Şimdi Ara

Bilgisayar Dünyasının Dahi Çocuğu Linus Torvalds'dan Intel'e zehir zemberek sözler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum biliyorsunuz Intel işlemciler yeni işletim sistemi güncellemeleriyle bazı iş yüklerinde ciddi oranda performans düşüklükleriyle karşılaşacak. Burada Intel için canını verecek bazı arkadaşlar, bu açığın çok da önemli olmadığını iddia ediyordu. Linux'un kurucusu Linus Torvalds Linux Kernel geliştirme grubundaki Intel mühendislerine ithafen yazdığı mail adeta salvo niteliğinde bir kıvamda. İşte o metin;

Tercümesi;

Linus Torvalds'dan <>

Date Wed, 3 Jan 2018 15:51:35 -0800

Subject Re: Avoid speculative indirect calls in kernel

On Wed, Jan 3, 2018 at 3:09 PM, Andi Kleen'in yazısı:

>https://googleprojectzero.blogspot.com/2018/01/reading-privileged-memory-with-side.html Bu adreste belirtilen varyant 2 sorunu için çözüm ekte.

> Çekirdekte(Kernel) yapılan her türlü spekülatif dolaylı çağrı, herhangi bir kernel kodunun çalıştırılması için düzenlenebilir, bu durum da yan kanal atakları sonucunda da rastgele çekirdek(kernel) verilerinin sızmasına yol açabilir.
    Why is this all done without any configuration options?

**Yetkin** bir işlemci mühendisi bu sorunu spekülasyon işleminin koruma alanlarında(domain) gerçekleşmemesini temin etmek suretiyle çözecektir. Hatta belki CPL tarafından anahtarlanmış L1 önbelleği de kullanabilir.

Ben Intel'in içerisinde birinin işlemcilerini gerçekten çok ciddi bir biçimde inceleyip, her şeyin tasarlandığı gibi çalıştığını iddia eden halkla ilişkiler saçmalıkları yerine, işlemcilerinin sorunlarla bezeli olduğunu itiraf etmesi gerektiğini düşünüyorum.

..Ve elbette bu durum şu anlama geliyor; bütün bu sorun giderme yamalarının "İşlemcilerin hepsi sorunlu değil" gibi bir mantaliteyle yazılması gerekiyor.

Intel acaba bize "Size sonsuza kadar boktan ürünler satmayı ve hiçbir şey düzeltmemeyi taahhüt ediyoruz." mu diyor?

Eğer durum buysa, belki de biz ARM64 mimarisinin üzerine daha çok düşmeliyiz.

Lütfen yönetimle konuşun. Çünkü bu durumda iki olasılık görüyorum:

Intel'in hiçbir şeyi çözmeye niyeti yok.

YA DA

Kernel'e yaptığınız yeni eklemeler bu sorunları bir şekilde çözüyor.

Bu ikisinden hangisi doğru?

Linus

Orjinali;

From Linus Torvalds <>

Date Wed, 3 Jan 2018 15:51:35 -0800

Subject Re: Avoid speculative indirect calls in kernel

On Wed, Jan 3, 2018 at 3:09 PM, Andi Kleen wrote:

> This is a fix for Variant 2 inhttps://googleprojectzero.blogspot.com/2018/01/reading-privileged-memory-with-side.html

> Any speculative indirect calls in the kernel can be tricked to execute any kernel code, which may allow side channel attacks that can leak arbitrary kernel data.

Why is this all done without any configuration options?

A *competent* CPU engineer would fix this by making sure speculation doesn't happen across protection domains. Maybe even a L1 I$ that is keyed by CPL.

I think somebody inside of Intel needs to really take a long hard look at their CPU's, and actually admit that they have issues instead of writing PR blurbs that say that everything works as designed.

.. and that really means that all these mitigation patches should be written with "not all CPU's are crap" in mind.

Or is Intel basically saying "we are committed to selling you shit forever and ever, and never fixing anything"?

Because if that's the case, maybe we should start looking towards the ARM64 people more.

