırtılır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.