Şimdi Ara

bilgisayar ekran cizgili kareli olmus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar baska monitordede denedim yine ayni resim cekip yoladim daha iyi bilgi olsun diye benim ekranim cizgili kareli oluyor bazen yarisi bazen tamamen butun ekran bazende hicbirsey yok gibi düz oluyor
    neden olabilir acaba ybilgisayar 10senelik ama fazla kulanmadim kapaliydi hep ardimlarinizi bekliyorum
    http://s7.directupload.net/images/110713/sbbmyygv.jpg

• Ekran kartı gitmiş olabilir , bilgisayar ilk açılıştada böylemi ekran bios ekranında vs. ?
  • bios denemedim bilmiyorum ama normal acilinca hosgeldiniz yazisi cikiyor o andan basliyor cizikli goruntu her dakika degisyor cizik sayisi sekli semali. bazen yepyeni oluyor hicbirsey olmamis gibi bi yerde aksaklik temasizlikmi var acaba anlamadim biostan ayarlaniyormi?
  • Bios ayarıyla ilgili değil ama bios ekranında da yapıyorsa ekran kartı sorunludur, bilgisayarın içini ne sıklıkla temizliyorsunuz tozlanmış ve bundan olmuş olabilir içini bir temizleyin daha sonra temiz bir format atıp tekrar bakın yine oluyorsa dediğim gibi ekran kartı sorunludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 13 Temmuz 2011; 12:15:09 >
  • bilgisayar hic temizlenmemis gibi gorunuyor dedigim gibi zun sure kulanilmadi 1yildir hic acilmamisti en iyis format atayim deniyeiym dediginiz gibi ben simdi format atayim sonuc hakinda bilgi yazarim tskler sqaolun
  • az once format attim hala cizgili ekran bilgisayar acilmaya basladigi anda itibaren basliyor bazen tüm ekran bazen yarim ekran bozuk gorunuyor bazende hicvbirsey yok gibi temiz gorunuyior
    ekran karti ati9800 oda yuklu gorunuyor sorun neden anlamadim ekran karti yerindenmi cikmis bozulmusmu acaba??? ekran karti hangisi bilgisayar icinde onuda bilmiyorum .
  • harici ekran kartın varsa çıkart onboard kullan ekran kartından olup olmadığını bu şekilde anlıyabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartının Onboard olması muhtemel eğer ki dediğiniz gibi 10 senelik bir sistem ise. Ancak kasanızın için isterseniz bir açın ve fotoğrafını çekip buraya ekleyin. Durumu bir göreyim.
  • ok yapip cekeyim resmini hemen
  • Ekran kartı bozulmuş büyük ihtimal.
  • Sıcaklıktan veya ekran kartından hiç olmadı monitorile ekran kartının arasındaki kablodan olabilir büyük ihtimal kablo bence
  • Ekran kartı oyanmış olabilir bi ittir ama abanma.Eğer on boardsa anakart gitmiştir.
  • kasanin ic resmini cektim altaki link resimidir
    ben icinde grafik karti yeri goremedim yada hangisidir anlayamadim driverler icinde baktigimda ati 9800 ekran karti olarak gorunuyor
    suan hic cizik yok ekranda cektigim resimdede belki oliyor 5dk yada 1o dk sonra cizik basliyor bi sure sonra yine gidiyor cok ilginc
    yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar

http://s7.directupload.net/images/110714/s4jwyuzt.jpg

http://s1.directupload.net/images/110714/tx82vfsc.jpg

• Resimde gözüken kırmızı slotlu kart AGP 8X yapısına ait Ati 9800 ailesinin bir kartıdır. Kartı çıkartın, bir temizleyin. Soketide temizleyin, ve daha sonra tekrardan yerine takın. Kartı çıkartmak için kırmızı mandala basmanız gerekiyor. Resimde en üstteki ise görebildiğim kadarı ile TV kartı. Onunla bir işiniz yok.
  • Baya tozlanmış güzelce bir temizleyip deneyin
  • tekrardan actim icini temizledim söktüm taktim ayni degisen birsey olmadi onboard yapisikmi bu pc ekran karti ayrimi onu anloamadim resim yolamisytim oradan beli oluyormu hnagisi diye tskler ilgi alakaniz icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-dehset

tekrardan actim icini temizledim söktüm taktim ayni degisen birsey olmadi onboard yapisikmi bu pc ekran karti ayrimi onu anloamadim resim yolamisytim oradan beli oluyormu hnagisi diye tskler ilgi alakaniz icin

Sanirim yukaridaki mesajimi gormediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 16 Temmuz 2011; 11:31:55 >
  • resim yolluyorum
    yandan vidasini cikardim mandal bastim cikti yerinden. dediginizi yaptim kirmizi yerden cikardim temizledim
    http://s7.directupload.net/images/110716/2949pm56.jpg
    buyuk bi parcaydi arkasindaki Tv kart evet degisen birsey olmadi
  • Kart bozulmuş büyük bir ihtimal farklı bir ekran kartı takma şansınız var mı? AGP
  • bence kartın ömrü dolmuş yani kullanmamış olsan da bu cihazların bir raf ömrü var
    Yenileme imkanın varsa değiştir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.