Please talk to management. Because I really see exactly two possibibilities:

Intel never intends to fix anything

OR

these workarounds should have a way to disable them.

Which of the two is it?

Linus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 4 Ocak 2018; 16:42:16 >

Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa

• İntel işlemci kullanıyorum fan kafasına sahip değilim bu yaşananlar ve ortaya çıkan açık çok ciddi ve bu rezilliğin maliyeti ve zararı intel için çok ağır olacak.

Kendi açımdan ev kullanıcıların yaşayacağı hız kaybı belirli bir % kalır ben öyle %30 göreceğini pek sanmıyorum. Ama ev kullanıcıları haricinde ki büyük işletmelerin bundan zararı büyük olur. Sorun hız kaybının yanında bir kere değer kaybı ve güvensizlik; bunlar Amd tarafının resmen hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan piyasanın tekeline bu fırsatla büyük darbe indirmesine olanak sağlayacaktır.

Esas inteli en çok rahatsız edecek şey ise kendi ülkelerinde başlarını derde sokacak büyüklü küçüklü tazminat davaları. Zaten bu davalar için hayatını adamış tonla avukat var bakalım zamanla ne haberler duyacağız.
    Yurtdışında bu kadar konuşulup burada konuşulmamasının sebebi adamların bunlarla ciddi anlamda iş yapıyor olması. Oluşan güvenlik zaafiyeti ve gelen yamalarla sunucu tarafındaki yük artışı sebebiyle ciddi sıkıntılara girebilirler.

Forumdakilerin tek ilgilendiği 1080p de ekran kartına darboğaz yapıp yapmadığı. ister g4560 al, ister ryzen 1200 o oyun her türlü 60fps üstü çalışırken adam sadece belli durumlarda ortaya çıkan %10-15 arası fps nin mücadelesini veriyor.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Olay yazılım güncelleştirmesiyle tamamen çözülemez, çünkü kusurlu bir branch prediction unit tasarımına bağlı gelişen bir sorun.

Spectre v1; Branch prediction kullanan tüm CPU'ları tehdit eden bir saldırı çeşidi.

Spectre v2; Teorik olarak AMD'yi de tehdit edebilecek olmasına rağmen AMD'nin mimari farklılıkları sebebiyle, AMD'de bu durumla karşılaşılması için 100 farklı koşulun hazır edilmesi gerekli. AMD bu saldırıya karşı zaafı olma ihtimali için "Sıfıra yakın" diyor. Intel işlemciler yine %100 muzdarip.

Meltdown; Yalnızca Intel işlemcilerde uygulanabilen bir saldırı. Intel'in "branch prediction unit" tasarımından kaynaklanan bir sorun. Çözülmesi aslında mümkün değil. Yalnızca etkinliğini yitirebilmesi için bir takım yazılım tedbirleri alınabilir, bu durumda da performans kaybı hayli olası olacaktır.

Yalnızca Spectre v1 için güvenlik yaması yayınlandı çünkü herkesi tehdit ediyor. Spectre v2 ve Meltdown ise tamamen Intel'i tehdit eden açıklar ve Intel tarafında performans kaybına yol açacaklar. Ortada hatalı bir yazılım falan yok, hatalı tasarlanmış bir donanım var, bunun çözümünün kayıp olmadan olması imkansız bir, kısa vadede olması çok zor iki. Çözüm diye belki CPU'ların branch prediction birimlerini kapatırlar, ki zannediyorum yeni Linux kernelinde böyle bir şeye rastlanmış.

