Şimdi Ara

Bilgisayar Kendi Kendine Restart yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Far cry oynarken sık sık duruyor ama şöyle bir sorun var ctrl+alt+delete tuşlarıda bir işe yaramıyor mause hareket ediyor oyun arka planda aynuyor sesler düzenli olarak akıyor masa üstüne de dönemiyorum ctrl+alt+delete basınca bir kaç kere restart ediyor bilgisayarı sistem özellikleri

AMD Athlon 2100+
    anakartAnakart Özellikleri
    Anakart ID 62-1021-009999-00101111-040201-VIA_K7$1AARK204A6712VMS V5.4 102104
    Anakart Adı MSI KT4AV (MS-6712)

Veri Yolu (FSB) Özellikleri
    Yol Türü DEC Alpha EV6
    Yol Genişliği 64 Bit
    Gerçek Saat 133 MHz (DDR)
    Etkin Saat 267 MHz
    Band Genişliği 2133 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri
    Yol Türü DDR SDRAM
    Yol Genişliği 64 Bit
    Gerçek Saat 133 MHz (DDR)
    Etkin Saat 267 MHz
    Band Genişliği 2133 MB/s

Çipset Yolu Özellikleri
    Yol Türü VIA V-Link
    Yol Genişliği 8 Bit
    Gerçek Saat 67 MHz (ODR)
    Etkin Saat 533 MHz
    Band Genişliği 533 MB/s

Anakart Teknik Bilgisi
    CPU Soket/Slot 1
    Genişleme Yuvaları 6 PCI, 1 AGP
    RAM Yuvaları 3 DIMM
    Tümleşik Aygıtlar Audio
    Fiziksel Boyut ATX
    Anakart Ölçüleri 210 mm x 300 mm
    Anakart Çipseti KT400A
    Extra Nitelikler Fuzzy Logic 4

BIOSÖzellikleri
    BIOS Türü AMI
    Sistem BIOS Tarihi 10/21/04
    Görüntü BIOS Tarihi 05/03/09

Çipset Özellikleri
    Anakart Çipseti VIA VT8377A Apollo KT400A
    In-Order Queue Depth 4
    CAS Latency 2.5T
    RAS To CAS Delay 2T
    RAS Precharge 2T
    RAS Active Time 6T

Bellek Yuvaları
    DRAM Yuvaları #1 512 MB (DDR SDRAM)
    DRAM Yuvaları #2 512 MB (DDR SDRAM)

AGP Özellikleri
    AGP Sürüm 3.05
    AGP Durum Etkin
    AGP Açıklık (Aperture) Boyutu 256 MB
    Desteklenen AGP Hızları 1x, 2x, 4x, 8x
    Şu Anki AGP Hızı 8x
    Fast-Write Desteklemiyor
    Side Band Addressing Destekliyor, Etkin

Grafik İşlemci Özellikleri
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon 9600 XT (RV360)
    GPU Kod Adı RV360
    PCI-Aygıt 1002 / 4152
    Transistör 76 milyon.
    İşlem Teknolojisi 0.13u
    Yol Türü AGP
    Bellek Boyutu 256 MB
    GPU Saati 526 MHz
    RAMDAC Saati 400 MHz
    Piksel Pipelines 4
    TMU/ Pipeline 1
    Vertex Shaders 2 (v2.0)
    Pixel Shaders 1 (v2.0)
    DirectX Donanım Desteği DirectX v9.0
    Pixel Fillrate 2104 MPixel/s
    Texel Fillrate 2104 MTexel/s

Bellek Yolu Özellikleri
    Yol Türü DDR
    Yol Genişliği 128 Bit
    Gerçek Saat 297 MHz (DDR)
    Etkin Saat 594 MHz
    Band Genişliği 9504 MB/s

BUNLARA BAKARAK BANA SORUNUMUN NE OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLECEK BİR ARKADAŞ VARMI

Saygılarrr..

