Şimdi Ara

bilgisayar fazla elektrik harcarmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarın kasası veya monitor (samsung 797mb) fasla elektrik sarfiyatı yaparmı? ayrıca mınitorü sık sık açıp kapamak zararlımıdır? tesekkuler saygılar...

• monitörü kullanmıyorsan kapatmanı tavsiye ederim asanın sık ık açıp kapatılması iyi değildir.elektrik harcama konusunda bir fikrim yok.
  • Bilgisayar o kadar değilde Monitör Sömürür
  • pc nin kasası 3-4 tane tane 100 watlık ampul kadar harcar Ama ekran ekranın boyutuna markasaına göre farklı enerji sarfiyatı vardır ve de kasadan daha fazla elektrik harcarlar.
  • bellekler çok enerji tüketir bir de işlemci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx -- 11 Ekim 2005, 22:32:15 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4381439/tm.htm

bu ne bu yukardaki
    bi daha ne diye konuyu açıyosun acaba
    linke de gerek yok zaten ilk sayfada altta bu konu
  • hocam aynı konuyu elektronik bolumune de acmıştım ama arkadaşımız onu da buraya taşıyınca böyle oldu kusura bakmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayardan bilgisayara fark var
    şimdi sen 7800GTli bir makina ve onun klasında parçalar bi de eski mesela celeron 1500 ve gforce2
    ekran kartlı bil. arasında dağlar kadar fark vardır tabi elektirik sarfiyatı konusunda
    bu arda monitör fazla elektirik yakmaz çok sık kapatıp açarsan tabiki monitöre zararlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumanji2356 -- 11 Ekim 2005, 22:43:00 >
  • zamane bilgisayarlarının güç gerkesinimleri 400-500 wattı buluyor ama tabi bu sürekli harcadıkları değer değildir. ortalama harcaması 150-200 watt arası oluyor sanırım. monitöre gelince 17 inç ortalama bir monitör 100w civarlarında harcar.
  • tamam o zaman sorun yok devam et

tabii ki bilgisayardan bilgisayara fark var
    mesela enermaxın 1000w lık güç kaynağını alırsan yanında bi tane trafo ve trafodan evine kadar da elektrik direği ve elektrik kablosu hediye ediyolar
  • ya ben 1000wattlık aldımdıda kutusundan trafo cıkmadı hay allah götürüp degiştireyim bari! :D
  • yok lan değiştirme trafo için tedaşı araman lazım
    enermax tedaşa veriyo tedaş da sana döşüyo
  • bu muhabbet fazla uzamadı mı
  • yok canım öyle demek istemedim
    hattı döşüyo yani
    öbür türlü anlıyosan zaten tedaş her türlü döşüyo faturalarda görüyosundur

lan jumanji olm konunun sahibi bişey demiyo da sana noluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

yok canım öyle demek istemedim
    hattı döşüyo yani

konuyu saptırmayın bari
  • yok canım öyle demek istemedim
    hattı döşüyo yani

• quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

yok canım öyle demek istemedim
    hattı döşüyo yani

bi mesaj neyine yetmiyo da aynısından iki tane gönderdin
  • yaw hızlı mesajda bi dandiklik var tamama basıyorum bekliyo öyle ben de geri dönüp bi daha ileri deyip gene tamama basıyorum sonuçta bu oluyo
  • arkadaşım o konuyu hesaplamanın kolay yolu var..powersuplyin kaç watt? misal 450 wattmı o zaman senin sadece kasa saatte 450wat çeker yani hemen hemen bir kilowatın yarısı..monitordür asıl eketriği çeken..onunda arkasında veya altında üretici etiketi vardır orada yazar. ayrıca bekleme modunda 15 w felan çekiyo..sık sık açıp kapatmana gerek yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: burgman

arkadaşım o konuyu hesaplamanın kolay yolu var..powersuplyin kaç watt? misal 450 wattmı o zaman senin sadece kasa saatte 450wat çeker yani hemen hemen bir kilowatın yarısı..monitordür asıl eketriği çeken..onunda arkasında veya altında üretici etiketi vardır orada yazar. ayrıca bekleme modunda 15 w felan çekiyo..sık sık açıp kapatmana gerek yok..

istersen 1000 w power al.bilg. kaç watt çekiyosa o kadar elektrik harcar.250w ise 250w parası yazar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.