Sizin tayfa bizim tayfa muhabbetine gelecek olursak; Sen, Lana Del Rey, Zafer denen arkadaşınız ve Mother Russia(Muhtemelen kendisi Jedi ve Overclocker isimli arkadaşlarla aynı kişi) olarak bir bloksunuz. Kırılmaca gücenmece yok; Intel'i savunurken ortaya koyduğunuz efor, forumun büyük çoğunluğunda Intel'den ekmek yediğiniz izlenimini uyandırıyor. Bir arkadaşınız çıkıyor "100 FPS fark var" diyor, sonra ben falan olayları manipüle ediyor oluyorum. Ortada manipülasyon yok, kısa zaman sonra ortaya çıkacak, Intel'in bu işi IPC kaybetmeden tamir etmesi mümkün değil, IPC kaybederek de çözeceğinin garantisi yok. Çünkü komple işlemcinin çalışma şemasında radikal değişiklikler lazım bu işin çözülmesi için. Mikrokod komple yeniden yazılacak belki de. Çünkü sorun çok derin. İşlemci çekirdeğinin bizzat ta kendisiyle alakalı bir sorun. Şu olay sonrası Intel birkaç ay sonra "2020'ye kadar işlemci çıkartmayacağız Next Gen Core üzerine çalışıyoruz" dese ben şaşırmam, o kadar ciddi bir olayla karşı karşıyayız. NBC'de sabahtan akşama bu konuşuluyor. Donanım forumunda da bu konu hakkında yazılınca neden yaygara koparmak oluyor çözemedim. %35'e varan bir kayıp daha Spectre v1'in çözülmesi sonucunda oluşmuş. Bu %35 çok izole bir durumda geçerli ancak, diğer iki patch ve mikrokod güncellemeleri sonucunda Lake çekirdekleri IPC olarak Zen çekirdeğinin altına düşerse asla şaşırmam, ve muhtemelen olacak olan da bu olacak. Ne fark edecek? Çok bir şey değil, Intel hala 200Hz üzeri oyun oynamak isteyen insanlar için tek tercih olacak ancak 220 değil 205 FPS verecek. Bir de insanlar %5 de olsa aldıkları ürünün performans kaybına uğramasına tahammül edemez. Bu da Intel'in şirket imajını zedeleyecektir. Her anlamda AMD'ye yarayan bir durum oldu. Server iş yüklerinde EPYC işlemciler zaten zor bulunuyorken, daha da talep artacaktır. AMD para kazanıp daha çok arge yapacak sonunda belki de işlemci pazarında tarihinde ikinci kez %51 pazar payına ulaşacaktır. Intel'den şahsen hoşlanmıyor oluş sebebim kullanıcı dostu olmayışı, fiyat performans oranı daha yüksek olan ürünler sunmaması, sürekli anakart değişikliği dayatması gibi şeyler. Fiyat performans oranı daha yüksek ürünler sunmamaktan kastım şu; 10 puanlık performansı 20 liraya sunuyorken 8 puanlık performansı 16 liraya, 6 puanlık performansı da 13 Liraya falan sunuyordu. Resmen "Kaç kuruşun varsa o kadar performans, istediğin kadar araştır bir gram daha yüksek f/p alamazsın" dercesine yapılmış bir fiyatlandırmaya sahip bir şirketin ürünlerini almak bana çok onur kırıcı geliyordu. Bu sebeple de Intel'den ziyadesiyle hoşlanmayan bir insanım. Ben kimsenin parasını cebinden çıkarıp Amerika'ya götürtmeye çalışmıyorum. Sistem tavsiyelerimi hep, donanımdan çok anlamayan insanların en uygun fiyata, en yüksek faydayı en uzun süre almasını sağlayacak şekilde yapmaya çalışıyorum. Ben 2 sene önce bu forumda insanlara i5 6500 öneriyordum. Şu anda bana "AMD Fanı" falan diyen arkadaşlar da FX öneriyordu... Ben iyiye iyi kötüye kötü derim. Şu anda Intel işlemciler paralarını hak etmiyor, Z370 platformu parasını hak etmiyor, gerçek son kullanıcı koşullarında(donanıma uyumlu, örneğin 1080Ti SLI ile 720p'de oyun oynamak gerçekçi bir şey değildir, bu konfigürasyonla en kötü 2K 144Hz Ultra oyun oynarsınız) 2 tane 1080Ti'li sistemde dahi aradaki fark 5-10 FPS'yi geçmiyor. Bu sebeple de Intel almak, platformunun bu kadar kısa ömürlü olduğu bir ortamda, çok büyük bir hata. Kaldı ki ben 144 ve üzeri Hz bir monitör+1080Ti gibi bir kart ile FHD oyun oynayacağım diyorsaa Ryzen önermiyorum ki... 60 Hz oyun oynamak isteyen herkes için her koşulda Ryzen'ler parasının hakkını çok daha iyi veriyor. AMD AM4 için bomba gibi bir 7nm süreci sunuyor, Intel 10nm için ne diyor? "14nm++'ın ulaştığı saat hızlarına yaklaşamıyoruz bile." Bütün indikatörler gelecek için AMD almanın daha iyi bir seçim olduğunu gösteriyor, aksi olsaydı emin ol Intel önerirdim. Saçma iftiralarda bulunmamanız adına, derdimi anlattım uzun uzun yazdım. 60 Hz oyun oynayacak bir insanın Intel alması için bir sebep dahi yok şu anda. Ancak siz 60 Hz oynayacaklara da, AMD işlemciler çok daha iyi bir upgrade imkanı, daha yüksek ham güç sunmasına rağmen sürekli olarak Intel dayamaya çalışıyorsunuz. Sonra da bana "Fanboy" diyorsunuz. Sen ve yukarıda ismini andığım arkadaşlar dışında bir kişi çıksın "Nightsniffer AMD'ye para kazandırmak için bilinçli bir şekilde insanları yanlış yönlendiriyor" dese forumda yazmam zaten. Benim amacım insanlara yardımcı olmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 5 Ocak 2018; 1:39:56 >
    Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa

