Şimdi Ara

Bilgisayar Modem'i Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kablo internet kullanıyorum. Birkaç gün önceki elektrik kesintisinden sonra bilgisayar modemi doğrudan görmemeye başladı, yani diğer ucu modeme bağlı olan kabloyu bilgisayara takınca kasanın ethernet girişinde normalde yanıp sönmesi gereken ışık yanmıyor. Ama modemi router'e bağlayıp, router'i bilgisayara bağlayınca her şey sorunsuz çalışıyor. Durum böyle olunca ethernet kablolarında ve modemde bir sorun olmadığı sonucuna varabiliriz. O zaman neden modemi direk bilgisayara takınca birbirlerini görmüyorlar acaba bilen var mı? Teşekkürler.



  • tam sorununu anlatmamısın ama tecrubelerime dayanarak soruna cevap vericem simdi router var ve arkasında modem varsa sen modemi direk bagladığında direk göremessin bilgileri çünkü o modem bridge moddadır router le entegre casılabilbesi icin ancak modemdeki bilgileri söyle görürsün modeme reset atarsın bridge moddan düser ama buseferde routerle baglantı saglayamassın oke
  • Standart kablo modem kullanıyorum. O tarz ayarları yok. Reset de attım her türlü denedim ama olmadı. Bilgisayarın ethernet girişinde normalde yanıp sönmesi gereken ışık yanıp sönmüyor modemi takınca. Yani ethernet kartı modemi görmüyor. Eski adsl modemimi de taktım onu da görmedi. Ama router'i görüyor, o şekilde modem'i router'e bağlayınca internete girebiliyorum. Yani zorunluluktan router'i aracı olarak kullanıyorum. Yani kısaca onboard realtek ethernet kartım sorunsuz şekilde router'i görürken, router'i aradan çıkartıp modemleri doğrudan bağladığımda modemleri görmüyor.
  • Kablo modemi bagladigin cihazi degistirdiginde (ornek router yerine LAN karti) kablo modemi dugmesine igne sokarak resetlemelisin (5 dakika suren uzun restart, fis cikarip takmak degil).
  • Evet onu da yaptım ama işe yaramadı. Zaten o modemin ip alabilmesiyle alakalı bir durum. Benim bahsettiğim sorunda ethernet kartı modemi hiç görmüyor.
  • turksat'i ara istersen.
  • Aradım onları ama sorunun onlar kaynaklı olmadığını söylediler. Zaten router kullanınca hiçbir sorun yok. Ethernet kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum ama sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğundan emin değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.