• psu nasıl?
  • psu

+1

PSU yetmiyor olabilir bunun yanısıra RAMlari bi çıkartıp tak yerine oturmamış olabilir..
    CPU ve Ekran Kartı Sıcaklığını da bi kontrol etsen dena olmaz..
  • afedersin cahilliğime ver psu nasıl öğrenilir

saygılarrr
  • psu derken Power suply mi demek istediniz
  • evet power supply

psu gücü üstündeki etikette yazar ama çoğu kolpalık yapar..
    yani şu anlamda kolpalık bir anlık max gücü yazar yani sabit olarak o Wattı karşılayamaz çoğu "saatlerce"..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedarkside -- 20 Kasım 2005, 17:29:25 >
  • hocam reset in bir cok nedeni var aslında. Ram, anakart, hdd, psu, işlemci ısınması, yukledıgın bir program. Aklıma gelenler bunlar. ama arkadasın da dediği gibi psu ların cogu kolpa oluyor. psu bozulmuş olabilir. elektrik kaçagı olabilir. İstersen psu yu kontrol kalemiyle kontrol et bakalım kaçak var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KOntrol kalemiyle kontrol ettmi kaçak yok PSU dan olabileceği benimde aklıma gelmişti acaba ram olayı sorun olabilirmi veya ekran kartı bunlar yeni bios update inide yaptım sistem virüs ve trojen taraması da yaptım şu anda iki gündür kapaklar acık çalıştırıyorum oyun oynarken kapaklar kandığı zaman hemen kitliyor kapaklar açık ken beş veye altı dakka sonra kitliyor aslında herşeyi denedim acaba far cry oyununda bir sorun olabilirmi sistemin diğer işlerinde herhangi bir sorun yok bilg. sabahtan beri açık bir tek far cry oynarken oluyor hemde en yüksek seviyede gayette akıcı oynayabiliyorum kasma felan yok. Unutmadan xp yi yeni kurdum yeni HDD almıştım onun üzerine kurdum eski XP sorun çıkarır mı düşüncesiyle onada format attım şu an aklıma ghelen bunlar
  • dediğim gibi resetin bir cok nedeni var. ram da olabilir. oynadıgın oyun da. istersen oynadıgın oyunu uninstall et. bir de öyle deneyip buraya sonucu yazar mısın?
  • "oyun oynarken kapaklar kandığı zaman hemen kitliyor kapaklar açık ken beş veye altı dakka sonra kitliyor"

kesinlikle bir ısı probleminin olduğu yazından belli dostum ya CPU yada Ekran Kartın aşırı ısınıyor.. fanlarını ve soğutucularını kontrol etsen fena olmaz.. Özellikle CPU soğutucusu tam oturup oturmadığını kontrol et..
  • oyunda sorun olmasin beyler
  • grafikleri çok kasan bi oyun kurarak dene..

yada 3d Mark 05 indirip kur bi... bench et bakalım o sırada restart atacak mı!!
  • grafikleri çok kasan bi oyun kurarak dene..

Bundan olabileceğini zannetmiyorum çünkü oyunda her hangi bir kasma olayı yok en yüksek seviyede 1280*1024*32 yle AA 1 de oynuyorum oyun çok rahat akıyor ama işte daha sonra 5 - 6 dk. sonra tak donuyor arka plandan oyunun müziği geliyor ama hareket felan yok daha sonra da restart ben ya oyun diyorum yada PSU yetersiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mus_efe

grafikleri çok kasan bi oyun kurarak dene..

Far cry dan daha çok kasacak başka oyun yok ful detail oynuyorsun ekran kartın yetersiz kalıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: efece

quote:

Orjinalden alıntı: mus_efe

grafikleri çok kasan bi oyun kurarak dene..

Far cry dan daha çok kasacak başka oyun yok ful detail oynuyorsun ekran kartın yetersiz kalıyor

dostum oyun ekran kartını hiç kasmıyor yukarda yazdıklarımı okusaydın bana hak verirdin keinlikle kasma olayı yok oyun gayet güzel akıcı bir şekilde oynanabiliyor
  • Merhaba;

kardeş aynı sorun arkadaşım da da var far cry da makina kendine reset atıyor.Diğer oyunlarda ise hiç bir sorun yok ama far cry da atıyor yani anlamış deyiliz bizde neden olduğunu.
  • o zaman büyük olasılıkla bozuk crack falandır..
  • Merhaba;

Sanırım dediğin gibi oyundan kaynaklanan bir sorun var..Başka bir far cry cd si ile denemek gerekiyor bu oynu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: veliaht41

Merhaba;

kardeş aynı sorun arkadaşım da da var far cry da makina kendine reset atıyor.Diğer oyunlarda ise hiç bir sorun yok ama far cry da atıyor yani anlamış deyiliz bizde neden olduğunu.

walla arkadaşım inşallah senin dediğin gibidir oyun bozukdur yada crac i bozukdur hakkaten sinir bozucu bir şey

saygılarrr...
  • İstersen kasanın içini açıp cpu unun fanını bir kontrol et genelde tahmin etmediğin yerlerden çıkıo problem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.