• Konu Takip

anlayana olay gün gibi acik, taslar cuk yerine oturuyor.. Anlamak istemeyene ne gelir elden.
    Asus P9X79 Pro | 3930k + H90 | 4x4gb RipsjawZ 2133 cl10 | Msi gtx 1060 gaming x 6gb | 840 evo 250gb | 1tb wd black | 3tb wd green | Evga 750 G2 | Phanteks enthoo pro m || Asus Crosshair VI Hero | R7 1700 | 2x8gb FlareX 3200 cl14 | Inno3d gtx 770 4gb | 500gb 850 evo | 240gb Ocz Arc100 | Seasonic S12II 620w | CoolerMaster rc-690 || Asus Rampage Formula x48 | Q6600 @3.6ghz Scythe Mugen | 2x1gb + 2x2gb Dominator 1066 cl5 | Ati hd3870 Iceq Turbo 512mb | 1tb wd blue | FSP hyper 700w ||Asus B250G | i5 7500 | 2x8gb CL14 Corsair LPX 2400mhz | Asus gtx 560 ti 1gb | 850 Evo 250gb | Seasonic M12II 620w evo | Zalman R1 || 3TB WD Red WD30EFRX | Sharkoon SilentStorm Icewind 750w | Crucial MX500 250gb |
  • Hiç bir linux dağıtımı AMD'nin turbo boost özelliğini desteklemiyor, onu ne yapacağız?
  • İntel işlemci kullanıyorum fan kafasına sahip değilim bu yaşananlar ve ortaya çıkan açık çok ciddi ve bu rezilliğin maliyeti ve zararı intel için çok ağır olacak.

Kendi açımdan ev kullanıcıların yaşayacağı hız kaybı belirli bir % kalır ben öyle %30 göreceğini pek sanmıyorum. Ama ev kullanıcıları haricinde ki büyük işletmelerin bundan zararı büyük olur. Sorun hız kaybının yanında bir kere değer kaybı ve güvensizlik; bunlar Amd tarafının resmen hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan piyasanın tekeline bu fırsatla büyük darbe indirmesine olanak sağlayacaktır.

Esas inteli en çok rahatsız edecek şey ise kendi ülkelerinde başlarını derde sokacak büyüklü küçüklü tazminat davaları. Zaten bu davalar için hayatını adamış tonla avukat var bakalım zamanla ne haberler duyacağız.

ρѕη: αιzєηƒαη σηє ριє¢є ∂єℓιѕι αℓ ρα¢ιησ ƒαηı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Hiç bir linux dağıtımı AMD'nin turbo boost özelliğini desteklemiyor, onu ne yapacağız?

