Şimdi Ara

Bilgisayar işlerinden anlayanlar size bir sorum var :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dell Inspiron N4050 model laptop kullanıyorum.İçerisinde bulunan Dell DataSafe adlı bir program ile kolayca fabrika ayarlarına döndürebiliyorum.Şu ana kadar bu işlemi iki kere yaptım 3-4 ay aralıklarla.Şu sıralar da yapmayı düşünüyorum(yapma nedenim virüsden ziyade kaldırılan programların kalan dosyaları, gereksiz bir sürü klasör.bunu yapıp pcmi temiz görünce içim bi ferah oluyor sanki) ama merak ettiğim şey acaba bu sıklıkta yapmam pcye zarar veriyor mudur?Ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• harddiskinize herhangi bir zarari olmaz sadece mevcut verilerinizi farkli bir diskte yedeklemeniz iyi olucaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnGagaWay

Arkadaşlar Dell Inspiron N4050 model laptop kullanıyorum.İçerisinde bulunan Dell DataSafe adlı bir program ile kolayca fabrika ayarlarına döndürebiliyorum.Şu ana kadar bu işlemi iki kere yaptım 3-4 ay aralıklarla.Şu sıralar da yapmayı düşünüyorum(yapma nedenim virüsden ziyade kaldırılan programların kalan dosyaları, gereksiz bir sürü klasör.bunu yapıp pcmi temiz görünce içim bi ferah oluyor sanki) ama merak ettiğim şey acaba bu sıklıkta yapmam pcye zarar veriyor mudur?Ne dersiniz?

Bilgisayarınıza zarar vermez. Sadece atık hdd bölümü oluşur onuda birkaç programla giderebilirsiniz. Android, iOs telefonunuz veya tabletiniz varsa dikkat ettiyseniz onlarda da fabrika ayarlarına döndür bölümü vardır. Yani özet geçecek olursak gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.

• Zaten önemli verilerimi yedekliyorum, kalan/biriken önemsizleri de temizlemesi iyi oluyor.Zarar vermemesine sevindim o zaman rahat rahat yapabilirim :) formatın zamanla harddiske zarar verdiğini duyup içime kurt düşmüştü aynı şey midir diye :) peki teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.