Şimdi Ara

Bilgisayar harddiski görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknobiyotikten yeni sistem topladım. Biosda harddisk gözükmüyor.Başka sata kabloları denedim Değişen birşey olmadı. samsung 7200rpm 500gb hdd bu arada. Sorun güç kablosunda mıdır ?

• hddyi Kasadan çıkar ve yerden bağımsız olarak tut bakalım elektrik geliyormu geliyorsa disk donmeye başlar hissedersin o dönmeyi hatta hafif bir açı verdiğinde diğer tarafa çeker hdd ama dikkatli ol fazla sarsma ve keskin hareketlerden kaçın zemine filan sert koyma çalışırken bite altındaki devreye deyme çalışırken
  • dönmüyor hiç sarsıntı ses yok hddde.
  • farklı güç kabloları da denedim hddde ses seda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 14 Kasım 2011; 19:50:08 >
  • dvd-rwyi çalıştıran güç kablosu ile de denedim sonuç aynı. Farklı sata kabloları da çözüm olmadı. HDD bozuk mudur ?
  • anladığım kadarı ile elektrik kablosunu değiştirip denendin ama hiç sarsıntı yada dönme olmadı, budurumda hdd elektrik almıyor gibi duruyor aynı kablo ile dwr çalıştırabiliyorsan sorun kesinlikle hdd de diyebilirim. firmayı arayım değişimini iste ama teknobiyotik toplama sistemlerde kendileri toplayıp test ediyor diye biliyorum sen hangi parçaları aldın teknobiyotik den full setmi ?
  • full sistem aldım. Ne biçim test ettiyseler artık. Denemediğim yol kalmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    PS3 harddiski görmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Of ya insan test edip yollar hddyi. Bu ne biçim şirket sadece kasaya takıp yollamışlar.
  • Akıllı PC Sihirbazı - Ücretsiz Test ve Montaj

Aşağıda belirtilen 5 temel bileşeni sisteminize ekleyin, bizden ücretsiz test ve montaj kazanın! Üstelik 100$+KDV üstü tüm konfigürasyonlarınızda kargo ücretsiz!

Ücretsiz test ve montaj için mutlaka sisteminizde olması gereken parçalar:

Kasa
    Anakart
    İşlemci
    Bellek
    HDD veya SSD
    Montaj Nasıl Yapılıyor?
    Sisteminizin montajı anti-statik ortamda teknik servisimiz tarafından yapılmaktadır. Kablo saklama özelliği olan kasalarda kablolar buna uygun yönlendirilmekte, modüler kablolu güç kaynağı bulunan sistemlerde sadece gerekli kablolar kullanılmaktadır. Kullanılmayan tüm kablo ve aksesuarlar sistemden ayrı olarak bir aksesuar kutusunda gönderilmektedir.

Neleri Test Ediyoruz?
    Eğer işletim sistemi satın almadıysanız sisteminizin parçaları arasında uyumsuzluk olup olmadığına dair temel testler ve DOS ortamında Memtest bellek testi uygulanmaktadır. Sisteminizi işletim sistemi ile birlikte satın alırsanız Prime, 3D Mark, FurMark stres testleri uygulanmaktadır.

Sistemler Kaç Günde Hazırlanıyor?
    Hazırladığınız konfigürasyonlar ortalama 3 iş günü içinde kargoya verilmektedir.

sayfadaki yeri

hatırlat bunu

• Yarın hesabını sorucam artık. Yardımların için teşekkürler.
  • Bios Ayarlarını Yapıladırmanı Tavsiye Ederim..Oda Olmazsa Bios Güncellemesi Yap Sorunun Muhtemelen Çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucro

Bios Ayarlarını Yapıladırmanı Tavsiye Ederim..Oda Olmazsa Bios Güncellemesi Yap Sorunun Muhtemelen Çözülür.

hdd elektrik gelmiyor dostum
  • bios update yapma..hdd problemli olabilir teknik kişilerden forumdan değil de yüzyüze yardım al.tavsiyem budur.saygılarımla !
  • Zaten ilk baktığım yer bios oldu bütün sata slotlarına hddyi takıp biosdan kontrol etmiştim. Güncellemeyle olacak iş değil zaten. Anakart 870a g54 fx yeni anakart yani.

Sistemi flash bellekten live usb ile açtım. Hdd olmadan bütün parçalar takır takır işliyor. HDDyi de yarın teknobiyotiğe bedava kargolıycam. Birebir değişimi olacak sanırım. Çokilgilendi teknobiyotik bu konuda hadi bakalım.
    Bu arada çalıştığından emin olduğum güç kablolarıyla dahi hddden ne bir titreşim ne bir hareket ne de bir ses alamadım.

HDD hakkında gelişmeleri buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 16 Kasım 2011; 0:33:27 >
  • BIOS'tan SATA AHCI Mode ayarını IDE yapıp denediniz mi?
    Eğer BIOS'tan bu ayarı IDE olarak ayarlamazsanız Windows kurarken (disketle tanıtmazsanız veya Windows CD'nizde AHCI driverları yoksa) Harddisk'iniz görünmez.

ilk önce böyle bir denemekte fayda var yoksa hdd'yi gönderseniz bile sağlam diye geri gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azelea

BIOS'tan SATA AHCI Mode ayarını IDE yapıp denediniz mi?
    Eğer BIOS'tan bu ayarı IDE olarak ayarlamazsanız Windows kurarken (disketle tanıtmazsanız veya Windows CD'nizde AHCI driverları yoksa) Harddisk'iniz görünmez.

ilk önce böyle bir denemekte fayda var yoksa hdd'yi gönderseniz bile sağlam diye geri gelebilir.

hdd elektrik gelmiyor fiziksel bir sorunu var hdd nin, bios ayarndan değil ustam.
  • o zaman garanti yolu göründü.
  • HDDyi kargoladım. Şuanda usb flash bellekten ubuntu kullanıyorum. Yarın arkadaştan 20gblik bir hdd ödünç alıcam. Bakalım sorunsuz çalışıcak mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 19 Kasım 2011; 22:52:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.