Bırakınız amd fanboyları dalga geçsinler
    Intel i7 9700K * Gigabyte RTX 3070 Vision OC * Gigabyte Z390 Aorus Pro * Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz C15 * Samsung 850 Evo 250gb * WD 1TB * Seagate 1TB * Corsair H100i v2 * EVGA 750W P2 * Logitech G810 Orion Spectrum RGB * Zowie EC1-A * Corsair Void RGB * Corsair MM300 * Steam Controller * NZXT S340 Razer Edition *
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel yazmışsınız. Konuyu takipte kalacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Windows üzerinden gelirse mıçtık! İntel uygulamalarından gelirse yüklemeyiz olur biter.

Oyun oynadığım bir bilgisayarım var. Derdim hacklanmesi değil yaşayacağım performans kaybı olacak.

• Kızdırmayın Linus abimizi, atara atar gidere gider çakar, endüstri deviymiş felan hiç dinlemez. Hatırlıyorum da bir toplantıda, Linux'a o dönemki tavırlarından dolayı NVidia'ya orta parmağını gösterip açık açık küfür etmekten çekinmemişti.

cidden intelden beklemezdim ama i3 u serisi işlemci ve gt920m işlemcisi ile

artık mario 30-40 fps beklicem

bu arada okuduğuma göre intel atom işlemcileri etkilenmeyecek heralde

tamam bi intel atom n serisi stoklayım yılda 0.001 bitcoin yapsam 59 tele

gafa raad

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Olay yazılım güncelleştirmesiyle tamamen çözülemez, çünkü kusurlu bir branch prediction unit tasarımına bağlı gelişen bir sorun.

Spectre v1; Branch prediction kullanan tüm CPU'ları tehdit eden bir saldırı çeşidi.

Spectre v2; Teorik olarak AMD'yi de tehdit edebilecek olmasına rağmen AMD'nin mimari farklılıkları sebebiyle, AMD'de bu durumla karşılaşılması için 100 farklı koşulun hazır edilmesi gerekli. AMD bu saldırıya karşı zaafı olma ihtimali için "Sıfıra yakın" diyor. Intel işlemciler yine %100 muzdarip.

Meltdown; Yalnızca Intel işlemcilerde uygulanabilen bir saldırı. Intel'in "branch prediction unit" tasarımından kaynaklanan bir sorun. Çözülmesi aslında mümkün değil. Yalnızca etkinliğini yitirebilmesi için bir takım yazılım tedbirleri alınabilir, bu durumda da performans kaybı hayli olası olacaktır.

Yalnızca Spectre v1 için güvenlik yaması yayınlandı çünkü herkesi tehdit ediyor. Spectre v2 ve Meltdown ise tamamen Intel'i tehdit eden açıklar ve Intel tarafında performans kaybına yol açacaklar. Ortada hatalı bir yazılım falan yok, hatalı tasarlanmış bir donanım var, bunun çözümünün kayıp olmadan olması imkansız bir, kısa vadede olması çok zor iki. Çözüm diye belki CPU'ların branch prediction birimlerini kapatırlar, ki zannediyorum yeni Linux kernelinde böyle bir şeye rastlanmış.

