Şimdi Ara

bilgisayar ekranında beyazlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarın sağ üst köşesinde çok ufacık beyaz leke çıkıyor tam beyaz bile diyemem belli belirsiz daha çok bilgisayar uzun süre açık kaldıgından
    ufacık bir leke var bunun sebebi nedir uzun süre açık kalınca sanki orada bir yazı görünüyormuş gibi oluyor yaklaşık 7-8 aydır bu şekilde kullanıyorum ama akşam bilgisayarı kapatıp sabah açınca o lekede yok

• Bazı bilgisayarlarda ekranın yakınlarına mıknatıs vb. şeyler koyduğunda ekranda ya beyazlık veya renklenme olur belkide bundan kaynaklanıyordur. Veya ekranda bir sorun vardır.
  • crt mi lcd mi monitörün, sanırım lcd ve biraz eski?
  • quote:

Orijinalden alıntı: errör

crt mi lcd mi monitörün, sanırım lcd ve biraz eski?

evet mönitör lcd monitörün markasıda lg yaklaşık 4 senedir kullanıyorum halada hiçbir sorunu yok sadece belli olmayan ufacık bir leke var oda bilgisayar çok açık kalınca çıkıyor mesela bazen kullamadıgım zaman ekranın dügmesini kapatıyorum biraz durunca hemen gidiyor yani ekran için bir sorun teşkil etmiyor biraz kafaya takıyorum neden kaynaklıdır diye tam buna beyazlık bile diyemiyorum
  • lcd monitörleri (lcd tv ler cep telefonu ekranları v.s) kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ekranda uzun süre sabit bir görüntü bırakmamak , örneğin ekran koruyucu olmadan uzun süre bilgisayarı açık bırakırsanız ekrandaki resim pikselleri aşırı ısınmadan yakmaya başlar (çok uzun süre) ve bir süre sonra siz ekrandan o resmi kaldırsanız bile resmin silüeti ekranda belli belirsiz kalacaktır.

iş bu safhaya geldiği için yapılacak tek şey koyu renkli masa üstü resmi kullanmamak "beyaz renkler tavsiye edilir" ve ekran koruyucu kullanmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mınaaa -- 19 Şubat 2010; 18:57:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: errör

lcd monitörleri (lcd tv ler cep telefonu ekranları v.s) kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ekranda uzun süre sabit bir görüntü bırakmamak , örneğin ekran koruyucu olmadan uzun süre bilgisayarı açık bırakırsanız ekrandaki resim pikselleri aşırı ısınmadan yakmaya başlar (çok uzun süre) ve bir süre sonra siz ekrandan o resmi kaldırsanız bile resmin silüeti ekranda belli belirsiz kalacaktır.

iş bu safhaya geldiği için yapılacak tek şey koyu renkli masa üstü resmi kullanmamak "beyaz renkler tavsiye edilir" ve ekran koruyucu kullanmak gerekir.

yardımcı oldugunuz için çok teşekürler allahtan büyük bir sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.