Şimdi Ara

Bilgisayar hangi yilda satilmaya baslandi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadasla tartisiyorduk 15 yil once bilgisayarlari varmis bende o kadar diil diyorum ozellikle hatay ilinde ne zaman satis baslamis, ne zaman yayginlasmis

Bilen arkadaslardan yardim bekliyorum

• Kadim bilge biri yokmu
  • Hatay iline kadar ayrıntılı bulabileceğini sanmıyorum.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • 1986 yılında çocukluk arkadaşımın babası elektronik mühendisiydi evinde comodore 64 vardı

Orijinalden alıntı: dark_deeply

Arkadasla tartisiyorduk 15 yil once bilgisayarlari varmis bende o kadar diil diyorum ozellikle hatay ilinde ne zaman satis baslamis, ne zaman yayginlasmis

Bilen arkadaslardan yardim bekliyorum

1996 yılında ilk internet cafe vardı 1992 yılında bizim ilk okulda( beykoz soğuksu iöo) bir adet o zamanın ilk sistemi dos vs acayip bişeydi bilden gibi bir programla çalışıyordu hayal meyal sadece öğretmenler klavyesine bi kaç tuşuna bastırıyordu çok değerli birşey gibi (o zaman çok değerliydi) müdür odasında korunuyordu ve inceleniyordu 1.sınıfta gördüm 1994 yılında bir arkadaşımın babası aldı birde kocaman yazıcısı vardı acayip yazarken ses yapıyordu (şimdiki nokta vuruşlular gibi değil) 1998 yılında ben tanıştım işte gerisi böyle 1994 yılında satılmaya başlandıysa taki bu 16 sene eder, hataya varması 1 sene belki bulmuştur bulmamışta olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 15 Eylül 2010; 3:25:57 >

• ben 1999 tanıştım, 20 senelik bir mazisi vardır heralde

15 yıl olabilir neden olmasın. Hatayda bilgisayar kullanan birinin illa o bilgisayarı hataydanmı almaış olması gerekli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 15 Eylül 2010; 4:38:43 >
  • kafanızmı güzel windows 95 denen şey 95 de çıkmış olsa... windows nt 3.1 bundan daha eskiden çıkmış olsa mantıken bu adamlar bilgisayarın olmadıgı bir sistememi işletim sistemi çıkardı ? bu kadar kafanız basmıyomu ya..elbette 1990 civarı satışa sunuldu bilgisayarlar belkide daha eski bunun garanti olduğunu kapitalist yazılım windows tan anlardınız...
    Encinaar
  • quote:

Türkiye'ye ilk bilgisayar 1960 yılında yol yapımında gereken hesaplamaları daha hızlı yapabilmek için Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gelmiştir.[1] IBM-650 Veri İşleme Makinesi (Data Processing Machine) adlı bilgisayar 12 yıl kullanılmıştır ve elektrikle çalışan ve elektronik veri işleme kapasitesine sahip 167 m² bir alana sığan ve ağırlığı 30 tonluk ilk bilgisayar ENIAC'tan tam 15 yıl sonra edinilmiştir. İkinci bilgisayar ise akademik amaçlı kullanmak için İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Taşkışla binasına geldi. İTÜ'den sonra ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi bilgisayara sahip oldu. Türkiye'deki dördüncü bilgisayar ise Devlet Planlama Teşkilatı'na geldi.

kaynak: vikipedi

• 94'te geldiydi bana, peeeh... 95te de sanıyorum internetim geldiydi, mIRC takılıyodum
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.