Sizin tayfa bizim tayfa muhabbetine gelecek olursak; Sen, Lana Del Rey, Zafer denen arkadaşınız ve Mother Russia(Muhtemelen kendisi Jedi ve Overclocker isimli arkadaşlarla aynı kişi) olarak bir bloksunuz. Kırılmaca gücenmece yok; Intel'i savunurken ortaya koyduğunuz efor, forumun büyük çoğunluğunda Intel'den ekmek yediğiniz izlenimini uyandırıyor. Bir arkadaşınız çıkıyor "100 FPS fark var" diyor, sonra ben falan olayları manipüle ediyor oluyorum. Ortada manipülasyon yok, kısa zaman sonra ortaya çıkacak, Intel'in bu işi IPC kaybetmeden tamir etmesi mümkün değil, IPC kaybederek de çözeceğinin garantisi yok. Çünkü komple işlemcinin çalışma şemasında radikal değişiklikler lazım bu işin çözülmesi için. Mikrokod komple yeniden yazılacak belki de. Çünkü sorun çok derin. İşlemci çekirdeğinin bizzat ta kendisiyle alakalı bir sorun. Şu olay sonrası Intel birkaç ay sonra "2020'ye kadar işlemci çıkartmayacağız Next Gen Core üzerine çalışıyoruz" dese ben şaşırmam, o kadar ciddi bir olayla karşı karşıyayız. NBC'de sabahtan akşama bu konuşuluyor. Donanım forumunda da bu konu hakkında yazılınca neden yaygara koparmak oluyor çözemedim. %35'e varan bir kayıp daha Spectre v1'in çözülmesi sonucunda oluşmuş. Bu %35 çok izole bir durumda geçerli ancak, diğer iki patch ve mikrokod güncellemeleri sonucunda Lake çekirdekleri IPC olarak Zen çekirdeğinin altına düşerse asla şaşırmam, ve muhtemelen olacak olan da bu olacak. Ne fark edecek? Çok bir şey değil, Intel hala 200Hz üzeri oyun oynamak isteyen insanlar için tek tercih olacak ancak 220 değil 205 FPS verecek. Bir de insanlar %5 de olsa aldıkları ürünün performans kaybına uğramasına tahammül edemez. Bu da Intel'in şirket imajını zedeleyecektir. Her anlamda AMD'ye yarayan bir durum oldu. Server iş yüklerinde EPYC işlemciler zaten zor bulunuyorken, daha da talep artacaktır. AMD para kazanıp daha çok arge yapacak sonunda belki de işlemci pazarında tarihinde ikinci kez %51 pazar payına ulaşacaktır. Intel'den şahsen hoşlanmıyor oluş sebebim kullanıcı dostu olmayışı, fiyat performans oranı daha yüksek olan ürünler sunmaması, sürekli anakart değişikliği dayatması gibi şeyler. Fiyat performans oranı daha yüksek ürünler sunmamaktan kastım şu; 10 puanlık performansı 20 liraya sunuyorken 8 puanlık performansı 16 liraya, 6 puanlık performansı da 13 Liraya falan sunuyordu. Resmen "Kaç kuruşun varsa o kadar performans, istediğin kadar araştır bir gram daha yüksek f/p alamazsın" dercesine yapılmış bir fiyatlandırmaya sahip bir şirketin ürünlerini almak bana çok onur kırıcı geliyordu. Bu sebeple de Intel'den ziyadesiyle hoşlanmayan bir insanım. Ben kimsenin parasını cebinden çıkarıp Amerika'ya götürtmeye çalışmıyorum. Sistem tavsiyelerimi hep, donanımdan çok anlamayan insanların en uygun fiyata, en yüksek faydayı en uzun süre almasını sağlayacak şekilde yapmaya çalışıyorum. Ben 2 sene önce bu forumda insanlara i5 6500 öneriyordum. Şu anda bana "AMD Fanı" falan diyen arkadaşlar da FX öneriyordu... Ben iyiye iyi kötüye kötü derim. Şu anda Intel işlemciler paralarını hak etmiyor, Z370 platformu parasını hak etmiyor, gerçek son kullanıcı koşullarında(donanıma uyumlu, örneğin 1080Ti SLI ile 720p'de oyun oynamak gerçekçi bir şey değildir, bu konfigürasyonla en kötü 2K 144Hz Ultra oyun oynarsınız) 2 tane 1080Ti'li sistemde dahi aradaki fark 5-10 FPS'yi geçmiyor. Bu sebeple de Intel almak, platformunun bu kadar kısa ömürlü olduğu bir ortamda, çok büyük bir hata. Kaldı ki ben 144 ve üzeri Hz bir monitör+1080Ti gibi bir kart ile FHD oyun oynayacağım diyorsaa Ryzen önermiyorum ki... 60 Hz oyun oynamak isteyen herkes için her koşulda Ryzen'ler parasının hakkını çok daha iyi veriyor. AMD AM4 için bomba gibi bir 7nm süreci sunuyor, Intel 10nm için ne diyor? "14nm++'ın ulaştığı saat hızlarına yaklaşamıyoruz bile." Bütün indikatörler gelecek için AMD almanın daha iyi bir seçim olduğunu gösteriyor, aksi olsaydı emin ol Intel önerirdim. Saçma iftiralarda bulunmamanız adına, derdimi anlattım uzun uzun yazdım. 60 Hz oyun oynayacak bir insanın Intel alması için bir sebep dahi yok şu anda. Ancak siz 60 Hz oynayacaklara da, AMD işlemciler çok daha iyi bir upgrade imkanı, daha yüksek ham güç sunmasına rağmen sürekli olarak Intel dayamaya çalışıyorsunuz. Sonra da bana "Fanboy" diyorsunuz. Sen ve yukarıda ismini andığım arkadaşlar dışında bir kişi çıksın "Nightsniffer AMD'ye para kazandırmak için bilinçli bir şekilde insanları yanlış yönlendiriyor" dese forumda yazmam zaten. Benim amacım insanlara yardımcı olmak.

