Şimdi Ara

Bilgisayar Masalı Ranza(Dolaplı)Çizimler[SS] Çizimler Eklendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
5
Favori
3.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de sürekli odamda yer açmaya çalışıyorum. Çok büyük bir odam var, ancak plansız yerleşimim nedeniyle odada yer yok
  • Güzel tasarım. Bunun biraz farklısını kullandım. Birçok problem yaşadım. En büyük problemi sağlamlıkta yaşadık. Tabii ki benim tasarladığım sizinkine göre daha az destek elemanına sahipti sizinki daha stabil olabilir.

    Düşüncelerimi madde madde yazayım.

    1) Öncelikle bu mobilya pek öyle ucuza çıkmaz. Çünkü fazla sayıda sunta/MDF lam tabakası kullanılması gerekiyor. Ama 3'lü bir çözüm olduğundan yani bilgisayar masası, yatak ve gardrop ayrı ayrı satın alındığında ya da yaptırıldığında maliyet ve yer kaplama bir arada düşünüldüğünde sorun yaratmaz.

    2) Oldukça hantal bir mobilya olacağından benimki gibi temizlik hastası bir anneniz varsa sorun olacaktır. Kıpırdatmak bile imkansız gibi bir şey. Ayrıca bunu mecburen odanızda birleştirmek zorunda kalacağınızdan tasarımda biraz daha modüler bir yapıyı düşünmeniz gerekiyor. Bu da sağlamlığı etkileyecektir.

    3) Basamak olarak düşündüğünüz raflar kilonuza göre sizi taşıyamayabilir. Ya da zamanla o bölümlerde vidalar gevşeyebilir. Bunu benim kullandığım gibi seyyar bir ahşap merdivenle çözebilirsiniz.

    4) Masa kısmını neredeyse yatak eninde düşünmüşsünüz. Bu lüzumsuz bir genişlik olacaktır.

    5) Bu tasarımın iskeletini metalden oluşturursanız çok daha rahat edersiniz. Benim kullandığım mobilya birkaç ayda gevşeme yaptı ve yatakta dönelerken gıcırdama yaptı. MDF de olsa sunta da olsa vidalar bir süre sonra sizin yatarkenki ağırlığınızdan dolayı gevşiyor. Çökmez ama hep gıcırdar.


    Özetle ne kadar yer kaplama açısından faydalı olsa da bu sistemlerde en büyük problem sağlamlık. Sağlamlık sorunu da aslında ister istemez mobilyanın son halinin odanızda oluşturulmasından dolayı oluyor. Böyle bir şey yaptırıp kullanısanız gıcırdamalara hazırlıklı olun.

    Fikir oluşturabildiysem ne mutlu bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atb0788 -- 5 Nisan 2014; 16:15:05 >




  • Profilden yapıp çevresini ahşapla kaplarsanız ağırlığınızı daha iyi taşır.
  • Arkadaşlar zaten taşınamadım bir türlü. Kaldı yani proje. İsteyenler için SolidWorks partlarını en kısa zamanda yüklerim.
  • IKEA ile iletişime geç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevilesi adam

    Kullanışlıymış bende mi yapsam

    valla 1 tane bundan yapıp burada yaşarım 1 tane de mini buzdolabı ama nereye mıçacaklar
  • Arkadaşlar istek üzerine SolidWorks partlarını vs. yükledim. Rar halinde ve rar şifresi winrarın açıklama kısmında yazıyor. Dosyaları açabilmeniz için en az SolidWorks 2012 olması gerekiyor.

    Link:http://www.sendspace.com/file/42vuu2
  • Bunların yapılmışı satılıyor bazı mobilya mağazalarında.
    Gerçi fiyatları biraz kabarıktır.
  • Valla güzel. Uğraştırıcı ama

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gayet şık keşke bende yaptırabilsem
  • Ben bu ranzayı internetten araştırarak, kendi odamın ölçülerinde yapmıştım. Ama maalesef o odanın olduğu eve taşınamadık. Yani anlayacağınız bu iş yattı .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.