"Nightsniffer AMD'ye para kazandırmak için bilinçli bir şekilde insanları yanlış yönlendiriyor"

Şimdi forumu terket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny Sinsin Teyze Kızı -- 6 Ocak 2018; 15:59:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sektördeki adam gibi adamlardan ... İzleyici kitlesi ve maddi imkanları sebebi ile daha da bir rahat tabi ki... Umarım bu sesler gittikçe çoğalır ve güçlenir. İntelin asrın cezasını yemesi lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kardeşim günlerdir bir intel işlemci açığı fabrika özürlü işlemci üretmiş 10 yıldır herkese iteliyor diye dünya kadar sitede haber yapmışlar işletim sistemi açığını duyduk da bu in tel işlemci açığı nedir kısaca mevzuyu 2 cümle ile anlatacak kimse yok mu anladık bir açık var adamlar güncelleme çıkarıp kapatacaklar sözüm ona tabi başarabilirlerse bu yama da işlemciyi %30 daha az performansla çalıştıracak bunu anladık benim anlamadığım bu açık tam olarak ne açığı ne oluyor yani birileri bu işlemci açığından girip kredi kartımızı mı çalıyor yoksa bitcoin madeninde kazı yapacak işçi gibi bizim pc yi mi kullanıyor dünyayı mı ele geçirmeye çalışıyor nedir bu açık apple gibi iphone ları kontrollü eskitmemi yapıyorlar. Yama ile performansı düşürülecek işlemcilerin listesini yapmışlar i7 için 32 ve 45nm işlemciler diyor benim 4770k 22nm beni pas mı geçti bu yama

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Hocam bu açık sayesinde bilgisayar korsanları antivirüs yazılımlarının fark edemeyeceği şekilde bilgisayarınızdaki verileri çalabilir.

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Antivirüs yazılımını bile atlatacak kadar ciddi bir olaysa pc de yapılacak hiçbişey yok demektir youtube da video falan izlemek dışında. İşlemci çöp o zaman. Yama ile de kapatamazlarsa çöp oğlu çöp. İşin kötü yanı son çıkan in tel işlemciler dünyanın parası alan için kötü oldu

• "Bu %35 çok izole bir durumda geçerli ancak, diğer iki patch ve mikrokod güncellemeleri sonucunda Lake çekirdekleri IPC olarak Zen çekirdeğinin altına düşerse asla şaşırmam, ve muhtemelen olacak olan da bu olacak." diye tahmin yapmış...

Bir tahmin tutmadı diye forumu terketmek gelenek olsa, forumda kimse kalmaz.

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam bu açık sayesinde bilgisayar korsanları antivirüs yazılımlarının fark edemeyeceği şekilde bilgisayarınızdaki verileri çalabilir.

nightsniffer meydanı boş buldun yine atıyorsun. İnsanları yanıltmaktan vazgeç.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.